A NYT beismerte elfogultságát és visszatér az objektív tájékoztatáshoz

ATV

nyt-clinton

A New York Times kiadója pénteken levéllel fordult olvasóihoz. A választási kampány után ígéretet tettek arra, hogy felülvizsgálva tudósításait, újra elkötelezik magukat az őszinte tájékoztatás mellett. Az újság gyakorlatilag Clinton kampánylapjává züllött a választások előtt.

Arthur O. Sulzberger, azt kérte az újság olvasóitól, hogy továbbra is támogassák munkájukat.

“A független, eredeti újságírást, amiről híresek vagyunk, nem tudjuk olvasóink lojalitása nélkül tovább teljesíteni”

– fogalmazott.

Elfogultak voltak

Michael Goodwin, a Times korábbi riportete és kolumnistája azt írta: “a Times démonizálta Trumpot a kezdetektől egész a végéig, nem vette észre, hogy hova tart. Az újság eldöntötte, hogy Trump támogatói csak egy fehér középosztálybeli bunkó rasszistákból és homofóbokból álló csőcselék, és fogalma nem volt arról, hogy mi zajlik azoknak az amerikai polgároknak az életében, akik az új elnököt megválasztották.”

Sulzberger levelét azután írta meg, hogy Liz Spayd szerkesztő áttekintette a lap választási tudósításait. Rámutatott, hogy

“a lap előzetes exit pollok alapján Clinton 84 százalékos esélyét mutatta. Összehasonlította a Trumpról és Clintonról szóló tudósításokat is, melyekben az újság Clintont felkészültnek és jól szervezettnek mutatta be, míg Trumpot összezavarodottnak.”

Az olvasóknak sem tetszett

Spayd arról is írt, hogy rengeteg panaszlevelet kaptak olvasóiktól. Kathleen Casey, houstoni olvasójuk levele tömören megfogalmazza a legtöbb kifogást: “Most hogy a választási meglepetés sokkja után újra kiegyenesednek, megfontolhatnák, hogy nem arra koncentrálnak, hogy megmondják olvasóiknak, hogy mit hogy gondoljanak, ehelyett inkább kötelezzék el magukat arra, hogy megértsék, hogy olvasóik (és azok is akik nem az olvasóik) miként gondolkodnak.

Egy másik olvasójuk azt kérte, hogy inkább a választók véleményére figyeljenek, és ne a szerkesztőik korlátolt agendáját erőltessék.

“Kérem, szálljanak le a New Yorki felhőkarcolóikból, és csatlakozzanak hozzánk, a többséghez.”

Sulzberger azt kérte a stáb tagjaitól, hogy a hírszerkesztés során elfogulatlanul, félelem és részrehajlás nélkül dolgozzanak. “A Trump adminisztrációt pedig előítéletek nélkül fogjuk megközelíteni” – ígérte meg a kiadó.

Forrás: ATV

6 hozzászólás “A NYT beismerte elfogultságát és visszatér az objektív tájékoztatáshoz” bejegyzésre

  1. Letiltatni szerint:

    “Letelepedési kötvényt bármikor más nevére megvásárolni képes gazdag “migráns-terroristával” kötött szerződést mondtak fel… vajon eljut e a közvéleményhez, és a készülő “teljes” védelmet nyújtó alaptörvény módosítást a kommunisták képesek e megszavazni?
    Kedves párttársak, kisz tagok, soros pénzen tanult, és élő fidesznyikok. Lássuk

    Az FBI által is körözött szaúdi üzletember vállalkozásának, a Pharaon-Gamma Kft.-nek közös vállalkozása van a Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt.-vel, az élelmiszeripari Prominence Food Zrt. A kereskedőház tájékoztatása szerint a közös vállalkozás még nem működött, eddig az üzleti stratégiáikat egyeztették, ez az egyeztetés azonban eredménytelenül zárult. Ezért döntöttek úgy, hogy a jövőben nem dolgoznak együtt. Arról hogy melyik fél viszi tovább az eddigi közös céget, egyelőre nem született döntés.
    Pharaon korábban Oszama bin Ladennel is üzletelt, de valahogy ez sem tántorította el attól a kereskedőházát, se Orbán vejét, hogy vele üzleteljen, és valahogy Mészáros Lőrincet is pont Pharaon mellé sodorta a tenger egy adriai luxushajókázás során. Hogy az FBI-kötözés ellenére hogy juthatott be az országba és vehetett házat Orbán telke mellett, arról össze-vissza beszélnek a magyar hatóságok.
    Nem a Pharaonnal kötött, majd felbontott szerződés az első érdekes üzlete a Magyar Nemzeti Kereskedőháznak, ahogy korábban megírtunk, Orbán Viktor rokonsága is előkerül a milliárdokkal kitömött állami cég zsíros üzletei között, de nem ők az egyetlen kormányközeli kedvezményezettejei az állami cég éves szinten 6 milliárdos pénzszórásának.”

    index

  2. Nagyapó szerint:

    És a többi újság? És a közvélemény kutatók, akik 84 %-ot adtak Clintonnéra? És a honi médiumok? Van egy nagy dumás, hol biztonsági szakértő, hol professzor (kedvelem), aki egyszerűen butának mondta Trumpot. Elgondolkoztam, ugyan nem ismerem Trampot, de aki saját erejéből milliárdos lett, aki egyedül, pártja segítsége nélkül, az USA elnöke lett, talán nem is olyan buta.
    Zseniálisan kihasználta a médiumokat, mert mindig mondott valami érdekeset, megdöbbentőt, ami miatt foglalkoztak vele, miközben Clinton nyomta a sablon szöveget.
    Minden újság tele volt a nőkkel szembeni viselkedésével, majd a főiskolát végzett nők 60 %-a rá szavazott. Hát nem érdekes?

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  3. Betke szerint:

    Nagyapó, inkàbb elkeserìtõ, mint érdekes! Ilyenek lennének az amerikai nõk?

  4. Jobban szerint:

    Eddig az USA “non plus ultra” volt, most, hogy Trump nyert, most már érdemtelenek a “követésre”?

  5. vazul néni szerint szerint:

    Nem vagyok Trump hívő de azért Trump iskolái:
    1. Fordham University,
    2. New York Military Akademy,
    3. The Wahrton Sholol,
    4. The Kew-Forest Shool,
    5. Pensylvania University.
    A ZDF-n futó Maisberger vezette beszélgetésen egy amarikai hölgy elmondta, hogy Trump mindig is az elsők között volt tanulmányai során.
    Szóval igazi kocsmai demagóg.

Itt lehet hozzászólni !