Kiütöttük Andorrát, nagyszerűen futballoztunk

INDEX

Foto: INDEX

A magyar válogatott nagyon jó játékkal verte 4-0-ra Andorrát a Groupama Arénában, ezzel versenyben maradt Svájc és Portugália mögött a futball világbajnoki-selejtezőben.

Kicsit nehezen lendültünk bele a meccsbe, kellett 20-25 perc, hogy felvegyük a saját ritmusunkat. Nem a meccs ritmusát, mert ahogy arra azért számítani lehetett, Andorra elsősorban a védekezésre fektette a fő hangsúlyt. A támadásokban pedig egy felállt védelem elleni játékot kellett felépíteni.
A 26. percben aztán eljutottunk a kapuig, sőt, majdnem a gólig is. Dzsudzsák jobb oldali beadását Szalai már nem tudta pontosan kapura tenni. Amúgy érdekes, de főképp hasznos húzása volt Bernd Storcknak, hogy Dzsudzsák ezúttal a meccs végéig a jobb oldalon, Gyurcsó Ádám pedig a bal oldalon próbálta gyorsaságával mattolni az andorrai védőket.

És ezt mind a ketten nagyszerűen megoldották. Gyurcsó tényleg rengeteg zavart okozott a bal oldalon, igaz elsősorban a második félidőben. Dzsudzsák pedig a jobb oldalról szervezve a játékot és két gólpasszt is adott. Előbb Gerának, majd az élete első válogatott gólját szerző Lang Ádámnak.

Azt nehezen lehetett felfedezni, hogy a védelmünk mire lett volna képes, mert ezen a találkozón egyáltalán nem kellett ezzel foglalkozni. Gulácsi a 69. percben kapta az első lövést a kapujára, Andorra a 16-os környékére is ritkán jutott el.

A második félidőben amúgy sokkal gyorsabban kaptuk el a ritmust, szinte már az első percektől felálltunk az ellenfél térfelén. És nem az ötlet nélküli körbe passzok mentek, hanem gyors és pontos, szélen vezetett akciókkal húztuk szét a pályát, így aztán középen több hely maradt, amelyet sikerült a második félidőben is kétszer jól kihasználni.

Örömteli volt, hogy a csereként beszállók is hozzá tudták tenni a magukét. Stieber Zoltán például látványos gólpasszt adott. Az újra szárnyakat kapó Szalai Ádám ismét elhallgattatta a kritikusait, egy valóban látványos góllal szerezte meg a negyedik gólt.

Szép játékkal nyertünk, és ami ennél is fontosabb volt, hogy úgy nyertünk egy papíron nálunk sokkal gyengébb csapat ellen, hogy nem érződött az izzadságszag. Nyugodtan, remek taktikával harcoltunk végig, egyetlen pillanatra sem leállva. Ez mindenféleképp erőt kell, hogy adjon a jövő évre nézve is.

“A mérkőzés elején nehezen találtunk rá a játékunkra, de ez várható volt egy ilyen védekező csapat ellen. Az első gól után nagy kő esett le a játékosok szívéről, ezután már jól futballoztak. A szünetben elmondtam nekik, hogy szükség van harmadik találatra, a végén még egy ráadás is érkezett” – értékelt Bernd Storck szövetségi kapitány, aki szerint a magyaroknak kettővel kevesebb pontjuk van az eddigi négy vb-selejtezőn, mint az elvárható lett volna, de játékban jól teljesítenek a tanítványai.

“Ha a mérkőzések harmincpercesek lennének, akkor nagyon jó eredményeket érnénk el, de a futballmeccsek kilencven percig tartanak. Az elején el tudtuk érni, hogy minimalizáljuk a két csapat közti különbséget, a hátralévő időben viszont kijött a magyarok technikai és szakmai fölénye” – mondta Koldo Álvarez andorrai szövetségi kapitány.

Magyarország-Andorra 4-0 (2-0)
Groupama Aréna, 20 ezer néző, v.: Hrisztosz Nikolaidesz (ciprusi)

Gólszerzők: Gera (34.), Lang (43.), Gyurcsó (73.), Szalai (89.)

Sárga lap: Kleinheisler (15.), Korhut (35.)

Magyarország: Gulácsi Péter – Bese Barnabás, Land Ádám, Guzmics Richárd, Korhut Mihály – Nagy Ádám, Gera Zoltán (Böde Dániel, 84.) – Gyurcsó Ádám (Németh Krisztián, 81.), Kleinheisler László (Stieber Zoltán, 74.), Dzsudzsák Balázs – Szalai Ádám

Andorra: Josep Gomes – Chus Rubio, Emili Garcia, Marc Vales, Max Llovera, Moisés San Nicolás – Victor Rodríguez (Victor Moreira, 83.), Marcio Vieira, Cristian Martínez (Alexandre Martinez, 67.) – Marc Pujol (Juli Sánchez, 87.), Jordi Aláez

2 hozzászólás “Kiütöttük Andorrát, nagyszerűen futballoztunk” bejegyzésre

  1. Surci szerint:

    milyen kar hogy az ingyen felepitett csepel arena bezarva kong az uressegtol.
    miert is nem volt most felhivas: szurkoljunk kozosen stb.
    csepelen hidegebb van mint a grupamaban?
    vagy csepelen nem szeretik a focit?
    miert nincs kihasznalva?
    egy szep nemzetkozi tanc talalkozo es egy 56-os bohockodason kivul semmi.

  2. fghfjhgkjhk szerint:

    A svédekkel már vannak gondjaink.

Itt lehet hozzászólni !