Játszóudvarok újultak meg Csepelen – Folytatódik a Csepeli Gyermeksziget Program

Csepel.hu

gma_9273

A Szarka utcai Tagóvodába járó gyerekek november 10-étől immár megszépült óvodakertben játszhatnak. A kicsik futóbiciklit és kismotorokat is kaptak a csepeli önkormányzattól. Az átadáson a Katica és a Pillangó csoport ovisai műsorral kedveskedtek a vendégeknek. 

A Csepeli Gyermeksziget Program keretében fontos állomás a felújított óvodakert jelképes átadása. Ebben az évben több mint kétszáz millió forintot fordított az önkormányzat a játszóudvarok korszerűsítésére. 2019-ig az összes óvoda és a bölcsődék is felújításra kerülnek – mondta el az átadáson Borbély Lénárd polgármester.

Ahogy a polgármester beszédében fogalmazott: Budapest élvonalába kerültünk felújított óvodakertjeinkkel.

2014-ben megszépült a Zsongás Tagóvoda, 2015-ben az Aprajafalva, Erdősor, Festő utcai tagóvodák, idén a Bóbita, Jupiter, Szarka, Szúnyog, Tátika, Tündérkert tagóvodák. 2017-ben tervezik a Gyermeksziget, Hétszínvirág, Kádár Katalin, Kerekvilág tagóvodák, valamint újdonságként a Belvárosi- és Erdősor utcai Bölcsőde felújítását. 2018-ban a Füstifecskék, Napsugár, Népművészeti, Szivárvány, Vénusz tagóvodák, valamint a Nagy Imre ÁMK óvodai, bölcsődei és iskolai részlege megújul. 2019-ben a Csalitos, Csodakút, Fenyves, Repkény tagóvodák és a Kertvárosi Bölcsőde környezetének felújítása várható – ismertette a polgármester, majd megköszönte a Csepeli Városgazda Nonprofit Zrt. munkatársainak kivitelezésben nyújtott segítségét.

A dolgozók még nyáron elkezdték az udvar tereprendezését, tárolóházat építettek, egyedi tervezésű és gyártású babaházat, vonatot, csúszdát és csúszdavárat készítettek. Kismotoros- és biciklis pályákat, kavicsos ösvényt és gumis részeket terveztek, valamint az udvari területeket füvesítették.

Az átadáson a polgármester bejelentette: gyermekközpontú önkormányzatunk új kezdeményezésként a karácsonyi fotózás alkalmával minden családnak három fényképet ajándékoz.

Ezután Hierholczné Faragó Tünde, a Csepeli Csodakút Egyesített Óvoda intézményvezetője megköszönte az önkormányzat segítségét, majd Fórisné Juhász Mariann tagóvoda vezetője köszönetét és örömét fejezte ki mindenkinek a megújult játszóudvarért.

Végül Borbély Lénárd polgármester, Morovik Attila alpolgármester és Hierholczné Faragó Tünde intézményvezető futóbiciklit és kismotorokat adtak át a gyerekeknek.

 

AZS

Fotó: Gubis Mariann

Galériánkat megtekinthetik IDE kattintva.

Egy hozzászólás “Játszóudvarok újultak meg Csepelen – Folytatódik a Csepeli Gyermeksziget Program” bejegyzésre

  1. […] útépítések, óvodafelújítások, parkosítás, uszoda, családbarát fejlesztések, sportfejlesztések, a Daru domb, a Tamariska […]

Itt lehet hozzászólni !