Futsal: a Győr ellen a végén jött ki igazán a lépés

Csepel Futsal, Mr.Gabee

bravo

A Pizza King Csep- Gól FC futsalcsapata ismét fontos és ami ennél is lényegesebb, sikeres bajnoki találkozón van túl. Hétfőn este a győri székhelyű Baráti Futsal Club vendégeskedett a Soroksári Sportcsarnokban ahol csapatunk 2:1-es félidőt követően végül 6:1 arányban diadalmaskodott. Együttesünk ezzel megerősítette 5. helyét az NB II Nyugati csoportjában.

Az alábbiakban a Pizza King Csepel Futsal sajtóközleményét olvashatják:
Futsal: a Győr ellen a végén jött ki igazán a lépés

Ugyan a nevében szereplő baráti jelzőtől meglehetősen távol állt a vendég győri csapat játékstílusa, végül a Pizza King Csep- Gól FC futsalosai magabiztos győzelmet arattak a Győr-Moson-Sopron megyei Baráti Futsal Club ellen, amivel stabilizálták helyüket a tabellán. A vendégek számára már az utazás sem bizonyult felhőtlennek, lerobbant ugyanis a buszuk, így a kezdés előtt éppen hogy „beestek” a Soroksári Sportcsarnokba. Nálunk a korábbiakhoz képest egy fontos hiányzó akadt Pirik Tamás személyében, így Szabó Zoltán edző a Vági Roland – Nagy Tibor, Bata Zoltán, Viza Krisztián, Orbán Levente ötös-fogattal küldte pályára fiait a kezdésre.

Mire Baghy Csaba játékvezető elindította a játékot megérkeztek a csarnokba a csepeli szurkolók is, így a csapatnak ezúttal sem kellett nélkülöznie a vérbeli buzdítást, ami már kabalaként is jól bevált néhányszor…  Az első percek puhatolózása után Bata Zoltánnak akadt lehetősége, ám az első csepeli találat mégsem az ő, hanem Nagy Tibor nevéhez fűződött, aki a 7. percben vette be Gálik kapus hálóját. Ezt követően próbáltak fogást találni egymáson az ellenfelek, de nem sok sikerrel. Csapatunkból az agilis, labdákat jól tartó és testi előnyével jól gazdálkodó Bata okozott fejtörést a vendégvédőknek, ám szinte a semmiből egy hibánkat követően mégis a Győr egyenlített ki, mégpedig Schimmer Zoltán révén a 16. percben.

Ezután szinte vérszemet kaptak a vendégek és rohamozni kezdtek, egy kapufáig is eljutottak, ám gólt mégis mi szereztünk, mégpedig a lefújás előtt Rácz Botond révén. A szünetben volt mit helyre tenni a két szakvezetőnek, mert mindkét együttes sok hibával, idegesen játszott, ami erősen rányomta a bélyegét a csapatok teljesítményére. Szabó Zoltánnak ezúttal is volt lehetősége a változtatásra: Solti Attila, Rácz Botond, Mida Sándor, Tőkés Norbert, András István, Csendes Roland és Székely Csaba is lehetőséget kapott a mérkőzés folyamán.

A második játékrészben is folytatódott a fogáskeresés a két csapat között, de ekkor már több veszélyes helyzetünk is adódott, ám hol Gálik kapus, hol pedig a védők tudtak közbeavatkozni. A 28. percben aztán Rácz Botond törte meg a gólcsendet egy szép találattal (3:1), ám ezután ismét tíz perc gólnélküliség következett, ami eseménytelenül ugyan nem telt, de mindkét félnél sok hibát hozott, nomeg azt, hogy a vendégek lehozták kapusukat, így teljes hadrenddel, ö a négy ellen rohamozták kapunkat.

Ezt a 38. percben Bata Zoltán révén bosszultuk meg, akinek lövései egymást követően kétszer is utat találtak a vendégek kapujába (5:1). A hátralévő két percben a vendégek elkövették 6. szabálytalanságukat, ami büntetőt ért, és amit Csendes Roland amolyan slusszpoénként magabiztosan értékesített, beállítva a 6:1-es végeredményt. A Pizza King Csep- Gól FC ezzel megszerezte 4 győzelmét ebben a kiírásban és 12 pontjával az 5. helyen áll a tabellán. A következő bajnoki meccsünket Pécsett a 3. helyen álló PTE PEAC Digistar Futsal otthonában játsszuk november 14-én 21 órakor.

Szabó Zoltán vezetőedző mérkőzés utáni nyilatkozatából idézünk: – Az első félidő eléggé felemásra sikeredett, a csapat egy kicsit fásultan játszott, pedig tudtuk, hogy ellenfelünk mire képes, és nem is játszottak rosszul. Játékukra nagyon nehezen találtuk meg az ellenszert, de végül is a második félidőre sikerült egy olyan produkcióval előrukkolni, amit eredetileg is kértem a srácoktól. Hogy végül simán nyertünk abban jelentős szerepe van annak, hogy ellenfelünk lehozta a kapusát és hiba csúszott a számításaikba, s ott tudtuk simára hozni a találkozó végkimenetelét. Amin magam is meglepődtem, az az, hogy a vendégek létszámfölényes helyzetében úgy védekeztünk, ahogy azt tennünk kellett volna négy a négy ellen, ez kellemes meglepetés volt, mondjuk nem is bánnám, ha ez máskor is előfordulna. Egyénileg Rácz Botond és Bata Zoltán játékát tudnám kiemelni, ma ők bizonyultak igazán gól-érzékenynek, Nagy Tibi pedig megadta a csapat fazonját, aminek külön is örülök.

Hajrá Csepel, Hajrá Pizza King Csep- Gól FC!

Pizza King Csepel Futsal Sajtó

Itt lehet hozzászólni !