Donald Trump az Egyesült Államok 45. elnöke

Hillary Clinton telefonon gratulált Trump győzelméhez

888, Index

Donald Trump az Egyesült Államok 45. elnöke

Donald Trumpot, a Republikánus Párt jelöltjét választották meg az Egyesült Államok 45. elnökévé – jelentette az NPR amerikai közszolgálati rádió. A hírt megerősítette az AP hírügynökség is.

Trump relatíve simán megnyerte a legfontosabb ingaállamnak számító Floridát, ami minden választáson rettenetesen szoros szokott lenni.
Ennél is fontosabb, hogy a jelenlegi adatok alapján tarol az északkeleti rozsdaövezetben. Míg négy éve Ohio, Michigan és Wisconsin is erős demokrata párti többséget hozott az elnökválasztáson, addig most mindenhol Trump győzedelmeskedett.

Ezen északi államok azok a területek, ahol az ipar leépülése miatt magas a munkanélküliség, és nagy társadalmi-gazdasági leépülést hozott a hagyományos szektorok, mint például az autógyártás folyamatos eltelepülése. Trump ugyebár azzal kampányolt, hogy megbünteti az ipart kitelepítő cégeket, és azokat az országokat, amelyek szerinte csaló módon elszívják az ipart Amerika elől. Ezek szerint ez az üzenet bejött a hagyományosan demokrata helyeken.

De Clinton ezek mellett sem nagyon tudta hozni azokat az államokat, ahol kérdéses volt a választás kimenetele.

Óriási a hangulat Trump kampánygyűlésén

Először Mike Pence alelnök mondott beszédet. Mike Pence: “Ez egy történelmi este! Az amerikaiak szavaztak és az amerikaiak megválasztották hősüket. Nehéz szavakba önteni azt a büszkeséget, amelyet most érzek, hogy én szolgálhatom majd Önöket az USA alelnökeként.”

Pence megköszönte családjának, az amerikai népnek és Trumpnak a támogatást. Ezután felkonferálta Donald Trumpot.

Trump családjával és az arcán egy széles mosollyal lépett a színpadra.
Hangos skandálás fogadta Trumpot: USA!, USA!, USA!
“Épp most hívott fel Clinton miniszter asszony. Most gratulált NEKÜNK! Nekünk. Én is gratuláltam neki és a családjának.”

Trump beszédének kezdetén nemzeti egységre hívta fel honfitársait. Elmondta, hogy mindenki elnöke szeretne lenni. Együtt kell működnünk és egyesítenünk kell az országot! “Egy olyan kormányt alakítunk, amellyel a népet fogjuk szolgálni. Megújítjuk az amerikai álmot” – mondta Trump.

Forrás: Index, 888

ORBÁN VIKTOR GRATULÁLT DONALD TRUMPNAK

Orbán Viktor miniszterelnök gratulált a Facebook közösségi oldalon szerda reggel Donald Trump győzelméhez az amerikai elnökválasztáson.

A kormányfő angol nyelven közzétett üzenetében azt írta:

“micsoda nagyszerű hír, a demokrácia még mindig él.”

nevtelen

Forrás: Magyar Idők

13 hozzászólás “Donald Trump az Egyesült Államok 45. elnöke” bejegyzésre

  1. Ábel Attila szerint:

    Soros bukott, Trump nyert: ez reményt ad nekünk, magyaroknak. Sajnos Trumpról nem sokat tudunk, hiszen a ballib média róla ugyanúgy hazudozott, mint ahogy külföldön teszi Orbánnal. Meggyőződésem ugyanakkor, hogy Clintonék folytatták volna Európa szétverését, és Magyarországon is polgárháborút provokáltak volna – ahogy azt Ukrajnában tették. Most ezt elkerülhetjük. Elvégre elvileg Amerika a legfontosabb szövetségesünk, és ha valamit elvárhatunk, az éppen az, hogy ne kerüljünk veszélybe, háborúba, pláne polgárháborúba a hülyeségeik miatt.

  2. Tsepeli szerint:

    Tovább tud lopkodni tóni és baráti köre juhéjj

  3. Letiltatni szerint:

    a soros kölcsönt, az adófizetők pénzén fogják visszafizetni a kisz titkárok?

  4. Jobban szerint:

    “Elképesztő: Clinton nem jelent meg, mindenkit hazaküldtek az eredményváróról
    A demokrata elnökjelölt eredményvárójáról John Podesta meglepő módon hazaküldte az embereket. Hillary Clinton hívei már órák óta arra vártak, hogy az elnökjelölt beszédet mondjon és értékelje az este eseményeit, de az egykori First Lady nem jelent meg színpadon.
    Elképesztő: Clinton nem jelent meg, mindenkit hazaküldtek az eredményváróról John Podesta hazaküldte az összegyűlteket (A kép forrása: Twitter)
    Clinton kampányfőnök fennhangon csak annyit közölt, hogy nagyon büszkék a jelöltre, aki szerinte fantasztikus munkát végzett. “Holnap többet fogunk tudni” – fogalmazott.”
    http://www.atv.hu/kulfold/20161109-elkepeszto-clinton-nem-jelent-meg-hazakuldtek-mindenkit-az-eredmenyvarorol

    Jellemző, még egy beszédre sem képes a vereség után….? Nem semmi…
    Mennyire lett volna alkalmas elnöknek? A pénzvilág sír, és a manipulátorok/Soros, de az emberek többsége örül!

  5. Jobban szerint:

    Donald Trump elsöprő győzelmet aratott
    Hillary Clinton a neki kedvező felmérések után nagyon kikapott.
    http://www.origo.hu/newsfeed/index.html
    Tehát az előrejelzések is “kozmetikázottak” voltak, a hazugsággyár teljes erőbevetéssel működött?

  6. Anikó (Krizantém u-ból) szerint:

    Thsepeli szerint: az előző kormány mit csinált pl. Simon Gábor 250 millácskája külföldi bankban honnan van, vagy megkérdeznélek, hogy Gyurcsány vagyona honnan van a szegény Apró Piroska összelopkodta neki, (mint bankvezér ), hogy partiképes vagyonos veje legyen, ne szegény proli gyerek a panel lakásból ?
    Vagy mi lett a csepeli gyilkosságnál az ellopott 5 millácskával amit táskában vitt szegény Takács az Oroszhoz ? az kinek a zsebében landolt ?
    Észrevesszük a mostani lopkodást és a régi kormány alatt hányan gazdagodtak meg kissé ” illegális ” pénzeken ?

  7. szigetország szerint:

    Trump még mindig sokkal jobb, mint Clintonné. Annak idején Ronald Reagant is “ripacs színésznek” tartották, és semmi jót nem vártak tőle, erre az utóbbi évtizedek legjobb elnöke lett.

  8. Tóth kati szerint:

    Nagyszerű,győzött a demokrácia!

  9. robi szerint:

    Anikó hozzászólását nem minősítem.

    Fogalma sincs, mi volt a táskában. Csepeli polgár, 2016. (?)

  10. fghfjhgkjhk szerint:

    Trump valamit jól csinált?
    Semmit nem csinált.
    Tiszta lappal indult, nem volt politikai hátszele!
    A többit meglátjuk, Clintonnénál nem lehet rosszabb.

  11. fghfjhgkjhk szerint:

    Anikó!
    A döglött kutyát nem érdekel az az aprópénz, amit az előző kormányok eltettek, az csak aprópénz volt. De semmi baj, majd 2020 után meglátja. 😉

  12. vazul néni szerint szerint:

    Régebb az orosz vigyázott Magyarországra nehogy megtámadja Amerika ,most Amerika “őrzi” az országot nehogy lerohanja a gonosz Putyin. Magyarországon nem lesz polgárháború ,mivel a birodalomnak nem áll igazán érdekében egy instabil hátország (a frontország Románia ) természetesen ijesztgetni ,fegyelmezni lehet egy polgárháború lehetőségével ,ehhez rendelkezésre áll (mint mindig a történelem folyamán ) a hülye, hatalomért mindenre képes ellenzék lásd Szálasi Ferenc esetét Hitlerrel vagy Rákosi ,és Kádár esetét a testvéri Szovjetunióval(megbonthatatlan szovjet-magyar barátság 🙂 ) Magyarország fegyelmezésre felhasználható még a határon túl élő kisebbségek helyzete, az “antikorrupciós” harc lásd André Goodfriend tevékenységét például…..stb A birodalmi érdekkel a Fidesz sem tud szembeszegülni lásd az Európai Unió és Kanada közötti szabad-kereskedelmi megállapodást Szíjártó Péter nyilatkozatát ez ügyben melyet a mindig mindent támadó harcias ellenzék sem támad .,vagy a Déli Áramlat vezeték esetét https://hu.wikipedia.org/wiki/D%C3%A9li_%C3%81ramlat Természetesen a Fidesz keresi lehetőségei határait lásd keleti és déli nyitás, addig merészkedik amíg az orrára nem koppintanak ez becsülendő ,tisztelendő szándék és az ország érdekeit szolgálja. Nagyon mulatságos volt a sok libsi-bolsi híradást olvasni Trump győzelméről de szerintem ha nem fog engedelmeskedni az igazi hatalmat gyakorló üzleti köröknek ,túl autonóm és önfejű lesz úgy fog járni mint John Fitzgerald Kennedy vagy Jörg Haider ,de most emlékezzünk Hillary Clinton-ra https://www.youtube.com/watch?v=zWkg6Cdkd10&utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_201611 🙂

Itt lehet hozzászólni !