Mindenszentek a Csepeli temetőben – Néma főhajtás a Mindenki keresztjénél

Csepel.hu

mindenkikeresztje2

November 1-jén reggel a csepeli önkormányzat nevében Borbély Lénárd polgármester és Morovik Attila alpolgármester, a Magyar Országgyűlést képviselve Németh Szilárd országgyűlési képviselő, a Fidesz alelnöke hajtott fejet a Csepeli temetőben azokért, akik nem lehetnek velünk. A koszorúk elhelyezését követően a Mindenki keresztjénél gyertyát gyújtottak az elhunytak emlékére.

November 1-je mindenszentek ünnepe, november 2-a halottak napja a keresztény világban. Mindenszentek a katolikus egyházban az összes üdvözült lélek emléknapja, a protestantizmus az elhunytakról emlékezik meg ebből az alkalomból.

Az ezt követő halottak napja egyházi ünnepből vált fokozatosan általános népi megemlékezéssé. E napon gyertyákat, mécseseket gyújtunk elhunyt szeretteink emlékére.

Csepel.hu

2 hozzászólás “Mindenszentek a Csepeli temetőben – Néma főhajtás a Mindenki keresztjénél” bejegyzésre

  1. Anikó (Krizantém u-ból) szerint:

    Nagyon értékelem Csepel önkormányzati vezetőinek és a parlamenti képviselőjének Németh Szilárdnak ezt az emberi, humanitárius, szép gesztust, hogy kimentek koszorúzni a csepeli temetőbe ! Köszönet érte !

  2. lolka szerint:

    Nagyon értékel-ném én is, ha az ígéret ami azt tartalmazta, hogy épül hátsó bejárat a temetőbe valóra vált volna, de sajnos az ígéret csak ígéret maradt és az a gyanúm, hogy az is fog maradni…Nem kel nagy csodálatos kapu, csak egy egyszerű, használható, akár egyszeri alkalomkor egy évben…TALÁN MAJD JÖVŐRE, HÁTHA NEM KEL KÖRBE GYALOGOLNI…addig is jó ígérgetést…KÖSZÖNET AZ ÍGÉRGETÉSÉRT!

Itt lehet hozzászólni !