Tasnádi: Nem hittem volna, hogy Vizoviczki rács mögé kerül

Pesti Srácok

Maffiafőnöknek tartották, ő mégis üzletembernek nevezné magát. Tasnádi Péter 13 évet ült börtönben, szabadulása után pedig több kisebb politikai párt is megkereste, de ő határozottan visszautasította ezeket a felkéréseket. Tasnádi a szervezett alvilág és a rendőrség kapcsolatáról, Portik Tamásról és a halállistáról, valamint a Vizoviczki és a közte kirobbant konfliktus hátteréről is beszélt a PestiSrácok.hu-nak adott interjújában.

Bizakodva tekint a jövőbe Tasnádi Péter, aki 13 évet töltött a rácsok mögött. A börtönévek nem szegték kedvét attól, hogy újabb vállalkozásba kezdjen, energikus és szerencsésnek mondja magát, mert a barátai végig mellette álltak és most is számíthat rájuk.

“A korrupcióval az a bajom, hogy nem vagyok benne”

Tasnádi Péter véleménye szerint az elmúlt évtizedben egyes rendőri csoportok tudták igazán manipulálni az alvilágot, mert “őket védte az egyenruha”. Tasnádi azt hangsúlyozza: a bűnözői csoportokat gyakorlatilag a rendőrök irányították, akiket azóta felszámoltak. Nem tartja véletlennek azt sem, hogy őt letartóztatták, úgy gondolja, hogy ennek egyik fő oka az volt, hogy komoly anyagi veszteség lett volna néhány – azóta már letartóztatott  – rendőri vezetőnek, ha Vizoviczki terjeszkedését megállítja.

“Ami nekem bűncselekmény, az másnak ejnye-bejnye.”

Mint mondja: az a rendőri csoport, amit likvidáltak, komoly befolyással bírt akkoriban a szervezett bűnözésre, ő talán ott “hibázott”, hogy ehhez nem asszisztált.

“A Vizo biztos volt magában, mert mindenkit, akit lehetett, lefizetett. Álmában nem gondolta, hogy ez megtörténhet, hogy őt is letartóztatják”

A “keresztapa” azt mondja, ideje volt megállítani Vizoviczki terjeszkedését. A videointerjúban mesél arról az incidensről is, ami közte és a diszkópápa között alakult ki egy szórakozóhelyen történtek miatt.

LEFEJEZETT ALVILÁG

Tasnádi úgy vélekedik, hogy nagyon sok ember úgy került börtönbe és tölti szabadságvesztését, hogy vagy nem követte el a bűncselekményt vagy nem úgy, ahogyan az a bírósági ítéletben le van írva. A saját ügyével kapcsolatban pedig azt gondolja, hogy a szervezett bűnözés elleni törvényt kifejezetten rá szabták,ezt azóta így is tanítják a jogi egyetemen.

Az 1997. évi LXXIII. törvény elsőként határozta meg a bűnszervezet fogalmát, amely „bűncselekmények folyamatos elkövetésére létrejött olyan – munkamegosztáson ala­puló – bűnszövetség, amelynek célja a rendszeres haszonszerzés”. Ez a fogalmi meghatározás tehát a bűnszervezetet a bűnszövetség speciális fajtájaként szabályozta. 1999.szeptember 3-án változtattak ezen.

Azonban nem csak Tasnádira aggatták a “maffiafőnök” jelzőt. A “feketesereg”vezére, Magyar Róbert a szegedi Csillag börtönben tölti tényleges életfogytiglani ítéletét, szintén bűnszervezet vezetéséért. (A vele készített PS-interjút itt tekinthetik meg)

Tasnádi Magyar Róbert ítéletét igen súlyosnak tartja, szerinte a tényleges életfogytiglan eltúlzott egy ilyen bűncselekmény elkövetéséért, mert hasonló ügyekben mindössze 15-18 évet szoktak kiszabni. Portik 15 évet kapott Prisztásért, Koszi – klán 2 ember megölésének felbujtásáért 18 évet. A vállalkozó szerint Magyarnak

“komoly szinten lehetett ellensége, aki így akarta eltüntetni a föld színéről, ami valódi tragédia.”

Hangsúlyozza azt is: ha meg van a kellő rendőri és politikai akarat egy bűnözői csoport felszámolásra, azt fel is számolják. Úgy, ahogy ezt Magyarral és vele is megtették. Aztán  pedig Vizoviczkivel és Portikkal.

Tasnádi Péter szerint a diszkópápa mindenkit lefizetett és álmában nem gondolta volna, hogy egyszer őt is letartóztatják. Vizoviczki László likvidálásának híre Tasnádit is megdöbbentette. Vizoviczkiről azt mondja, “hogy az az ember, aki ennyire hosszú távon alakította ki a kapcsolatait, aki egy igazi kaméleon, aki a háttérből irányította a birodalmát, aminek kiépítéséhez aljas módszereket használt a saját munkatársaival is elképzelhetetlennek tartotta, hogy egyszer csak rács mögé kerül”.

Vizoviczkit egyébként paranoiásnak tartja, aki gyakorlatilag mindenkitől félt, de “ügyes pali,  hiszen jól megcsinálta a birodalmát”.

Portik Tamással viszont csak “egyetlen egyszer” talákozott egy sportrendezvényen. Arról, hogy rajta volt -e Portik halállistáján, azonban nem tud bővebbet, csak annyit, ami a sajtóban is megjelent. Arról is mesél, hogy őt is – csakúgy, mint Magyart – minden egyes nagy leszámolásnál behívta a rendőrség, hogy mondja el, mit tud, milyen hírek terjengenek az adott bűncselekményről.

Tasnádi arról is beszélt a PestiSrácoknak, hogy amikor még meg volt a palotája, a luxus kategóriás Mercedese, nem vágyott többre, így ezért nem szállt bele az “olajozásba.” 

“Jött a Kisbandi …azt mondta, hogy 50-60 milliót kereshetek hetente és én mondtam, hogy nem kell, nekem bőven elég az a havi 30-40 millió, amit megkerestem akkoriban legálisan. “

Most nyugdíjat kap, busszal jár és vidéken él egy garzonban, mégis tele van tervekkel, de abban egészen biztos, hogy nem őrző-védő vállalkozásba kezd majd.

“Ha jó kapcsolatai vannak az embernek, akkor tud pénzt keresni. Nekem sajnos nincs ilyen. Azért utálom a korrupciót, mert nem vagyok benne.”

Forrás: PestiSrácok.hu

2 hozzászólás “Tasnádi: Nem hittem volna, hogy Vizoviczki rács mögé kerül” bejegyzésre

  1. Tsepeli szerint:

    Szegény mindjárt elsírom magam. Gyűjtést ne szervezzünk neki? Azzal a sok szerencsétlennel akiket tönkretett az uzsorával meg a védelmi pénzekkel mikor lesz interjú?

  2. Tsepeli szerint:

    Vagy itt van a halálra vert pincér esete:

    http://m.origo.hu/itthon/20010925tasnadi.html

    Remélem koldusként fog megdögleni ez a tetves vén zsidó.

Itt lehet hozzászólni !