Auth Henrik Fúvószenekar: könnyűzenei koncert a Stefánia Palotában

Csepel.hu

_dsc2313

Az ötvenes és a hatvanas évek magyar slágereiből adott sikeres koncertet a Csepeli Auth Henrik Fesztivál Fúvószenekar, valamint Bolba Éva és Túri Lajos Lui énekesek a Stefánia Palotában október 22-én.

A zenekart Péntek János karnagy vezényelte. Az est fővédnöke Németh Szilárd országgyűlési képviselő, védnöke Borbély Lénárd polgármester volt. A telt házas eseményen megjelent Morovik Attila alpolgármester, Tadeusz Deszkiewicz, a lengyel köztársasági elnök tanácsadója, valamint Csepel testvérvárosainak elöljárói Kielcéből, Szczecinből és Nagyszalontáról.

A koncerten népszerű magyar slágereket adtak elő, amelyeket főleg az idősebb nemzedék ismer jól, de a fiatalabbak is élvezettel hallgatták. A hatvanas években különösen népszerűvé váltak a könnyűzenei dalok, az első táncdalfesztivált 1966-ban rendezték meg. A következő években számtalan előadó vált ismertté a műsornak köszönhetően. Közéjük tartozott Aradszky László, Korda György, Koós János, Kovács Kati, Mary Zsuzsa, Szécsi Pál és sokan mások.

A Csepeli Auth Henrik Fesztivál Fúvószenekar most először adott közös koncertet Bolba Éva és Túri Lajos Lui énekesekkel közösen. Bolba Éva és Túri Lajos Lui a magyar könnyűzenei élet jelentős képviselői. A zenekari hangszerelést Körmendi Péter zeneszerző, zenei rendező készítette.

Cs. A.

Galériánkat megtekinthetik IDE kattintva.

Itt lehet hozzászólni !