Pert nyert Orbán, Áder és Pokorni a Jobbikkal szemben

Index

Megsértette három vezető fideszes politikus, Orbán Viktor, Áder János és Pokorni Zoltán jó hírnév védelméhez fűződő személyiségi jogait a Jobbik Magyarországért Mozgalom – állapította meg a Fővárosi Bíróság csütörtökön elsőfokú, nem jogerős ítéletében.

A Fővárosi bíróság elsőfokú ítélete szerint a Jobbik azzal sértette meg a fideszes képviselők jó hírnév védelméhez való jogát, hogy a “felelősségi körében megjelent” Gerjemente című internetes hírlevél egyik idei számában “Titkos magyar-izraeli államközi megállapodás” című írásában valótlanul híresztelte: a három politikus a Fidesz nevében 2004 áprilisában titkos magyar-izraeli megállapodás aláírásán vett volna részt.

A bíróság az alperes Jobbikot eltiltotta a további jogsértéstől, kötelezte, hogy a Gerjementében az ítélet jogerőre emelkedése után megjelenő számában – elégtételadásként – kommentár nélkül közölje az ítélet rendelkező részét, és fejezze ki sajnálkozását. A bíróság a Jobbikot arra is kötelezte, hogy mindhárom felperesnek fizessen egyenként 200 ezer forint nem vagyoni kártérítést.

Forrás: Index

81 hozzászólás “Pert nyert Orbán, Áder és Pokorni a Jobbikkal szemben” bejegyzésre

  1. Csepel-sziget szerint:

    Mivel magyarázza a Fidesz az izraeli nacionalista Likuddal való barátkozást? Áder János pedig a 200 ezret költse angol nyelvtanfolyamra, mert nem nagyon megy neki a nyelv.

  2. Attila szerint:

    Jobbik pénzeli a Fideszt? 😀

  3. Gordon szerint:

    Állítsd már le magad Sziget! Szeretett radikálisaid épp most bukták el a pert, ne tegyél rá egy lapáttal a butaságaikra.

  4. Csepel-sziget szerint:

    Gordon, inkább, mint szemellenzős fiideszes, válaszolj az általam feltett kérdésre. Mi dolgotok a Likuddal?
    Meg sem lep, hogy nem kaptam választ, mert ez az, amit a Fidesztől sosem kaptunk még semmire…

  5. Papasa szerint:

    Gordon:

    Pedig igaz. Áder nem beszél semmilyen nyelvet!

    Hogy tisztábban lássuk a dolgokat, hosszabban idézünk az Origo cikkéből, amely a Megizzadhat Áder az angoltanulásban címet viseli és 2007. június 20-án látott napvilágot.
    “Nem lesz könnyű dolga a fideszes Áder Jánosnak, aki a napokban jelentette be: 2009-től európai parlamenti képviselő szeretne lenni, viszont semmilyen idegen nyelven nem beszél. Bár az Európai Unióban a magyar is hivatalos nyelv, így például felszólalhat a parlamentben az anyanyelvén, Brüsszelben meglehetősen nehéz boldogulni nyelvtudás – elsősorban az angol ismerete – nélkül. Maga Áder János is beismerte az MTV Az Este című műsorában: “ez az egyik fogyatékosság, amit pótolnom kell”. A Népszabadság ugyan tudni vélte, hogy valamennyire beszél németül, de maga a képviselő nevezte ezt erősen “jóindulatú beállításnak”.
    A politikus ennek ellenére bizakodó, mert mint mondta, még két év áll rendelkezésére.”
    Áder még hazudott is, hisz a Fidesz honlapján található önéletrajzában az olvasható, hogy tud németül és angolul is. Mint a fentiekből kiderül, németül sehogy nem tud a Fidesz NEGYEDIK, tehát biztos bejutó helyén lévő politikus. Az angol elsajátításával állítólag próbálkozott, ennek az “eredményét” az alábbi videó mutatja.

  6. Papasa szerint:

    Gordon:

    Hűha,baj van! 🙂 Sziget mindkét állítása igaznak bizonyult! 😀

  7. Gordon szerint:

    Mi az hogy “mi a dolgotok a Likuddal?”. Már bocsánat, de hagyd ezt a királyi többest. Én itt a magam nevében beszélek.

    Ha a Fidesznek “dolga van” a Likuddal, akkor arra azt tudom mondani, hogy egy magyarországi párt miért ne folytathatna párbeszédet egy másik ország meghatározó pártjával? Én a magam részéről ebben semmi kivetnivalót sem találok. Szerintem egyébként elvileg ti sem találnátok, csak ostoba és konok Izrael-ellenességetek (melyet nyíltan egyébként nem mertek vállani, hisz “nincs vér a pucátokban”) olyan tévutakra vezet benneteket, hogy végül a kákán is csomót keressetek. Minden pártnak belügye, hogy egy-egy ország egy-egy legitim politikai csoportosulásával milyen együttműködést tart fenn, fenntart-e egyáltalán.

    Szeretett Jobbikod legfeljebb a Partidul Romania Mare, és az általam nem kevésbé megvetett SNS környékén kereshetné “testvérpártjait”.

    A Likud egyébként jobboldali párt, bár egyébként számomra az izraeli szélsőjobbali erőkkel és a vallási ortodox erőkkel fenntartott kapcsolatai nem szimpatikusak.

    Megjegyzem: miért van az, hogy a Jobbiknak egyetlen meghatározó szakpolitikai kérdésekben sincsenek elképzelései, csupán a cigányozással és palesztinozással akar szavazatokat szerezni? Szerintem azért, mert tagjaik a gyakorlati politizálás terén gyengét jelentenének. Kiváncsi leszek az EP munkájukra…

  8. Gordon szerint:

    Ne aggódj, választ fogsz kapni, csak meg kell írnom…

  9. Bubus szerint:

    A Jobbik meg sajnos csak a sz@rdobáláshoz ért. Ezt sajnos bírósági határozatok sora bizonyítja, pedig elvileg nem a Fidesz az ellenfele, legalábbis sokáig ezt állították.

  10. Papasa szerint:

    Ugyan Bubus!

    Te csak határolódj el, hogy meglegyen a napi adagod! 😛

  11. Bubus szerint:

    Kitől? Kinek? El vagy határolódva a józanságtól Papasajt.

  12. Gordon szerint:

    Hűha Papasa! Légyszives linkeld már be, hogy hol írtam azt, hogy Sziget állításai nem igazak. A fenti bejegyzésben szereplő pernek más volt a témája és egy teljesen más kérdésben megfogalmazott jobbikos hazugságokra vonatkozott. Hazudtak és erről már papírjuk is van a jobbikosoknak. 🙂

    Ádert elég tapasztaltnak tekintem ahhoz, hogy Magyarországot hatékonyan képviselje az EU-ban. A nyelvtudás elsajátítható, és egyébként valóba felszólalhat az anyanyelvén. Ezt az EU biztosítja. Azt már korábban is írtam, hogy sok tekintetben szimpatizálok Európa részbeni politikai egységesülésével, mert hiszek az új, szabad világ sikerességében és nem kívánom vissza egyik korábbi rendszerünket sem. De ezt most hagyjuk…

    Ha a politikai tapasztalatot és rátermettséget nézem, akkor ugye te nem gondolod, hogy a Jobbik bármelyik három képviselője partiban lehet Áderrel? Csak nem gondolod, hogy egy Szegedi Csanád egy súlycsoportban lehet vele? Csanádka szerintem nyugodtan menjen csak szépen vissza az ELTE BTK hök-ös barátaihoz.

  13. Gordon szerint:

    Bubus! Szegények nem tudják, hogy aki xar-ral dobálózik, az maga is xaros lesz. Szegények már könyékig azok, miközben eldobott galacsinjaik rendre célt tévesztenek.

  14. Papasa szerint:

    Gordon:

    A harmadik hsz.-t olvasd már el mégegyszer. Köszi.

    A Jobbik képviselői nem hinném, hogy “partyban” szeretnének lenni Áderrel. Mellesleg, nem a tapasztalatot kell nézni, hanem a hatásfokot. És Áderrel szerintem még Csanádka is felveszi a versenyt. Pl. beszél angolul.. 😛

  15. Attila szerint:

    Gordon, Bubus!

    Azért mielőtt belemerültök, ne felejtsétek el, hogy több ezer palesztin halt meg a likud keze alatt. Ettől nem kellene elhatárolódni? Vagy ez is sz@rdobálás?
    Itt nem a Jobbikról van szó, hanem a józan észről.

  16. Gordon szerint:

    Nem hiszem, hogy bele kellene folynunk abba, ami a Közel-Keleten immáron 61 év óta folyik. Mindkét oldal súlyos veszteségeket szenvedett, és mindkét oldalon voltak olyan cselekmények, melyek az alapvető emberiességi szempontok szerint elítélendők. Sajnos kelet és nyugat háborújában már mi is szenvedtünk veszteségeket. Ne felejtjük Madridot. 🙁

    A magyar politkai erőknek mindkát oldal legitim politikai erőivel jó kapcsolatra, párbeszédre kell törekednie. Nem lehet feladatunk az igazságtevés, főleg, hogy nem is lehet igazságot tenni. A magyar külpolitikának nem kell mélyen belefolynia a Közel-keleti méhkass problémáiba. De ettől függetlenül adott esetben helye lehet a párbeszédnek.

  17. Gordon szerint:

    Jó, akkor bekopizom én a harmadik hsz-t, mert te valamilyen oknál fogva nem merted megtenni.

    Így szól:

    “Állítsd már le magad Sziget! Szeretett radikálisaid épp most bukták el a pert, ne tegyél rá egy lapáttal a butaságaikra.”

    Nos, továbbra sem látom, hogy hol írtam azt, hogy amit Sziget ír az hazugság. A fenti hsz-emben a fenti bejegyzésben szereplő per elbukásáról szóltam. A hsz első mondata meg arra vonatkozik, hogy felesleges a volt mszp szavazó jobbikosoknak ezen a fórum kelteni a hangulatot.

    Továbbra is várom annak bekopizását, hogy mikor írtam, hogy sziget hazudik Áder ügyben. Egyébként Áder nyelvtudása később került szóba a fórumhozzászólások során. Az én fenti első hsz-em (összességében a harmadik hsz) megszületésekor még szó se volt róla, így értelemszerűen nem is írhattam, hogy sziget hazudik e kérdésben. Ez logikus, nem?

  18. Gordon szerint:

    Ja, és ne felejtsük Lockerbie-t sem. 🙁

  19. Csepel-sziget szerint:

    Gordon, mindenesetre becsülöm benned, hogy vitaképes vagy, s mindenféle személyeskedés nélkül tudsz véleményt ütköztetni.

  20. Attila szerint:

    Rendben Gordon. Ne mélyedjünk bele, de a miértre szeretném, ha válaszolnál.
    Te véleményedben is felfedezni vélem a kettős mércét.
    Amikor az előbbi témával kapcsolatban írtam, azt mondtad, hogy miért ne lehetne kapcsolatot keresni, ha mindkettő jobboldali.
    Akkor miért nem lehet palesztin oldalról is kapcsolatot keresni? Nyilvánvaló, hogy azért nem mert az egész nyugati világ elzárkózik a palesztinoktól(mert terroristák mondják).
    Akkor miért nem lehet azt mondani, hogy amíg háborúzol, embereket ölsz, veled sem beszélek, mert ez nem európai norma?

    De általánosságban ilyen a pekingi olimpia is.
    Azt nem bojkottálta a nyugati világ, pedig ott még tombol a kommunizmus és áldozatokat is szed.
    Ezzel szemben ahol, náci veszélyt vizionálnak ott még a csap is habzik.
    Kb. ezt képviseled, szerintem.

  21. Gordon szerint:

    Attila!

    Ha nemzetiek vagyunk, akkor a saját nemzetünk, a saját szűkebb és tágabb hazánk (Kárpát-medence) érdekeit tartjuk szem előtt. Mi egy nagy politikai, katonai tömbhöz tartozunk, mely tömb általában véve Izrael barát politikát folytat. Anno, 1990 előtt egy olyan nagy politikai és katonai tömb részesei voltunk (annak a mostanival ellentétben nem önként voltunk részesei), mely tömb nem akart Izrael barát politikát folytani, sőt az oroszok elég keményen felfegyverezték az arabokat.

    Akár tetszik, akár nem, nekünk a nyugati tömb politikájához idomuló politikát kell folytatnunk. Történelmi és kultúrális szempontokból a helyünk az Alaszkától az EU keleti határáig terjedű politikai-gazdasági-katonai tömbben van. Erről már korábban írtam. Gazdasági érdekeink is ezt kívánják. Magyarország érdeke az, hogy ezen fenti tömb aktív része maradjon.

    Azt is elitélem ha pl. mondjuk a magyar állam kikacsint Oroszországra, és mindenféle ellenőrizhetelen alkukat köt az EU, a NATO és úgy teljes egészében a fejlett nyugati világ terhére, és megkerülésével.

    Mint ahogy annak sem örültem, hogy az Amerikaiak megegyeztek az oroszokkal és hátat fordítottak Csehországnak és Lengyelországnak a tervezett rakétavédelmi pajzs kérdésében. Főleg, hogy szerintem szükség lett volna (főleg Irán miatt) rakétavédelmi pajzs kiépítésére. Lassan mi is Irán rakétáinak hatókörébe kerülünk és nincs erő, mely elháríthatná az esetleges támadásuk első hullámát.

    Ha a feltételek adottak leszenk, akkor keresnünk kell majd a kapcsolatokat a palesztinokkal, de a jelenlegi palesztin belpolitikai helyzetet figyelembe véve nem látom ezt a meghatározó politikai erőt. A két nagy palesztin politikai csoportosulás egymással is ádáz, sokszor véres harcot vív. Egyikük sem kormányképes, és egyikük sem tudja garantálni a békét a palesztin belpolitikában. Jelenleg nincs kivel tárgyalni, de abban biztos vagyok, hogy ha egyszer megszületik a béke és a független Palesztin állam (melynek békében kell majd élnie Izraellel), akkor a magyar politikai szereplők fel fogják az új állam politikai vezetésével, legitim pártjaival venni a kapcsolatot. Jelenleg csak Izraelben vannak legitimnek mondható politikai erők, a palesztin terüelteken káosz van.

    Szerintem nekünk a magyarországi, a Kárpát-medencei és az EU-n belüli problémákra kell koncentrálnunk. Európa politikai egységesülési folyamtának élharcosává kellene vállnunk, mert csak ezen egységesülő Európán belül lehet esélyünk arra, hogy a minket károsan érintő jelenlegi határok átjárhatóvá válljanak, a mindennapokban is eljelentéktelenedjenek. Támogatom az Eu-t, mert szabad és békés világban, demokratikus elvek mentén működő politikai berendezkedésben szeretnék élni.

    folyt köv.

  22. Gordon szerint:

    A terrorcselekményeket (civileg ellen elkövetett orvtámadások) pedig bűncselekménynek tekintem. Bűncselekménynek tekintem Madridot is, és nem értek egyet azon véleményekkel, melyek szerint “azzal harcolnak amilyük van”. A Közel-kelet politikai és társadalmi szereplői ne hozzák a háborújúkat Európába, ne robbantgassanak sem magyarokat, se más békés polgárokat Madridban, vagy bárhol Európában és É-Amerikában. Az ilyen terrocselekményket mindig el fogom ítélni.

    Sajnos a Közel-kelten mindkét fél olyan eszközökkel élt az elmúlt évtizedekeben, mellyek használatával lejáratták magukat előttem. Immunissá váltam a problémáik iránt, és nem folynék bele. Felőlem azt csinálnak amit akarnak, csak az atomfegyvereket és a civilek elleni terrotámadásokat hagyják ki a vitás kérdések “megoldásából”. Sajnálom a térségben élő embereket és főleg a gyermekeket amiatt, hogy vérengzés és békétlenség közepette kell élniük. Esélyük sincs így egy jobb életre, mert az életszinvonal növeléséhez elsősorban nyugalomra és békére van szükség. Az általam már oly sokszor hangoztatott tudatos építkezésre. Nincsenek nagyformátumú politikusaik. Utoljára talán Rabin volt ilyen, de a saját nemzetének szélsőségesei meggyilkolták mielőtt művét befejezhette volna.

  23. Attila szerint:

    Köszönöm Gordon a kimerítő választ.
    Én azzal nem értek egyet, hogy kötelezően be kell tagozódni valahová. Természetesen lehetetlen teljesen független maradni, mint ahogy a politikailag sincs függetlenség.
    Tartozni kell egy “közösségek”, de minél lazábbak a kötelékek, annál jobb.
    Lásd Irak. Nem hiszem, hogy túl sok közünk lenne a belügyeikhez, de mégis vannak ott magyar katonák is. Ha Irak veszélyt jelentett, mert elvileg tele voltak tömegpusztító fegyverekkel, akkor veszélyt jelent India, Izrael, Pakisztán, Franciaország, Oroszország, Usa is, és le kell őket rohanni.
    Ha nincs katonai beavatkozás, akkor Irakba vagy Afganisztánba se kellett volna. Bár ismerjük az igazi okokat.
    Ugyan ez van az Eu-val. Amíg arról szól, hogy a második és harmadik hullámos országok elvesztik teljesen a szuverenitásukat és gazdaságilag teljesen kiszivattyúzzák, addig én elutasítom.
    Lehetne belőle sokkal igazságosabb és működőkepésebb rendszert csinálni.

  24. Attila szerint:

    Tartozni kell egy “közösségek” = tartozni kell egy “közösséghez”

  25. Papasa szerint:

    Gordon:

    “Jó, akkor bekopizom én a harmadik hsz-t, mert te valamilyen oknál fogva nem merted megtenni.”
    Miért ne mertem volna? Félek tőled, vagy mi? Lusta voltam.

    “Továbbra is várom annak bekopizását, hogy mikor írtam, hogy sziget hazudik Áder ügyben. Egyébként Áder nyelvtudása később került szóba a fórumhozzászólások során. Az én fenti első hsz-em (összességében a harmadik hsz) megszületésekor még szó se volt róla, így értelemszerűen nem is írhattam, hogy sziget hazudik e kérdésben. Ez logikus, nem?”

    Áder nyelvtudása már az 1 hsz.-ben szóba került. És erre reagáltál te.

    1.hsz: (Sziget)
    “Mivel magyarázza a Fidesz az izraeli nacionalista Likuddal való barátkozást? Áder János pedig a 200 ezret költse angol nyelvtanfolyamra, mert nem nagyon megy neki a nyelv.”

    3.hsz: (Te)
    “Állítsd már le magad Sziget! Szeretett radikálisaid épp most bukták el a pert, ne tegyél rá egy lapáttal a butaságaikra.”

    Az első mondatot hagyjuk. A második első fele tény, tehát igaz. Viszont a második felében azt sugallod, hogy Sziget írása butaság, tehát nem igaz. Én így értettem.

  26. asdf szerint:

    Papasa, felcsaptál Sziget ügyvédjének?

  27. Papasa szerint:

    asdf:

    Ja. Sztárügyvéd akarok lenni, mint Torgyán Bubu. És mint Dr. Tocsik. 🙂

  28. miska72 szerint:

    Én ügyvédeket fogyasztok. 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂
    Kettőt már megettem. 😉

  29. Gordon szerint:

    Így van, a Jobbik már elbukott egy pert, tehét papírjuk van róla, hogy nem mondtak igazat.

    Azt elismerem, hogy már az első hsz-ben utalás történt Áder nyelvtudására. Ezt elnéztem, nem olvastam el az első hsz-t sem a 3. hsz beírása előtt, sem akkor, amikor kifejtettem, hogy Áder nyelvtudása nem került szóba a 3. hsz előtt.

    De azt továbbra sem látom, hogy hol írtam volna, hogy Sziget hazudna Áder ügyben. Sziget nem hazudott csak butaságokról ír. Azért butaság amit írt, mert Áder-féle nyelvtudás elégséges vagy elégtelen mivoltának semmi köze sincs ahhoz, hogy volt e titkos háttéralkú az izraeliekkel. A Jobbik azt állította, hogy volt, de a bíróság előtt ezt semmivel sem tudta alátámasztani. Áder sem azért perelte be őket, hogy legyen pénze a nyelvtanfolyamra, hanem mert nem mondtak igazat.

    Papasa, azt irod:
    “Viszont a második felében azt sugallod, hogy Sziget írása butaság, tehát nem igaz. Én így értettem.”

    Rosszul értetted, nem minden hazugság, amiről egyébként butaság lenne hosszasan beszélgetni. A butaság jelző nálam nem feltétlenül jelenti azt, hogy valami hazugság.

  30. miska72 szerint:

    Gordon, és erről nekem is van papirom. 😉

  31. Gordon szerint:

    Arról, hogy a Jobbik hazudott rólad? 🙂

  32. Attila szerint:

    Ez egy olyan per, amit csak megnyerni lehetett. Ha más lett volna az ítélet, akkor az egész bírói testület repülne, a bíróság épületét pedig porig rombolták volna.

  33. Gordon szerint:

    Már megint kezdik a volt mszp szavazó jobbik hívek ezt a “porig rombolást”, “levegőbe repítés” dumát. Látható, hogy politikai gondolkodásuknak meghatározó elem ez a kérdés. A velük folytatott rapidviták kapcsán valahogy mindig szóba kerül ez a téma. Szomorú ez nagyon.

  34. Attila szerint:

    Gordon, a ferdítéshez nagyon értesz. Gondolom ez is a konzervatív értékrended része.

  35. Prendick szerint:

    Határozottan ügyesedik a Jobbik kommunikációja. Ez már tanári szint.
    Mert bedobni egy információt egy sosem hallott hírlevélben még semmi.
    De beugratni az ellenfelet, hogy pereljenek, hogy a saját sokkal erőteljesebb hírnevükkel segítsenek elterjeszteni, az remek trükk.
    Ha Orbán, Áder és Pokorni együtt utazik a villamoson, az már magában vezető hír, minden hithű fideszesnek hivatalból el kell olvasnia. Most ügyesen hozzá lehetett kapcsolni az izraeli paktumot. 🙂

    50 millával nem lehetett volna olyan médiakampányt szervezni, mint amit ezzel a rongyos hatszázezerrel elértek. Most több tízezren tudhatták meg, hogy volt egy titkos paktum, amiről természetesen képtelenség dokumentumokat szerezni, hiszen titkos. És bizony nem minden fideszes elvakultan hűséges.
    Sokan el fognak gondolkodni.
    Mondom, tanári megoldás. 🙂

    /Nem vagyok még itt, csak futólag beugrottam egy percre. ;)/

  36. Gordon szerint:

    Hát persze… futólag. A pervesztesek renoméja egyébként nem javul majd, hanem romlik (no nem a volt mszp szavazóik, hanem a fidesezsek körében). Szerintem tökéletesen lejáratja magát a Jobbik még azon fideszesek előtt is, akik elsőre nem látnak át a szitán velük kapcsolatban, és esetleg egy lehetséges szövetségről vizionálnak.

    Nincs szövetség a két párt között, mert a Jobbik az mszp trójai falova, melyet beküldött a nemzeti oldalra, hogy a segítségével rést üssön az 56%-os falon.

    Remélem nem fog sikarülni ez a hadművelet.

  37. Attila szerint:

    Gordon kíváncsi vagyok, hogy mikor ad a szátokba Kövér egy újabb egyéni gondolatot(vagy akár mást).
    Egy vagy két hét múlva már “Szebb Jövőt” lesz a köszönésetek, mert ez lesz az narancssárga álláspont.
    Még egyszer mondom, ha izraeli vonatkozású egy per, annak csak elmarasztaló lehet a végkimenete.

  38. Gordon szerint:

    Be kéne már fejezni ezt a céltalan Izraelezést. Mondom: nektek mindenről ez jut az eszetekbe. Még a sárga házban voltak anno hozzátok hasonló emberek.

  39. Gordon szerint:

    Lassan vége a Forma 1-nek. Mindjárt jön Prendick. 🙂

  40. miska72 szerint:

    De nem is az POPNI! 😉

  41. Gordon szerint:

    Miska! Sárga ház alatt az OPNI-t értettem. Leesett?

  42. admin szerint:

    Miska, kicsit moderáltunk.

  43. Prendick szerint:

    Gordon, közkivánatodra visszajöttem. 🙂

    Közben rájöttem, hogy miért láttok állandóan emeszpét a Jobbikban. Az emeszpé szokta ilyen dörzsölt módon berántani a csőbe a kétségetelenül kissé bénán kommunikáló Fideszt. Most meg már nem az első eset, hogy a Jobbik ugyanezt teszi.

    Rövid fórumszünetem előtt értekeztem arról, hogy a korábban katasztrofális PR-al bíró nemzeti radikálisok mostanra rettentően ügyesek lettek. Szépen leelőzték a Fideszt, erősen nyomják az emeszpét és olykor már a szadesz profi fölényét is megingatják. Jelenleg a Fidesz kommunikációja a leggyengébb, ami azért is kínos, hiszen tipikus dumapártról van szó esetükben. Ez fáj nektek.

    Könnyű volt Torgyán “monjonle” Józsit lenyomni, könnyű volt Csurka nehézkes telavivozását kontrázni, de a Jobbikkal nem tudtok mit kezdeni.
    Marad ez a bugyuta emeszpézés, amin igazából mindenki röhög.

    Ha ezzel a pártod nem tud valamit kezdeni, meglehet az 56%, de egy fél ponttal se több. 2014-ben meg feleannyi sem.

  44. miska72 szerint:

    admin kicsit moderáltatok? 😉 Nagyon! 🙂 🙂 🙂

  45. miska72 szerint:

    Én is sárga színű házban lakom, és nem OPNI-nak hívják! 😉

  46. Öreg halász szerint:

    Lüke Prendick újra itt 😉

    Bizonyos szempontból valóban jó pont, hogy a Jobbik nem tartja be és nem is akarja betartani a törvényeket. Elvégre ők forradalmian rendpártiak, azaz át kell értelmezni a rend fogalmát. És ezt meg is mutatják.

    Paradigmaváltás: ez a Jobbik új törvénye. Rossz ember csak cigány vagy zsidó lehet, ez a jobbikos tízparancsolat első pontja. Ha valaki mégsem az lenne, akkor komcsi (tehát emiatt zsidó) vagy politikai zsidó az illető, azaz rá kell húzni a vádat, hogy tulajdonképpen mégis zsidókat szolgál. Ha egyik előbbi sem az illető, és nem jobbikos, akkor cigány. Mert magyar nem lehet, ez evidens. Így lesz a jobboldali, nem jobbikos emberekből pl. zsideszes.

    Az új rendben nem kell betartani a régi törvényeket, ez a tízparancsolat második pontja. Zsidóösszeesküvéssel lehet bevádolni mindenkit, aki nem tartozik az új rend hívei körébe. Ez evidens, és az is, hogy mivel a régi törvények nem az újak, ezért meg lehet őket szegni. Lehet mocskolódni, lehet mások plakátjait szétverni, másokat leüvölteni, leköpni, mert nem az új rend hívei, azaz cigányok vagy zsidók. Majd minden bajt megold a gárda.

    Prendick, a Jobbik saját magát fogja elvágni, olyan gyorsan, mint a csirke nyakát szokás. Akik felsegítették, akik maguk emelték fel, azok fogják a bukását okozni.

    A nemzeti radikálisok meg a szélsőségesek egymást fogják ritkítani. Az egyik azért, mert meg fog fájdulni a fejük a vég nélküli zsidózástól és cigányozástól, a másik meg mert nem tudnak élni anélkül, hogy százötvenszer ne zsidóznának egy kiadósat. Nem telik el fél év, és a Jobbikon belül is egymást fogják zsidózni. Majd meglátod.

  47. Attila szerint:

    “Be kéne már fejezni ezt a céltalan Izraelezést. Mondom: nektek mindenről ez jut az eszetekbe. Még a sárga házban voltak anno hozzátok hasonló emberek.”
    Gordon, ott ápoltak?

  48. Attila szerint:

    😀 😀 😀
    Öreg halász, számold össze hányszor említettél etnikumokat az írásodban.
    Utána számold össze, hogy mi az összes hozzászólásunkban mennyi szerepel.
    Vegyél be nyugtatót, mert felmegy az eredménytől a vérnyomásod. Vagy marad a peca?

  49. Gordon szerint:

    56% 🙂

  50. kontrolcé+kontrolvé szerint:

    “Nem akartam hinni a szememnek. Amikor a parlamenti rablóbanda számára már elérhető közelségbe került a költségtérítésről szóló népszavazás, az MSZP és a Fidesz rögtön megtalálta a közös hangot, és úgy döntöttek, hogy mégis inkább megakadályozzák a költséges referendumot.

    Na nem azért, mert a népszavazás költséges, hanem mert féltik a kis mellékest. Eddig még semmi meglepő, nem is vártunk többet ettől a szánalmas bandától. Viszont a megoldási javaslat, na az már több, mint bármi eddig felmerült pofátlanság:

    Úgy mennének elébe annak, hogy a költségtérítést csak nyugtával bizonyított kiadás után lehessen felvenni, hogy átkeresztelnék a költségtérítést bérpótlékra. Ennyi. Mivel a népszavazás a költségtérítésről szólna, nem lenne értelme megtartani.

    Brávó.”

    http://vastagbor.blog.hu/2009/06/10/ha_nem_szabad_megolni_atmegyunk_rajta_uthengerrel

  51. Öreg halász szerint:

    Attila, rólatok beszéltem. Persze, hofgy sokszor mondtam, hogy zsidó meg cigány, haha! 😉

    Az a baj, hogy ekem még ez is kínszenvedés volt, el sem tudom képzelni, hogyan lehet folyamatosan ezt mormolni, köpködni reggeltől estig.

  52. Gordon szerint:

    Pedig nekik megy. A sárga ház meg üres.

  53. Öreg halász szerint:

    kontrolcé, nem leszek vele népszerű, de nekem az a véleményem, hogy még őket is meg kellene fizetni, és akkor nem lenne ez a mocskos sz@rkavarás.

    Gordon, azért üres, mert kirakták őket. És azért volt sárga ház, mert ha kék fehér lett volna, maguk verték volna szét 🙂

  54. Attila szerint:

    Öreg halász!

    Nincsenek talán megfizetve? Emberi kapzsiság határtalan.

  55. Attila szerint:

    Gordon az 56%-os vicc tetszett 🙂
    Van ilyen is.

  56. Prendick szerint:

    Megint zsidóznak, meg cigányoznak a fideszesek. Ciki. 🙂

  57. Öreg halász szerint:

    Attila, Pécsett most 77% volt a fideszes eredménye.

    Amúgy meg egy barátom szerint minimálbárt kellene mindenkinek keresnie, aki felelős állásban van. Akkor még többet lopnának, és a társadalom talán rájönne, hogy a felelős állásban felelősséghez megfelelő fizetést kell adni, különben csak tolvajok pályáznak rá…

  58. Prendick szerint:

    kontrolcé+kontrolvé, elég világos volt eddig is, hogy a parlamenti pártok között a különbség csak a név. A cél és a módszer azonos.
    Ezt láttuk eddig is, látjuk majd jövőre is.

  59. Öreg halász szerint:

    Prendick, aki csak szöget lát, az csak kalapácsot használ. Kár, hogy szerinted egy ország vezetése csak tolvaj lehet. Sajnos ezért te nem is érdemelsz különbet. De ebben az országban azért mások is élnek.

  60. Attila szerint:

    Öreg halász!

    Be kell vezetni a visszahívhatóságot, független és igazságos bíróság kell, aztán vége.
    Aki sumákol, azt vissza lehet hívni, és egyből bíróság elé állítani. Nem lenne mentelmi jog, meg ilyen kis butaságok. Aki megérdemli, az börtönbe kerül, napi 12 órás kényszermunkára.

  61. Öreg halász szerint:

    Attila, és az a bíróság mi alapján ítélne? Ki milyen hűséges a Jobbikhoz? Jaj ne már! Nektek a bíróság meg a törvények MOST sem jelentenek semmit! Olvasd már el a cikket.

    Amúgy semmi sem rosszab, mint amikor a barátnők megorrolnak, főleg ha szocik:

    http://nol.hu/belfold/morvai__a_kalandorno

  62. Attila szerint:

    “Ki milyen hűséges a Jobbikhoz?”
    Nem Öreg halász, a törvényekhez és a nemzethez való hűség a fontos.
    Elolvastam a cikket és még mindig azt mondom, hogy ezt a pert nem lehetett elveszteni, mert…
    Ezzel a belinkelt cikkel mit akarsz?

  63. Öreg halász szerint:

    Attila, a Jobbik az a párt, amelyik már akkor is lesz@rja a törvényeket, az etikát, amikor még bent sincs a Parlamentben. Lásd plakátleragasztás stb…

    Mit akarok a linkkel? Tanulságos. Amellett, hogy tipikusan szoci genyóság, és sémára írták (előbb felemelni valakit, aztán földhöz csapni), azért mutat valami mást is.

  64. Attila szerint:

    Jobbik nem tudom mit sz@r le. Az nem törvény, ami nem vonatkozik mindenkire, legalábbis nem ugyanolyan súllyal. Így én egyes passzusokra én is magasról teszek.

  65. Attila szerint:

    a Link nekem nem sugall semmit, maximum annyit, hogy az emeszpé is írt valamit a Morvairól, ha már összparlamenti szájhabzás van a Jobbik miatt.

  66. Gordon szerint:

    A törvény mindenkire egyaránt vonatkozik. Az LB feladata, hogy ennek gyakorlati megvalósulását elősegítse. A bírónak azonban van mérlegelési joga (bírói függetlenség elve). Az aránytalan eltérések kiegyensúlyozására szolgál a jogorvoslati lehetőség.

    Attila. Nem tehetsz a jogszabályokra, nem szelektálhatsz közöttük, mert azok rád is érvényesek, ez nem egyéni mérlegelés kérdése.

  67. Öreg halász szerint:

    Attila, hát nem látod? Pont az MSZP és a Jobbik az a két párt, amelyek a leginkább legyintenek a JELENLEGI törvényekre. Mert azok is törvények.

    A JELENLEGI törvények szerint se lehetett volna megtámadni az 56-os megemlékezőket, nem lehetett volna puskával lőni a tüntetőket. Nem lehetett volna megkínozni embereket, nem lehetett volna összeverni embereket, nem történhetett volna meg, hogy augusztus 20-i ünnepségeken emberek haljanak meg, és senki ne vigye el a balhét, csak mert MSZP-s. Nem lehetne százmilliárdokat lopni. Nem lehetne az országot tönkretenni.

    De nem lehetne másokra sem sz@rt dobálni, nem lehetne autókat, házakat felgyújtani, fekete csikós ruhában kendővel végigállatkodni a belvároson, mindenkit lezsidózni, minden cigányt lebűnözőzni. Nem lehetne kisebbségieket azzal riogatni, hogy újra eljön a vészkorszak, és jönnek a koncentrációs lágerek (pl. a jobbikos kuruc).

    Szóval nem lehetne azt tenni, amit az MSZP művel, de azt sem, amit a JObbik vagy a támogatói.

  68. Attila szerint:

    Öreg halász!

    Tudtommal a Jobbik soha nem szólított fel arra, hogy valaki gyújtson fel valamit. Az, hogy megtörtént már csak okozat, amit én nem tudok elitélni.

    “A JELENLEGI törvények szerint se lehetett volna megtámadni az 56-os megemlékezőket, nem lehetett volna puskával lőni a tüntetőket. Nem lehetett volna megkínozni embereket, nem lehetett volna összeverni embereket, nem történhetett volna meg, hogy augusztus 20-i ünnepségeken emberek haljanak meg, és senki ne vigye el a balhét, csak mert MSZP-s. Nem lehetne százmilliárdokat lopni. Nem lehetne az országot tönkretenni.”

    Valamiért mégis meglehet tenni, nem? Valahol hiba van. Valami akkor nagyon nem működik.
    “De nem lehetne másokra sem sz@rt dobálni”

    Gondolom itt a homokos felvonulásra gondolsz. Engem addig nem zavar, amíg mindenki a magánügyének tekinti, de amikor valaki kifejezetten aberrált és perverz módon vonaglik végig Budapest utcáin, attól hányok és szerintem a minimum, hogy fekáliát érdemel.

    Gordon!

    Példának felhozom az önvédelmet. Ha jól tudom, annak arányosnak kell lennie. Na most, ha öten a saját otthonomban rám támadnak baltákkal, akkor miért ne lőhetném le őket gondolkozás nélkül? Vagy, hogy tudok ilyenkor arányos lenni?
    Egyáltalán a kérdés az, hogy a jelenlegi törvények alkalmasak-e a társadalmi rend megőrzésére. Szerintem nem. És azért nem, mert van kiskapu, vagy túl megengedő, vagy igazságtalan.

  69. Gordon szerint:

    Azt írja Attila: “Az, hogy megtörtént már csak okozat, amit én nem tudok elitélni.”

    Szerintem most ebben a pillanatban kimondtad a lényeget, hiszen ezzel elismerted, hogy bizonyos okok miatt, bizonyos előzmények okán bármit meg lehet tenni. Lehet rombolni, gyújtogatni, fosztogatni. Nem tiszteled a magán- és közösségi tulajdont, és – mint azt hallottuk – a törvényeket is szelektálod aszerint, hogy melyiket tartod be, vagy melyiket nem (szelektációd azon az egyszerű elven alapszik, hogy ha sokan mások sem tartják be a törvényt, akkor szerinted neked sem kell).

    Attól még hogy kritikusan szemléled a jelenlegi törvényeket, azok rád is érvényesek. Nem is értem, hogy miért szedted elő ezt a saját lakásodban való megtámattatást, hiszen te magad írtad, hogy nem tartod tiszteletben a hatályos jogszabályokat.

    Saját példám okán mondom, hogy ha hozzám ne adj Isten öten bejönnek (béke poraikra és poraimra), akkor abból baj lesz, nagy baj lesz. Valószínűleg nem fogok börtönbe menni, mert a kialakuló harban végül alul maradok, és ezért a temetőbe fogok menni, de az is biztos, hogy megammal viszek kettőt hármat (be van készítve a cucc).

    folyt. köv

  70. Gordon szerint:

    Egyébként a fentiekből részben kiderülhet számodra, hogy tisztelem az angolszász típusú birtokvédelmi szabályokat. Többször is írtam, hogy mennyire fontos nekem konzervatív embernek a tulajdon védelme, az élet védelme, az ország közösségi kultúrális értékeinek védelme. De attól még tudom, hogy a jelenlegi törvények rám is vonatkoznak, csak végső esetben nyúlok a fenti lehetőséghez.

    Viszont ha a birtokvédelem területén ilyen határozott szigornak vagyok a híve, akkor ez igaz más területekre is. Ha én lettem volna BRFK élén, akkor nem lehetett volna felgyújtani a tévészákházat. Úgy szétverettem volna a csőcseléket, hogy hanyatt homlok menekültek volna a kutyák, irmagjuk se marad.

    De az is biztos, hogy 2006. okt 23-án nem folyt volna vér a Fidesz gyűlésen. Sőt mindent megtettem volna azért, hogy a gyűlésen résztvevők semmi bajuk ne eshessék. Mert ha a BRFK vezetése tudná, hogy mi a dolga, és mikor hogyan kell eljárni, akkor még lenne becsülete a magyar rendőrnek.

    Azt várom az új kormánytól, hogy rend és nyugalom legyen végre. Még akkor is ezt várom, ha egyes megmondóemberek már fideszes diktatúrát kezdtek vizionálni (miközben arról papolnak, hogy a jelenlegi törvények túl liberálisak). Na akkor most hogy van ez?

  71. Prendick szerint:

    “aki csak szöget lát, az csak kalapácsot használ”

    Öreg halász, de aki nem akarja meglátni a szöget, az bele fog ülni.
    Aki nem veszi észre, hogy a politikusi lét alapja a személyes önérdek, a pártpolitika meg minden korban csak a tolvajok klánháborúja, az nagyon tájékozatlan. Aki meg látja mindezt, de hisz abban, hogy a saját bandája nem olyan, az meg nem elég okos.

    Én is ismertem tisztakezű politikust. Mind a ketten gyomorfekéllyel, infarktussal és halálig megmaradó kézremegéssel fizettek azért, mert a farkasok között nem akartak együtt üvölteni.

    Úgyhogy lehet álmodozni, lehet reménykedni abban, hogy “de majd a következő jobb lesz”, teljesen felesleges. Még a legcivilizáltabbnak tűnő angolok között is mennyi tolvaj bukott le a minap. Gondolhatod, hogy nálunk mi van.

  72. spam szerint:

    Csak most néztem meg ezt a cikket és olvastam bele egy-két hozzászólásba.

    Undorító, amit páran itt csinálnak, és amit a Jobbik csinál, na az sem a tisztesség és a becsület kódexében szerepel. Bár ők állandóan csupa szép eszméről beszélnek, csak a tetteik totálisan mások. Olyan szocis. De ez van.

  73. Prendick szerint:

    Spam, a Fideszt terelni kell, mint a birkanyájat és a Jobbik egyre ügyesebb juhászkutya.
    Mert ti valami álomvilágban éltek és azt hiszitek, hogy Orbánék nem lesznek ugyanolyanok, mint a szocik most.

    A cikk kapcsán sok minden kiderült. Például az is, hogy az izraeli Elephant Holding ugyanúgy itt fog Csepelen sertepertélni jövőre is, meg azután is. Mert hát, ha a főnökük megegyezett, Szilárdék sem fognak sokat ellenkezni.
    Milyen szép lesz az, amikor a szoci ellenzék tiltakozik majd, hogy ne adják el lakóparknak a Csepel SC-t, meg ne építsenek zárt birodalmat a dunaparton.

    Én szóltam.

  74. Jeniszej szerint:

    Mesébe illő világ vár ránk? – a szocik után.

  75. spam szerint:

    Prendick, az utolsó írásoddal teljesítetted már a pártfeladatodat, vagy még van valami?

  76. Attila szerint:

    Spam, traumában vagy még? Leragadtál Kövérnél te is.

  77. Attila szerint:

    Gordon, akkor ebben a törvényi szigor kérdésében egyet tudunk érteni.

    “Úgy szétverettem volna a csőcseléket, hogy hanyatt homlok menekültek volna a kutyák, irmagjuk se marad.”

    Tudod a komcsik is ezt mondták az 56-okra. Ez nem célzás, csak túl könnyen dobálózol a szavakkal. Ha nem lettek volna ezek a csőcselék, akkor a Fidesznek ma nincs 56% százaléka, mert akkor könnyen kimagyarázták volna a kimagyarázhatatlant gyurcsányék.

    “Még akkor is ezt várom, ha egyes megmondóemberek már fideszes diktatúrát kezdtek vizionálni (miközben arról papolnak, hogy a jelenlegi törvények túl liberálisak). Na akkor most hogy van ez?”

    Klasszikus diktatúrát nem várok, de tomboló szélsőséges liberalizmust igen.

    “Lehet rombolni, gyújtogatni, fosztogatni. Nem tiszteled a magán- és közösségi tulajdont, és – mint azt hallottuk – a törvényeket is szelektálod aszerint, hogy melyiket tartod be, vagy melyiket nem (szelektációd azon az egyszerű elven alapszik, hogy ha sokan mások sem tartják be a törvényt, akkor szerinted neked sem kell).”

    Nem szelektálok a törvények között, eddig betartottam a törvényeket, még ennek ellenére is.
    Én csak azt mondtam, hogy a törvény illetve az igazságszolgáltatás szelektál.
    Pontosabban fogalmazva igazságtalannak és öncélúnak tartom.
    Egy jól működő rendszerben például tüntetés nélkül felelőségre vontak volna politikusokat, de itt ilyen nem történik.
    Persze néhányat odadobtak koncnak, megmutatva ezzel, hogy igenis politikust is lecsukhatnak, de ezek kishalak.
    Sajnálom, ha te ezt úgy látod, hogy mindenkire azonos erővel hat.

  78. Prendick szerint:

    Spam, úgy két év múlva szívesen megnézem az arcod. Majd segítek törölgetni a könnyeket róla, amikor rájössz arra, amit én már most tudok. 🙂

  79. miska72 szerint:

    A szocikkal meg méfg mesébe illő világ se vár ránk. 🙁
    Vagy az horror mese. 😉

Itt lehet hozzászólni !