Elfogták a Teréz körúti robbantás feltételezett tettesét

Origo

Elfogták a Teréz körúti robbantás feltételezett tettesét

A Teréz körúti robbantót fogták el a TEK emberei egy Zala megyei településen, a nyomára pedig egy “csellel szerzett” DNS-minta vezette a nyomozókat – tudta meg az Origo. Értesüléseink szerint a férfi otthonában jelenleg is házkutatást tartanak, az elfogott férfi pedig nem együttműködő. Az apja korábban független polgármester volt Zala megye egyik kistelepülésén.

Valóban a Teréz körúti robbantással gyanúsítható, csaknem egy hónapja nagy erőkkel keresett férfit fogták el a Terrorelhárítási Központ (TEK) emberei egy Zala megyei kistelepülésen, abban a házban, ahol él – tudta meg az Origo megbízható forrásból származó, ellenőrzött információkból. 

Otthonában jelenleg is házkutatást tartanak,a robbantással gyanúsítható férfi nem működik együtt a hatóságokkal, nem mond semmit – értesült az Origo. Úgy tudjuk, a férfi elvált szülők gyereke: édesanyja Budapesten él, édesapja pedig 2011-ben, hét hónapon át egy szintén Zala megyei település független polgármestere volt.

A megbízható forrásból származó értesülés szerint a férfit egy “csellel” sikerült azonosítani, majd elfogni: az édesanyjától egy szondáztatás során szerzett DNS-mintát vetették össze a robbantás helyszínén talált hátizsákon rögzített DNS-nyommal, ami egyezett.

A bombához használt alkatrészeket, részegységeket külföldről szerezte be a férfi, aki egyébként vélhetően jogi értelemben beszámítható, ám egyértelműen megszállott, “őrült”.

A férfit egyébként nem lakossági bejelentés alapján fogták el, hanem a rendőrség az általa elkövetett hibák láncolatából kiindulva jutott a nyomára: a nyomozást ők végezték, az elfogást pedig már a TEK.

A mozgása is megváltozott

Szeptember 24-én éjjel robbantottak a főváros VI. kerületében, a Teréz körúton egy földszinti üzlethelyiségnél,két rendőr megsérült, egyikük életveszélyesen.

A Központi Nyomozó Főügyészség előre kitervelten, több ember és hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt folytat eljárást.

Egy fegyverkereskedő felismerte

A Teréz körúti robbantót volt rendőrök között is keresték: a Nemzeti Védelmi Szolgálat munkatársai sorra keresték fel azokat a volt zsarukat, akiknek fegyelmi vagy más konfliktus miatt szűnt meg a munkaviszonyuk.

A Privátkopó arról írt, jelentkezett náluk egy volt fegyverkereskedő, aki felismerte a közzéadott videókról a merénylőt. Az informátor szerint a robbantó egy szerb származású, magyarul jól beszélő, “„rendőrségközelinek” számító férfi volt.

Forrás: Origo

5 hozzászólás “Elfogták a Teréz körúti robbantás feltételezett tettesét” bejegyzésre

  1. Lacus szerint:

    Targuba Zsolt.

  2. CsabaKirályfi szerint:

    “Az informátor szerint a robbantó egy szerb származású, magyarul jól beszélő, “„rendőrségközelinek” számító férfi volt.””

    Szerbek nélkül létezni sem lehet?!
    Állítólag meg a főpolgármester fia.

    Nah, de elég ha a média találgat én megvárom a végét!

  3. robi szerint:

    Megnyugodhatunk.

    Úgy tűnik, nem a migráncsterroristák küldték.

  4. Jobban szerint:

    A DK A KORMÁNYRA FOGTA
    Emlékezetes, a robbantás napján a rendőrség esti, hivatalos tájékoztatója előtt Gyurcsány Ferencék közösségi oldalakra hivatkozva arról beszéltek: „a népszavazás előtti utolsó, elkeseredett kormányzati akcióról volt szó”, illetve hogy „egy ilyen akció mögött akár Orbánék is állhatnak”. Kakuk György, a DK elnökségi tagja Facebook-oldalán pedig azt írta: „és meg merték csinálni”.
    ttp://magyaridok.hu/belfold/ujabb-merenyletre-keszulhetett-robbanto-1113994/

  5. fghfjhgkjhk szerint:

    Lacus, Magának is megírom, itt is, hogy NEM!
    De a srác majd jókat perelhet! ))) 🙂 (((

    Utána kellene nézni, hogy ki volt az expolgi, ja a Targuba Árpád előtt! 🙂
    Elárulom, hogy Papp László, mert nyilvános adat a valasztas.hu oldalán,
    a Tények meg elmondta a végszót, hogy P. L. Gergely a gyanúsított!
    Tehát?
    Itt egy kép:
    http://kepfeltoltes.hu/view/161020/Csak_kijel_lt_miniat_r_k_friss_t_se_g_lap01_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
    Ja, ez a tekes videóbol való, forrása, origo poszt egyik kommentelője

    Ön szerint sem hasonlít?

Itt lehet hozzászólni !