Székelyudvarhely új sportnagykövete tudása legjavát adná vissza

Székelyhon.ro

Székelyudvarhely új sportnagykövete tudása legjavát adná vissza

Megtelt érdeklődőkkel a székelyudvarhelyi polgármesteri hivatal tanácsterme vasárnap délelőtt, sokan kíváncsiak voltak a város negyedik sportnagykövetére, Kalapács Árpádra. Az eseményen rangos meghívottak vettek részt, többek közt jelen volt Németh Szilárd, a Magyar Birkózószövetség elnöke és Borbély Lénárd, Csepel polgármestere is.

„Ünnepi pillanat ez, hiszen tovább bővül városunk sportnagyköveteinek sora. Amikor júliusban elindítottuk ezt a kezdeményezést, az a cél vezérelt minket, hogy újjáépítsük kül- és belföldi kapcsolatainkat” – nyitotta meg az ünnepséget Gálfi Árpád, Székelyudvarhely polgármestere.
„Az élet minden területén szakembereket akarunk bevonni a város fejlesztésébe. A sport minden korosztályt átfog, megmozgat. Székelyudvarhelyen több hagyományos sportág van, ezek egyike a birkózás, melynek fejlesztéséért tenni akarunk az elkövetkezőkben, így egy neves szakembert, Kalapács Árpád urat kértük fel sportnagykövetnek” – folytatta az elöljáró. Ezt követően Balázs Árpád saját könyvéből felolvasva mutatta be Kalapács Árpád birkózói és edzői pályafutását.

„Köszönöm a megtiszteltetést, hogy engem választottak erre a hatalmas feladatara. Megígérem, hogy minden tőlem telhetőt megteszek, és tudásom legjavát adom, hogy ez a sportág előrehaladjon. Nekem a birkózás nagyon sokat segített az életben, és szeretném, ha abból valamit vissza is tudnék adni” – mondta a város negyedik sportnagykövete, Kalapács Árpád.

Németh Szilárd, a Magyar Birkózószövetség elnöke is gratulált az új sportnagykövetnek. „A sport stratégiai ág itt Székelyudvarhelyen. Az elvállalt programot most kezdi valóra váltani az új városvezetőség. Ez nem lesz egyszerű munka, de én a Magyar Birkózószövetség elnökeként minden segítséget megadok ehhez. Felkérem az új nagykövet urat, hogy ne csak a székelyföldi birkózást, hanem az egész magyar birkózócsaládot képviselje” – mondta, majd vázolta az MBSZ terveit. „Mi úgy tervezzük a magyar birkózás jövőjét, hogy nemzeti bajnokságunkat az egész Kárpát-medencére kiterjesszük, ennek előkészítése már folyamatban van. Megkezdtük a birkózóedzői képzést, ahova a határon túli jelentkezőket is várjuk, a költségeket a magyar szövetség állja. Továbbá hamarosan elindul a Kozma István Birkózóakadémiánk, ahova szeretettel várjuk a fiatal székelyföldi birkózókat” – tette hozzá.

Borbély Lénárd, Csepel polgármestere Székelyföldre második otthonaként tekint. „Ezúttal Atyhára érkeztünk. Németh Szilárd kezdeményezésére gyűjtést indítottunk, melyben a csepeli önkormányzat is részt vesz, és Tarlós István főpolgármester úr is támogatja. Szépen gyűlnek az adományok, melyekből reményeink szerint elkezdődhet a templom újjáépítése. Gálfi Árpád polgármester úrral hamarosan ismét találkozni fogunk, amikor Budapest és Székelyudvarhely vezetősége testvérvárosi megállapodást fog aláírni” – mondta.

László Csaba labdarúgóedző, Kiss Gergely háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó és Fejér-Konnert András asztaliteniszező után Kalapács Árpád birkózó lett Székelyudvarhely negyedik sportnagykövete.

Forrás: Székelyhon.ro

5 hozzászólás “Székelyudvarhely új sportnagykövete tudása legjavát adná vissza” bejegyzésre

  1. csapajev szerint:

    Alekszandr Szolzsenyicin:-Gulag szigetvilágjából című könyvében leír pár sort a TAPS-ról….
    Érdemes elolvasni…..

  2. Surci szerint:

    nem fogok 3 kotetet elolvasni nehany sor miatt.
    legyszi masold be ide.
    masok is egesz regenyeket szoktak itt idezni.
    koszonom

  3. csapajev szerint:

    Csak a rövid lényeget.
    ” Valahol vidéken egy pártkonferenciát tartanak,a találkozó végén Sztálin melletti hűségnyilatkozatokra kerül sor,mindenki feláll és tapsol.Három-négy percen keresztül,már fáj a kezük,elzsibbad a karjuk,az idősebbek levegő után kapkodnak,de senki sem meri elsőnek abbahagyni a tapsolást….
    Eltelik hat-hét perc,mindenki a másikat nézi….,eltelik kilenc-tizenegy perc….
    Ebben a pillanatban a papírgyár igazgatója visszahuppan a székébe,a taps egyik pillanatról a másikra elhallgat.
    Éjjel az igazgatót letartóztatják,tízévi fegyházbüntetésre ítélik….”
    /Alekszandr Szolzsenyicin /

  4. Grün Izidor szerint:

    Az Elátkozott hivatal, Moldova György 😀

  5. csapajev szerint:

    Sacha Batthyány:-És nekem mi közöm ehhez?
    Szenzációs! könyv, a Batthyány család egyik fiatal leszármazottja írta.
    Hű korrajz a magyar-és a világ történelméről az I.világháború végétől napjainkig…

Itt lehet hozzászólni !