Betonfalat épít Törökország a török-szír határon

Index

900 kilométer hosszú betonfalat épít Törökország

Törökország betonfalat emel a Szíriával közös 900 kilométer hosszú határszakaszára, írta szerdán a Habertürk török hírportál az MTI szerint. A beszámoló szerint az építményt 3 méter magas, 2 méter széles, egyenként 7 tonna tömegű, mozgatható tömbökből állítják fel, a tetején pengés drót húzódik végig, a hosszát pedig csak a kínai nagy fal, illetve az Egyesült Államok és Mexikó közötti műszaki határzár múlja felül. A Török Állami Lakásfejlesztési Hivatal (TOKI) elnöke, Mehmet Ergün Turan úgy nyilatkozott: 5 hónap alatt az egész szakaszon elkészülnek.

Emlékeztetett, hogy a délkelet-törökországi Hatay és Sanliurfa tartományban korábban felépített csaknem 200 kilométeres határzár hatékonyan akadályozza meg az illegális határátlépéseket. Elmondta: a hátralévő 700 kilométeren mintegy 500 ember már több mint két hete dolgozik. A fal mögött a járőrök számára utat is építenek. A munkálatok legnehezebb részét az aknamezők jelentik.

Turan elmondta, hogy a beruházás költsége nagyjából 2 milliárd török líra (mintegy 200 milliárd forint). Törökország biztonságát az Iszlám Állam mind belső, mind külső támadásokkal évek óta fenyegeti. Ankara augusztus 24-én hadműveletet indított Észak-Szíriában, hogy megtisztítsa a határmenti sávot a terrorszervezetektől, köztük az ISIS-től, amely körülbelül 95 kilométert tartott ellenőrzése alatt közvetlenül a török határon. Ugyan a katonai beavatkozás szeptember elejére ezt a gondot teljesen megszüntette, de a visszafoglalt sáv mélységében nem haladja meg a 15 kilométert.

Forrás: Index

3 hozzászólás “Betonfalat épít Törökország a török-szír határon” bejegyzésre

  1. Tóth kati szerint:

    Hú azt a fasiszta mindenit neki.És még alá is aknázzák!Mit fog szól ni ehhez merkel elvtársnő és az a labanc barom?Erre adta nekik azEU a pénzt?És ezek ugatnak?

  2. Letiltatni szerint:

    itthon is betonfalról volt szó. helyette a haver cége megkapta a “drót” projektet, ami ráadásul még méreteiben is csökkent.

  3. Jobban szerint:

    MOLENBEEK
    Hatvan radikálist figyelnek a brüsszeli negyedben
    MTI, 2016. szeptember 29., csütörtök 21:30
    A titkosszolgálatok mintegy hatvan olyan szélsőséges személyt tartanak megfigyelés alatt Brüsszel hírhedtté vált, Molenbeek nevű negyedében, aki fenyegetést jelenthet az állam biztonságára – közölte Jan Jambon belga belügyminiszter csütörtökön.
    http://mno.hu/kulfold/hatvan-radikalist-figyelnek-a-brusszeli-negyedben-1364051

Itt lehet hozzászólni !