Magyarország jövője a tét

Csepel.hu

_DSC7090

Az illegális bevándorlás veszélye óriási, és ha ezt el akarjuk kerülni, akkor el kell mennünk szavazni –  figyelmeztetett Gulyás Gergely, fideszes országgyűlési képviselő, az Országgyűlés törvényalkotásért felelős alelnöke a csepeli Rákóczi Kertben szeptember 21-én megtartott lakossági fórumon. Az október 2-i népszavazással kapcsolatos előadáson felszólalt Németh Szilárd, országgyűlési képviselő, a Fidesz alelnöke is.

Hamar elfogytak az ülőhelyek szerdán a csepeli Rákóczi Kertben tartott tájékoztató rendezvényen. A zsúfolásig megtöltött teremben elsőként az est fővendége, Gulyás Gergely fideszes képviselő, az Országgyűlés törvényalkotásért felelős alelnöke fejtette ki az álláspontját az illegális migrációval kapcsolatban. A honatya szerint fontos, hogy elmenjünk szavazni, hiszen egy eredményes, és érvényes népszavazás közvetlen jogi értelemben vett következménye, hogy az jogalkotási kötelezettséget eredményeztet, amely 3 évig kötelezi a kormányt a referendum eredményének tiszteletben tartására. A képviselő hangsúlyozta: a népszavazás ügyének nemcsak jogi, hanem politikai jelentősége is van. Ma a nyugat-európai kormányok jelentős része szemben áll a választóik többségi véleményével. A közvélemény-kutatások szerint a kelet-európaiak négyötöde utasítja el a bevándorlást, ugyanez a szám nyugaton kétharmad. A magyar népszavazással felhívhatjuk a figyelmet arra, hogy a nyugat-európai kormányok többsége antidemokratikus, azaz a saját választópolgáraik többségével szemben álló álláspontot képviselnek ebben a kérdésben. Gulyás Gergely a kényszerbetelepítés negatív hatásairól is beszélt. Szerinte a Magyarországra történő betelepítés szociális, lakhatási, valamint egészségügyet érintő következményei beláthatatlanok, senkinek nem érdeke, hogy ez a helyzet előálljon.

Éppen ezért a következő napokban az a legfontosabb feladat, hogy az ismerősöket, rokonokat, barátokat meggyőzzük a referendum fontosságáról, és arról, hogy a „nem”-re adjuk le a voksunkat. A népszavazás nem pártpolitikai ügy, nem a Fidesz nyer, vagy veszít, itt Magyarország jövője a tét. A képviselő szerint ma nincs alkalmasabb, és hatékonyabb eszköz a magyar választópolgárok kezében, mint a népszavazás. „Éppen ezért arra kérem a csepelieket, hogy szánjanak 15 percet az életükből arra a nyugalomra, ami a kötelező betelepítési kvóta elutasítása hozhat. A magyar kormány akkor tud hatékonyan fellépni, ha van mögötte egy olyan népszavazás, amire hivatkozni tud. A veszély valós és komoly, nem tudjuk elhárítani, ha nincs mögötte támogatás.”

A rendezvényen Németh Szilárd országgyűlési képviselő, a Fidesz alelnöke is felszólalt, aki elmondta: a kényszerbetelepítés hatalmas kockázatokkal jár, a bevándorlók integrációja pedig már régóta kudarcot vallott. Mindezt szerinte jól példázza egy francia kutatás, amely kimutatta, az ottani muzulmánok 26 százaléka, a 29 év alatti fiataloknak pedig már az 50 százaléka utasítja el a Francia Köztársaság eszméjét. A képviselő hangsúlyozta, akár egy Szeged méretű város lakosságának megfelelő illegális bevándorlót is betelepíthetnek Magyarországra, egészségügyi ellátásukat, a szakképzésüket, nyelvtanulásukat pedig a magyar adófizetők fogják majd finanszírozni. A forrásokat ugyanakkor nem lehet máshogy előteremteni, mint adóemelésből, fizetés- és nyugdíjcsökkentésből. Németh Szilárd kifejtette, az elmúlt 6 évben Magyarországon 5 százalék alá csökkent a munkanélküliség, 450 000-rel többen dolgoznak a gazdaságban, a reálkeresetek folyamatosan növekednek, ráadásul a nyugdíjak vásárlóértékét is sikerült megőrizni. Mindezt kockára tesszük a kényszerbetelepítéssel.

Németh Szilárd döbbenetesnek tartja a Brüsszel által kiötlött családegyesítés tervét is: „minden egyes illegális bevándorló után átlagban nyolc családtaggal lehet számolni. Ha megszorozzuk ezzel az Európába eddig érkező közel másfél millió illegális bevándorló számát, 12 milliót kapunk. Akkor pedig nem egy szegednyi embert fognak ide betelepíteni” – figyelmeztet Németh Szilárd, egyúttal felháborítónak tartva az Európai Unió tervét, mely szerint, ha nem teljesítjük a kvótát, minden egyes betelepíteni kívánt illegális bevándorló után fejenként 78 millió forintot kell fizetnie a magyar adófizetőknek. „Mindezt csak úgy lehet megállítani, hogy ha a népszavazáson nemet mondunk a brüsszeli ámokfutásra. És ha sokan mondunk nemet, az más országoknak is példaértékű lehet” – zárta sorait a képviselő.

Csepel.hu

7 hozzászólás “Magyarország jövője a tét” bejegyzésre

  1. Grün Izidor szerint:

    “Az illegális bevándorlás veszélye óriási, és ha ezt el akarjuk kerülni, akkor el kell mennünk szavazni”

    Ha egy népszavazással megállítható az illegális bevándorlás, akkor mire a kerítés és a határvadászok?! 😀 😛

  2. Grün Izidor szerint:

    “A kormánypárt területi felelősei tapasztalataik alapján attól félnek, nem tudnak majd megfelelni a miniszterelnök elvárásainak, és ez pályájuk végét jelentheti.”
    .
    “Ha ez az ember még egyszer hatalomhoz jut, Isten óvja Magyarországot, de még Európát is.”
    Vaclav Havel Orbán Viktorról 2002-ben. 😀
    .
    http://nol.hu/belfold/nepszavazas-kvota-fidesz-orban-viktor-felelem-politika-1633019

  3. Katalin szerint:

    A Rákóczi kert szépen megtelt nyugdíjasokkal, akiket lehet hülyíteni! De nemcsak ezzel, hanem az elmúlt évek során a rezsicsökkentéssel, meg azzal, hogy nincs infláció, ezért nincs nyugdíjemelés! Szégyen!!!!!

  4. Grün Izidor szerint:

    Katalin!
    “Könnyebb az embereket hülyíteni mint meggyőzni arról, hogy hülyítve vannak!” 😀

  5. Katalin szerint:

    Ott a pont 🙂

  6. Jobban szerint:

    http://magyaridok.hu/kulfold/eltortek-az-orrat-kivertek-fogat-negy-migrans-tamadt-egy-magyar-kamionosra-1028374/
    ELTÖRTÉK AZ ORRÁT, KIVERTÉK A FOGÁT – NÉGY MIGRÁNS TÁMADT EGY MAGYAR KAMIONOSRA
    http://www.origo.hu/nagyvilag/20160922-migransok-megvertek-egy-magyar-kamionsofort.html
    Migránsok vertek meg egy magyar kamionsofőrt
    ORIGO2016.09.22.
    Egy franciaországi éjszakai pihenőben lopakodtak fel a kamionjára, majd rátámadtak, és összeverték….a sofőr koponyája és arca sérült meg.
    http://magyaridok.hu/kulfold/terrorveszely-miatt-lezartak-new-yorki-laguardia-repuloteret-1028401/
    TERRORVESZÉLY MIATT LEZÁRTÁK A NEW YORK-I LAGUARDIA REPÜLŐTERET
    http://magyaridok.hu/kulfold/europaban-egyre-tobb-no-go-zona-1027855/
    EURÓPÁBAN EGYRE TÖBB A NO-GO ZÓNA
    MTI, M1
    Az európai nagyvárosokban egyre több a no-go zóna, azaz az olyan, nagyrészt bevándorlók lakta városrész, ahová nem ajánlatos kívülállóként, turistaként vagy nőként bemenni…

    Az ilyen hírek tömkelege után talán azt lehet hazugsággyárnak, manipulatív újságírásnak, kommentelésnek mondani akik a migrációt eszelősen Magyarországra igyekszenek “húzni”,
    mindenáron!!! Részeseivé lesznek a menekültiparnak.
    Udo Ulfkotte: A menekültipar

  7. Jobban szerint:

    Udo Ulfkotte: A menekültipar
    UDO ULFKOTTE BEMUTATTA A MENEKÜLTIPAR CÍMŰ ÚJ KÖNYVÉT

    A menekültáradat nem véletlen, gazdasági és politikai csoportok érdekeit szolgálja, a nyilvánosság érdeke viszont az, hogy belássanak a kulisszák mögé – mondta el Udo Ulfkotte A menekültipar című új könyve bemutatóján… a 23. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon.

    …a menekültáradat nem véletlen, a táborok lakóit évtizedek óta arra biztatják, hogy induljanak Európába. Mint mondta, a média úgy állítja be, mintha mindenki a háború elől menekülne, pedig sok esetben nem erről van szó. A menekültipar cégszerű szervezet, amelyben sokan, sokat keresnek. Nem az a kérdés, hogy a menekültek jók vagy rosszak, hanem hogy kik keresnek rajtuk olyan sokat az embercsempészeken kívül – fűzte hozzá Udo Ulfkotte.
    Szerinte ilyen például a gyógyszeripar, melynek egyes számítások szerint a 2015-ben Európába érkezett egymillió migráns 13 milliárd eurós profitot hoz. De nemcsak gazdasági érdek a migránsáradat, milliárdosok, mint például Soros György, nagyhatalmak, mint például az Egyesült Államok és egyes politikai erők érdeke is. Ez az elit a saját érdekeit követi, nem az emberekét – fejtegette a német újságíró. A menekültáradathoz vezető konfliktusokat nem egyszer azért provokálják ki, hogy gyengítsék Európát – tette hozzá.
    A nyilvánosság érdeke éppen az, hogy betekintsen ezekbe a tabutémákba – hangsúlyozta Udo Ulfkotte, akinek tavaly is napvilágot látott magyarul egy kötete, a Megvásárolt újságírók, amely a nyugati média működéséről szól. Udo Ulfkotte kötetei Magyarországon a Patmos Records kiadó gondozásában jelentek meg.

Itt lehet hozzászólni !