Az ország jövőjéről szól a kvótaellenes népszavazás

Csepel.hu

Forrás: Csepel.hu

Minden polgárt arra buzdítunk, hogy október 2-án menjenek el szavazni, és szavazataikkal utasítsák el, hogy az Európai Unió az Országgyűlés hozzájárulása nélkül kötelező betelepítési kvótát határozzon meg Magyarország számára – jelentette ki közös sajtótájékoztatóján Borbély Lénárd, Csepel, Riz Levente, Rákosmente és Ughy Attila, Pestszentlőrinc-Pestszentimre polgármestere szeptember 18-án.

A csepeli Szent Imre téren, az Országzászló előtt  megrendezett közös esemény üzenete az volt, hogy „Védjük meg otthonunkat és közösségi értékeinket!”. Ha az érintett önkormányzatokat arra kényszerítik, hogy a bevándorlókra fordítsa szociális kiadásainak egy részét, az a szociális háló összeomlásával fenyeget.

Borbély Lénárd utalt rá: október 2-án sorsdöntő népszavazásra készül az ország. Itt a lehetőség, hogy mindenki elmondhassa véleményét:  „Akarja-e, hogy az Európai Unió az Országgyűlés hozzájárulása nélkül is előírhassa nem magyar állampolgárok Magyarországra történő kötelező betelepítését?” Csepel sokat tett azért, hogy az itt élők számára élhető környezetet teremtsen. Ennek számos megnyilvánulása van, aminek a helyi lakók élvezhetik az előnyét. Közös érdek, hogy a polgárok szavazataikkal utasítsák el a kötelező betelepítést, és védjék meg a közösségi értékeinket. Az egyik ilyen szempont a közbiztonság és a létbiztonság. Nem szabad megengedni, hogy olyan állapotok uralkodjanak el, mint jó néhány nyugat-európai országban, ahol nyíltan bántalmazzák a családokat és a nőket. Terjed az erőszak, amelynek legbrutálisabb megnyilvánulása a terrorizmus. Egy második szempont a szociális biztonság megőrzése. Csepelen 1475 önkormányzati lakás van, ebből 1339 a szociális bérlakás, amelyeket rászorulóknak adnak ki. Nyugaton nemritkán megesik, hogy a helyi lakókat kiköltöztetik a saját bérbe vett otthonaikból, hogy a bevándorlókat elszállásolják. Csepel visszautasítja az ilyen jellegű kényszerbeköltöztetést. A harmadik szempont szintén a szociális hálót érinti. Csepel évente 192 millió forintot költ a bajba jutott helyi honfitársakra. Ennél több pénzt nem tudnak áldozni a rászorulókra. A bevándorlók ellátása olyan terhet róna az önkormányzatra, amelynek a következménye az lenne, hogy a csepelieknek jutna kevesebb támogatás.

„Csepel toleráns, segítséget nyújt azoknak, akik rászorulók. A kényszert azonban elutasítjuk. Szavazzunk nemmel, mert ez szolgálja érdekeinket. Mondom ezt úgy is, hogy háromgyerekes édesapa vagyok” – mondta Borbély Lénárd.

Riz Levente emlékeztetett Nizza és Párizs példájára, ahol barbár terrorista támadásoknak voltak kitéve a franciák. A franciákat nem kérdezték meg arról, hogy mit szeretnének az ország bevándorlási politikájában. Ha a jelenlegi bevándorlási tendencia folytatódik, harminc éven belül megduplázódik az érintett országok népessége. Olyan állapotok alakulnak ki, mint nálunk a Keleti pályaudvarnál tavaly. Ezt józan ésszel senki nem akarhatja.

„Rákosmente 90 ezer lakosú kerület. Ha a bevándorlók ellepik a környékünket, az önkormányzat nem lesz képes fenntartani a szociális rendszerét. Erkölcsileg sem fogadható el, hogy olyan ígéretekkel kecsegtessük a bevándorlókat, amelyeket nem tudunk teljesíteni. A hazug ígéretek elfogadhatatlanok” – mondta Riz Levente.

Ughy Attila egy két évvel ezelőtti élményét osztotta meg. Akkor a Ruhr-vidéken töltött el néhány napot, de meglepetésére az éttermek zömében nem beszéltek németül. Kiderült, hogy a bevándorlók lepték el ezeket a munkahelyeket, akik közben kialakították a saját párhuzamos társadalmukat. Megemlítette, hogy a kerületében mintegy 100 ezer lakos él, akikért az önkormányzat felelősséget vállal. Az ő kárukra nem vállalható, hogy idegen országból érkezők ezreiről gondoskodjanak.

„A népszavazáson nem 1294 menekült idetelepítéséről döntünk, hanem arról, hogy kinyitunk-e egy kaput, aminek következtében utána tízezrek jöhetnek szabadon az országba. Nemcsak a jelen, hanem a jövő nemzedék sorsáról is szó van. Felelősséggel tartozunk nekik, ezért kell nemmel szavazni” – mondta Ughy Attila.

Cs. A.

Forrás: Csepel.hu

29 hozzászólás “Az ország jövőjéről szól a kvótaellenes népszavazás” bejegyzésre

  1. Grün Izidor szerint:

    Kérdezte valaki, hogy azzal a 18 000 bárhonnan, bármilyen erkölcsökkel rendelkező kötvényes bevándorlókkal akarunk-e együtt élni?! 😀

  2. jocosaurus szerint:

    Dehogy arról szól. Sosem arról szólt. Ha Orbánék aggódnának az ország jövőjéért, rég leköszönt volna ez az enyveskezű rablóbanda.

  3. Jenei ferenc szerint:

    Okafogyott már réges-régen az egész…/ EU-s aláírás és társai /
    Csak a félelmet keltik.
    Azért arra kíváncsi lennék,ki az a hülye,akit még meg lehet vezetni???

  4. Jenei ferenc szerint:

    Okafogyott már réges-régen az egész…/ EU-s aláírás és társai /
    Csak a félelmet keltik.
    Azért arra kíváncsi lennék,ki az a hülye,akit még meg lehet vezetni???

    SOHASEM!!!!!! KERÜLT MEGÍRÁSRA!!!!!!!!!!

  5. kerdezo szerint:

    Véletlenül nem egy Metrans mozdony kelt életre?
    http://index.hu/belfold/2016/09/17/elszabadult_egy_mozdony_ferencvarosnal/
    http://velvet.hu/helyszinelo/2016/09/17/igy_ert_veget_az_elszabdult_vonat_utja/

    Ha igen, akkor mindenki hátradőlhet, mert ha egy mozdonyt ennyire jól üzemeltetnek, akkor a veszélyes hulladék kezelés is példátlanul precíz lesz…

    És erről az elszabadult mozdonyról itt miért nem lehet olvasni?

  6. Jenei ferenc szerint:

    Semmit sem lehet véleményezni!!!!!!
    MIFÉLE demokrácia EZ??

  7. Jenei ferenc szerint:

    MOCSKOK….

  8. Balos szerint:

    Jó lett volna legalább ebben egyetértés. Az egyik MSZP-s képviselőasszony legalább hasonlóan gondolkozik, mint mi, felelős baloldaliak. Ajánlom az oldal szerkesztőinek. http://migracio.mandiner.hu/cikk/20160918_fel_a_sariatol_nem_akar_migransokat_az_mszp_s_onkormanyzati_kepviselo

  9. Grün Izidor szerint:

    Jó a felhajtás!
    Bár innen nézve a sajtómunkások vannak többen a kampányösszejövetelen! 😀
    ,
    https://scontent.fbud1-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/14368629_1403316233015297_7983453445716242874_n.jpg?oh=6bfdb967f7df67cc83b966341f5b7083&oe=586E63AE

  10. Nagyapó szerint:

    No megint egy Ságvári klón, Jenei ferenc, akinek nevét a gép pirossal aláhúzza valószínűleg azért, mert a Jenei is, mint a ferenc, kis betűvel írandó (L. nemecsek). Leírja – eetásai meg egyetértenek – a sok marhaságot, azt amit az MSZP új frakcióvezetője, valami Tóth, elővezetett az országgyűlésen. Úgy égett, hogy a Reichstag égése mécses volt, amikor a miniszterelnök közölte, hogy ÁTALUDTAK EGY ÉVET.
    No de, ha ne adj’ Isten nem lesz érvényes a népszavazás, ki fizeti a migránsokat, akik számának, Merkel és az EU bizottság szerint, nincs felső határa? Csökkentjük a béreket, nyugdíjakat? Kisebb lesz az egészségügyi, oktatási költség? Elrekvirálják az üres ingatlanokat?
    Ezt akarják az eetásak? Van benne gyakorlatuk. Esetleg akkor megszüntetik nevüket és újabb Ságvári klónként telepofával üvöltik, hogy Orbán miért nem védte meg az országot?

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop

  11. pacal szerint:

    Ez az igazi fordított demokrácia. Az igaziban azt kellene képviselniük, amit a nép akar. Ezek meg pont fordítva gondolják, ők vannak toronymagasan a nép felett, és gyömöszkölik a népet, hogy azt akarja, amit kisütnek. Orbán mond valami nagyot, aztán megy az agymosás, hogy de hiszen ez az ország akarata. Ehhez pedig Orbán és a nép közé nem gondolkodó lények kellenek, épp ellenkezőleg, csak ilyen talpnyalók, mint ez a polgármester is.

  12. Lovas szerint:

    Hülye vagy pacal. A demokrácia nem az, hogy ti megmondjátok mit akar a nép. A nép majd október 2-án megmondja, hogy mit akar. Ha a véleményt nyilvánítók azt mondják, hogy nem kellenek kényszerbetelepítettek, akkor nem kellenek.

  13. Jobban szerint:

    Őszöd-jubileum! Így borult lángba Budapest tíz éve, a beszéd után – Galéria
    Gyerekcipőben járt még a szivárogtatás Magyarországon, amikor 2006. szep­tember 17-én nyilvánosságra került Gyurcsány Ferenc őszödi beszéde. A szónoklat lavinát indított, amelynek egyik végkifejleteként tömegek vonultak utcára, és megostromolták a tévé székházát. Az világos, mi lett Gyurcsány szavainak a következménye, az viszont máig rejtély, ki szivárogtatta ki azokat.
    http://www.blikk.hu/galeria/maig-rejtely-ki-szivarogtatta-ki-gyurcsany-beszedet/qd5brew

    Nagyot fordult tegnap a világ. Az a hitelminősítő, amelyik az elmúlt években rendre csak a hibákat kereste a kormányzat gazdaságpolitikájában, és folyamatosan elodázta a magyar államadósság felminősítését, tegnap olyan, dicshimnusszal felérő kísérőszöveggel látta el a besorolásunk javításáról szóló közleményét, hogy annak olvasásakor még a kormány is pironkodhatott egy sort. A Standard & Poor’s úgy emelte vissza befektetésre ajánlott kategóriába hazánkat, hogy közben a kabinet várakozásainál is alacsonyabb költségvetési hiányt vetített előre. Kiemelték emellett azt, hogy Magyarország a 2008-as válság óta jelentősen javította költségvetési helyzetét, és a gazdasági növekedése is egészséges pályára állt. Emellett a külső sérülékenységünk – vagyis a külföldi tőkével szembeni kiszolgáltatottságunk – is óriásit csökkent, miután a kormány megoldotta a devizahitelesek helyzetét, és az államkötvények nagy része is belföldiek kezébe került.
    Mindez azért is kimondottan érdekes, mert azok az eszközök, amelyekkel mindezt elértük, nagyon komoly kritikákat váltottak ki a hitelminősítők részéről is, mondván, azok csak ideiglenes eredményeket hozhatnak, az ország elrettenti a befektetőket, tönkreteszi a bankokat és egyéb hasonló, azóta sem bekövetkező dolgokkal igyekezték magyarázni a felminősítést elodázó magatartásukat. Pedig egyszerűen csak arról volt szó, hogy a kormány kimondottan sok nagytőkés érdekét sértette meg az intézkedésekkel, és ezt mindenképpen meg akarták torolni valahogy.
    http://magyaridok.hu/ahelyzet/elismeres-1008949/

    http://www.origo.hu/nagyvilag/20160918-legalabb-nyolc-embert-sebesitett-meg-egy-keses-tamado-minnesotaban.html
    Az Iszlám Állam vállalta a minnesotai tömeges késelést

    Legalább nyolc embert szállítottak kórházba az amerikai Minnesota állambeli St. Cloud város egyik bevásárlóközpontjában elkövetett késes támadást követően. A támadást az Iszlám Állam szervezete vállalta magára.

  14. Surci szerint:

    Nem mindegy,hogy be akarjuk telepiteni a migransokat vagy nem?
    A koalicio szet uti az ia-t Aszad es az ellenzek megallapodik (kulso nyomasra) es ez a sok menekult huzhat haza a bekes hazajukba.(mert egy sem gazdasagi menekult)😄

  15. kispajtás szerint:

    Borbély beszéde Orbán utasítására a romákhoz szólt – nem kis szavazóbázis! – hogy majd elveszítik a segélyeket a migránsok miatt.
    Jesszusom, tényleg ez a legerősebb érv, tényleg itt tartunk?

  16. pacal szerint:

    Akár lesznek itt migránsok, akár nem, az orszg jövője az elöregedés, meg az elcigányosodás. Hol van Orbán rejtett erőforrása a munkaerőhiány felszámolására? Ki az a hülye, aki komolyan gondolta, hogy “bodzaszedőkkel” lehet itt majd szakembereket pótolni? Lehet egy darabig a migránsokkal terelni, de ez nagyot fog visszaütni .

  17. admin szerint:

    Kedves Jenei úr!

    Lehet véleményezni a népszavazást, és lehet szavazni is. Mindezeket semmi nem tiltja.

  18. jocosaurus szerint:

    Nagyapó:

    Pánikkeltés a köbön. A migránsokra maga az EU ad pénzt. Másrészt naponta sokkal többen halnak meg Európában autóbalesetben, mint terrortámadásban. Kampányolnak a biztonságos közlekedésért ilyen mértékben idehaza? Pedig valahogy ésszerűbb lenne. Másrészt a népszavazás nem ügydöntő. Semmiféle következménye nem kell legyen. Az EU diktál, mert náluk van a pénz. Azt pedig a Pártod szereti. Pontosabban azt szereti elsősorban.

  19. Tóth kati szerint:

    Nemcsak a terroristákról van szó,hanem arról a söpredék népségről,amelyik itt táborozott tavaly nyáron tízezrével nálunk.Kinek kellenek ezek?Hova tennénk őket,ki gondoskodna róluk,és miből?És mire föl gondoskodjunk mi róluk?Persze,ha a szocik lennének hatalmon Magyarország mára egy nagy migránstábor lenne.Merkelék meg kicsemegéznék közülük az agysebészeket,a hulladék meg maradt volna ránk.Mocskos hazaáruló az,aki nem megy el szavazni!Ma Merkel is elismerte,hogy a migráns politikája megbukott.Persze,mert nem jött be a tervük,miszerint a hulladékot majd nálunk lerakják,hála a magyar kormány honvédő politikájának ezt bebukták!

  20. Nagyapó szerint:

    jocosaurus! Nagyon szép szoci populista szöveget írt, minden adat nélkül. Hány centet adott az EU migránsokként? Árulja már el!
    A migránsok nekünk viszont 130 000 Ft/hó/fő költséget jelentenek. Ezt kb. 1 év alatt szorozza meg 5-8-cal, mert ugye egy keresztény nem tagadhatja meg a családegyesítést egy muzulmántól!! Hol kapnak lakást, eü ellátást, oktatást? Az EU-tól?
    jocosaurus átaludta az lemúlt évet, akárcsak “Pártod”, mert volt közben egy népszavazás a brexit, amire a mi baloldalinak csúfolt szocialistáink ugyancsak az mondták, hogy nem ügydöntő. Jó reggelt!
    Valahogy kavarodás van fejecskéjében, mert melyik pártok azok amelyek előbb Moszkvától várták, majd Brüsszeltől várják az ukázt? Bizony a szocik.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  21. Nagyapó szerint:

    Kíváncsi lennék, hogy jocosaurus, idióta dr grün Izidor Charlie Rodrigez, kispajtás, Jenei ferenc, pacal közül valaki elmenne és tartana egy őszinte beszámolót!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  22. csapajev szerint:

    vcderttttt

  23. Nagyapó szerint:

    Bocs! Az előző beírás a “Meghívó Udo Ulfkotte: A menekültipar című könyvének bemutatójára” cikkhez tartozik!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  24. Jobban szerint:

    BOGÁRDI SZABÓ ISTVÁN: A PROBLÉMÁT HELYBEN KELL MEGOLDANI
    Bogárdi Szabó István hangsúlyozta: a legfontosabb feltenni a kérdést, hogy azokban az országokban, ahol van, miért van háború, és az alapvető problémát kellene megoldani, amely miatt embertömegek menekülnek. Hozzátette: a református egyház mindig megkülönböztette a migráns- és a menekültkérdést, és mindig kérte is, hogy ezt a kettőt ne keverjék össze.
    http://magyaridok.hu/belfold/bogardi-szabo-istvan-problemat-helyben-kell-megoldani-1013848/

  25. Jobban szerint:

    „visszaforgatnám az idő kerekét”, mert Németországot felkészületlenül érte a menekültválság – mondta Angela Merkel német kancellár hétfőn Berlinben.
    http://magyaridok.hu/kulfold/merkel-nemetorszag-nem-volt-felkeszulve-menekultaradatra-1014562/

  26. Jobban szerint:

    MOST SZLOVÉNIÁBAN TÜNTETNEK A MIGRÁNSOK
    MTI
    A szlovén kormány adatai szerint a menekültek és migránsok ellátására és szállítására eddig 46 millió eurót fordított az állam, az Európai Unió viszont erre a célra csak 9,4 millió eurót folyósított Szlovénia számára.
    http://magyaridok.hu/kulfold/szloveniaban-tuntetnek-migransok-1015249/

  27. Tóth kati szerint:

    Az Oktober Fest terükete körbe van kerítve,a rasszista,fasiszta mindenét ezeknek a kerítés építőknek!Ja,a labancok is kerítést építenek,hogy nem sül ki a szemük!Lehet,hogy a jövőben szavazni is fognak a kvótáról?Csak a borítékok gyártását bízzák másokra,hogy ragadjon az a fránya boríték.

Itt lehet hozzászólni !