Felszámolásra került a CSEPEL- Ófalu MOL telep melletti illegális szemétlerakó

Városgazda

Csepel ipari területén, Csepel-Ófalu MOL telep mellett, az alábbi fényképen látható súlyos környezetszennyezéssel találkozott az arra járó.

Ezen a környéken sajnos rendszeres az illegális hulladéklerakás. Évek óta hordják ide a tönkrement háztartási eszközöket, nagyobb méretű hulladékokat. Sokan járnak ide teherautókkal is szemetet elhelyezni. A Csepeli Városgazda Közhasznú Nonprofit Zrt évente több alkalommal is elszállíttatja a hulladékot erről a területről.

Szeptember 07-én és 08-án is megszervezte a nagymennyiségű szemét elszállítását. 2 db 32 m3-es multifilteres konténert rendelt a szerződött partnerétől az FKF Zrt-től, amelyekbe munkagépek töltötték be a szemetet.

Mit tegyünk az illegális szemétlerakás ellen?

A polgárok tisztességes többsége, aki környezettudatosan próbál élni és erre neveli gyermekeit, mélységesen fel van háborodva az ilyen cselekedetek láttán, és azonnal felmerül benne a kérdés: Hogyan lehetne ezt megszüntetni?

 A szemetelés bűncselekmény

 Ha tenni akarunk mindezek ellen, akkor először is nem árt tudni, hogy az illegális hulladék-elhelyezés bűncselekmény!

A Büntető Törvénykönyv 248. § (1) szerint „Aki a) arra a célra hatóság által nem engedélyezett helyen hulladékot elhelyez, b) engedély nélkül vagy az engedély kereteit túllépve hulladékgazdálkodási tevékenységet, illetve hulladékkal más jogellenes tevékenységet végez, bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. (2)  A büntetés egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztés, ha az (1) bekezdésben meghatározott bűncselekményt a hulladékról szóló törvény szerinti veszélyes hulladékra követik el.”

Első teendő tehát a hatóságok segítése az elkövetők beazonosításában.

2 hozzászólás “Felszámolásra került a CSEPEL- Ófalu MOL telep melletti illegális szemétlerakó” bejegyzésre

  1. homo sapiens szerint:

    Állítólag 24 órás közterület felügyelet működik Csepelen?!?!? A gerincút megépítése előtt is lerakó volt itt, hát akkor a Hatóságok -pl.:Sághi- miért csak a pénzt veszik fel???
    “Első teendő tehát a hatóságok segítése az elkövetők beazonosításában.” a Fidesz szerint, véleményem szerint azért fizetjük a Hatóságokat ,hogy tegyék a dolgukat, és ne pártparancsra, mint Ráhelék mobiljáért….

    Vagy az Árpád u. 6 előtt is illegálisan vannak tárolva közterületen a szeméttárolók, 3 év alatt nem jártak arra?? Dehogynem!!! még a 2 alpolgármester is látta 2014 decemberében!!! azonban a közös képviselő fideszes, így azóta sincs helyreállítva a törvényesség!!!

    Mutyi brigád!!

  2. Balos szerint:

    Ha az Árpád 6 előtt illegálisan lennének a kukák, már véresre porolták volna az ottani DK-s közös képviselő seggét. Mibe fogadjunk, hogy legális? Amúgy a Sághi valóban nem nagy kaland, de Csepelen akkor is van vagy 100 ezer kilométer út, minden sarkon akkor sem lesz közteres, ha minden önkormányzati pénzt erre költenek, és a világ legjobb felügyelet vezetője asszisztál hozzá.

Itt lehet hozzászólni !