Slota kitiltaná Orbán Viktort Szlovákiából

Orbán Viktor: A kárpát-medencei magyarság képviseletéről is szavazunk

Magyar Hírlap, Hír TV, Mno.hu, Inforadio.hu

Bunkócska

Orbán Viktor Szlovákiából való kitiltását és a Magyar Koalíció Pártjának törvényen kívül helyezését javasolta a pozsonyi parlament rendkívüli ülésén Ján Slota, a Szlovák Nemzeti Párt elnöke.

Nem csitul az Orbán Viktor elleni kampány, amit a szlovákiai kormánypártok indították a Fidesz elnöke ellen esztergomi beszéde után. Ebben a volt miniszterelnök ugyanazt mondta, amit már többször is, hogy a magyar képviselőknek az Európai Parlamentben a Kárpát-medencei magyarok érdekeit kell védeniük.

A szerdai rendkívüli parlamenti ülésen az ellenzéki képviselők nem vettek részt, viszont a szélsőségesen nacionalista Szlovák Nemzeti Párt és Fico vezette kormánypártok élesen támadták Orbán Viktort.

Meg kell tanulnunk felismerni az ellenséget, míg nem késő!” – mondta felszólalásában Ján Slota, a SNS elnöke, aki Orbán Viktort kárpáti betyárnak nevezte. Elmondta: pártja konkrét törvényjavaslatokkal áll elő, melyekkel a parlamentnek foglalkoznia kellene – így például a büntetőtörvénykönyv módosításával, mely a más népek, nemzetek elnyomására, országuk területi egységének megbontására irányuló törekvéseket szigorúan büntetné.

Robert Fico kormányfő, aki Slotát megelőzően szólalt fel, “nagymagyar nacionalizmusról”, magyar “irredentizmusról és revizionizmusról” beszélt, amely nemcsak Szlovákiát, de egész Közép-Európát veszélyezteti.

Forrás: Magyar Hírlap

„Tragikomikus Slota kirohanása”

A Fidesz „tragikomikusnak” tartja Ján Slota, a Szlovák Nemzeti Párt elnökének nyilatkozatát, miszerint nem kívánatos személynek akarja nyilváníttatni Orbán Viktor Fidesz-elnököt. Úgy gondolják, ennek nem lehet más célja, mint hogy a „legalantasabb magyarellenességgel” mozgósítsák a szlovák nacionalistákat és eltereljék a figyelmet arról, hogy egy „fasisztoid” politikust juttattak hatalomra – mondta a fideszes Németh Zsolt, az Országgyűlés külügyi és határon túli magyarok bizottságának elnöke szerdai sajtótájékoztatóján.

Akik Orbán Viktor május 23-án, Esztergomban tett kijelentésének elfogadhatóságát vitatják – miszerint az európai parlamenti (EP) választáson eldől, hány magyar nemzetiségű politikus képviseli a Kárpát-medencét Brüsszelben -, azok nem értik Európát. A Fidesz elutasítja Slota azon törekvését, hogy törvényben vegyék el a felvidéki magyarok autonómia kialakítására vonatkozó lehetőségeit – hangsúlyozta Németh Zsolt.

Slota bűncselekményről beszél

Slota szerint ugyanis törvényt kell hozni a Szlovák Köztársaság védelméről, magyar egység szorgalmazását pedig szélsőséges mozgalmak népszerűsítésének, vagyis bűncselekménynek kell minősíteni. Továbbá sürgette, hogy helyezzék törvényen kívül a Magyar Koalíció Pártját. Slota csak olyan képviseletet biztosítana a szlovákiai kisebbségeknek, mint amilyet Budapest ad a magyarországiaknak, ezek mellett kötelezővé tenné a szlovák nyelvű érettségit, a munkavállalás feltételévé pedig a szlovák nyelvvizsgát, valamint felülvizsgálná a szlovák-magyar alapszerződést is.

Németh Zsolt szerint biztató, hogy a szlovák ellenzék bojkottálta azt a rendkívüli ülést, amelyet Ján Slota szerdára összehívott. Emellett rámutatott arra, hogy a cseh és a német külügyminiszter minden bizonnyal Slota fasisztoid félrevezető kampányának áldozataivá váltak, amikor azt mondták, hogy nem támogatják azokat a nemzeti autonómia gondolatokat, amelyeket Orbán Viktor Fidesz-elnök hangoztatott az utóbbi hetekben.

Martens kiáll Orbán és Csáky mellett

„Ahhoz, hogy hatékonyan tudjunk fellépni polgáraink védelmében, erős, értékeken nyugvó Európára van szükségünk” – írta Wilfried Martens szerdai közleményében. Az Európai Néppárt elnöke elmondta: örülnek, hogy tagpártjaik országhatárokon átnyúlóan támogatják egymást az EP-választási kampányban, és a választásokon való részvételre buzdítják az embereket, mint például az MKP és a Fidesz. Ismert, rendkívüli ülésen foglalkozik szerdán Orbán Viktornak a Kárpát-medencei magyarság európai parlamenti (EP-) képviselete kapcsán a közelmúltban elhangzott kijelentéseivel a szlovák parlament.

Wilfried Martens szerint a világgazdaságban zajló átalakulási folyamatok nagy kihívás elé állítják egész Európát. Mint írja, az Európai Néppárt vallja, hogy együtt választ fognak találni az egész világot sújtó, az európai emberek mindennapi életét alapvetően befolyásoló gazdasági válságra. „Ahhoz, hogy hatékonyan tudjunk fellépni polgáraink érdekében, erős, értékeken nyugvó Európára van szükségünk. Az Európai Néppárt üdvözli, hogy tagpártjai országhatárokon átnyúlóan támogatják egymást európai parlamenti választási kampányaikban, közös kampányrendezvényeket tartanak és az európai parlamenti választáson való részvételre buzdítják az embereket – mint például a szlovákiai Magyar Koalíció Pártja és a magyarországi Fidesz – Magyar Polgári Szövetség” – írta Wilfried Martens.

A közleményben úgy fogalmaz, az Európai Néppárt aggasztónak és tarthatatlannak tartja, hogy egyes pártok és kormányok gyűlöletet szítanak, valamint hamis és képtelen vádakat fogalmaznak meg a közös európai értékrend mentén együttműködő pártokkal, politikusokkal szemben.

Forrás: Hír TV, Mno.hu

Orbán Viktor: A kárpát-medencei magyarság képviseletéről is szavazunk

Vasárnap arról szavazunk, hogy kik képviselik Magyarországot és a kárpát-medencei magyarságot az Európai Parlamentben – hangoztatta Orbán Viktor, a Fidesz elnöke szerdán, győri választási nagygyűlésén.

A legnagyobb ellenzéki párt vezetője közölte: meglepődve tapasztalja, hogy vannak olyan országok, amelyek öt éve az Európai Unió tagjai és még mindig nem értik az Európai Unió lényegét.

Még mindig nem értik, hogy az unió azért jött létre, hogy az országhatárok elveszítsék jelentőségüket, és Európa afelé tart, hogy a jövőben fontosabb lesz a közös kultúra, a közös nyelv, az összetartozás, mint az országhatárok.

“Megrónak bennünket, mert azt mondjuk, hogy a magyarországi magyarok szeretnék képviselni a kárpát-medencei magyarokat az Európai Parlamentben” – mondta. De hiszen amikor Járóka Lívia, a Fidesz európai parlamenti képviselő-jelöltje szót emel a cigányok érdekében, akkor nemcsak a magyar cigányok érdekében teszi, hanem Európa minden roma közössége érdekében – fűzte hozzá.

Európa az egységről, a határok nélküliségről, az összetartozásról szól, “ne engedjék, hogy más államok hangos képviselői más gondolatot ültessenek el a fülükbe” – figyelmeztette hallgatóságát.

A Fidesz elnöke a Dunakapu téren mondott választási kampánybeszédet, amelyen a rendőrség és a szervezők egybehangzó becslése szerint öt-hatezren vettek részt. A tömegben nemzetiszínű zászlókat lobogtattak és “Szavazz!”, “Új irány”, “Elég volt”, “Viktor igen, Gordon nem” feliratú transzparenseket emeltek a magasba.

Orbán Viktor beszédében kiemelte: a vasárnapi európai parlamenti választásnak markáns belpolitikait tétje is van. Mint mondta, a választópolgárok olyan fontos “húsba vágó belpolitikai kérdésekről” is döntenek, hogy legyen-e ingatlanadó, véleményt nyilváníthatnak a további megszorító csomagokról, és dönthetnek arról, hogy folytatódjék-e a jelenlegi kormányzás. Ezzel összefüggésben idézte a miniszterelnököt, aki szerint sikeres volt a kormányzás első ötven napja. Ezt a megállapítást a hallgatóság gúnyos nevetése kísérte.

Orbán Viktor feltette a kérdést, mitől sikeres a kormányzás, amikor az embereknek egyre rosszabbul megy, miközben nő a munkanélküliség, az árak emelkednek, újabb adókat vezetnek be, a megélhetés egyre nehezebb.

“Arról fogunk dönteni (…), hogy véget akarunk-e vetni a Gyurcsány-Bajnai-korszaknak, kimondjuk-e, hogy elég, vagy beletörődünk abba, hogy minden így folytatódjék” – hangoztatta. Orbán Viktor úgy vélekedett, hogy a szocialisták egy nagy jót tettek az országgal: soha nem volt ilyen egység, mint most, velük szemben.

Országjáró tapasztalatairól szólva kijelentette: az emberek azt mondják, hogy elég volt a hazugságból, az eladósodásból, a korrupcióból, a reménytelenségből és a megszorításokból, és itt az ideje a kiszámíthatóságnak, az egyenes beszédnek, a törvényes rendnek és a dolgozó emberek megbecsülésének.

Kire érdemes szavazni? – tette fel a kérdést. Másra is lehet, hiszen szabadság van, de csak a Fideszre érdemes – adta meg a választ.

“Ahhoz, hogy Magyarországot kivezessük a mostani bajból, ahhoz nekünk erős parlamenti többségre, izmos, elszánt kormányzatra van szükségünk”. A mostani helyzetben erre csak a Fidesz képes – tette hozzá.

Szavai szerint senki más nem lenne képes helyreállítani a közbizalmat, nincs más politikai erő, amely képes lenne, hogy a közérdek nevében félretolja a szélhámoskodókat, a gyanús ügyeket kivizsgálja és elszámoltasson. Senki más nincs abban a helyzetben Magyarországon, hogy végre rendet tudjon tenni, “a bűnözők börtönbe kerüljenek, a törvénytisztelő embereket pedig tisztelet (…) illethesse meg”.

Forrás: Inforadio.hu

15 hozzászólás “Slota kitiltaná Orbán Viktort Szlovákiából” bejegyzésre

  1. Prendick szerint:

    Bár nálunk lenne egy ilyen bunkó, hogy megtámaszthassa az impotens magyar külpolitika kókadt megtámasztanivalóját.

  2. toto szerint:

    szégyen ez a bunkó alkoholista északi szomszédainknak, bár ha egy tót kocsmában adná elő agyrémeit, akkor fel sem tűnne vélhetően… És én szeretném ,ha bármely magyar politikus ekkora paraszt lenne, pártállástól függetlenül.

  3. toto szerint:

    bocs, elszúrtam, szóval nem szeretném, ha bármely magyar politikus ekkora bunkó lenne.

  4. Gordon szerint:

    Én sem szeretném. Szegény Slotának, Meciarnak, Ficonak fogalam sincs az európai politizálás alapelveiről (stílus és tartalom). Egy régi letünt, bukott korszak logikája szerint viselkednek.

    Annak örülök, hogy a 150 fős parlamentben csak 79 képviselő támogatta a szlovák kormánypártok szerdai indítványát. Eléggé billegett a léc, épp csak megvolt a szűk többség. Lehet, hogy Slota úr emiatt is volt feszültebb a kelleténél.

    Meciár úr akkor nem aggódott Szlovákia szuverenitása miatt, amikor a ’90-es évek eljén több kétértelmű kijelentést is tett Szlovákia esetleges függetlenné válásának témájában. Érdemes beleolvasni Marián Lesko: Mecia és a meciarizmus c. kötetébe (Balassi kiadó)

  5. Gordon szerint:

    Én meg a könyv címét szúrtam el. Megpróbálom leírni helyesen. (“Nehéz feladat 🙂 )

    Marián Lesko: Meciar és a meciarizmus (Balassi Kiadó, Budapest)

  6. Öreg halász szerint:

    Ezeknek elég a legjellemzőbb kijelentéseiket ismerni, meg a híreket meghallgatni. Szerintem önkínzás még könyveket is olvasni róluk. Neveletlen, primitív emberek.

  7. Prendick szerint:

    Gordon, épp a minap értekeztünk arról, hogy mennyire hatékonyab a mienknél pl. a román diplomácia. Sajnos a tények azt mutatják, hogy a szlovák is jóval hatékonyabb.
    Mivel maguk a diplomaták nem különböznek jelentősebben, csak egy különbség látszik. Nekik vannak nagy támogatottságú bunkóik, nekünk nincsenek. Nekünk fontosabb, hogy külföld jólneveltnek lásson minket, ezért rendszeresen el is bukunk.

    Nem tanultok a történelemből? Ideje lenne.

  8. toto szerint:

    azzal azért vitatkoznék, hogy Slota nagy támogatottságú lenne-e. a magyar külügy láthatatlan, nem létezik, túl szervilis. Ezen a Fidesznek változtatni kell majd, fog is, hiszen 1998-2002 között bizonyított, igaz, a szocialisták mindent megragadtak annak idején, hogy Orbánékat nacionalistáknak mutassák be a világ előtt.

  9. Prendick szerint:

    Toto, az elég nagy támogatottság, hogy a pártja bent van a kormányban.
    Nálunk az SZDSZ diktál egyfolytában sok éve, pedig még annyi szavazójuk sincs, mint Slotának.
    Mennyivel sikeresebb lett volna a külpolitikánk, ha a külfőldre hajbókoló, liberális bunkók /pl. Horn Gábor, aki szintén nem a modoráról híres/ helyett nemzeti bunkók ösztökélték volna a mindenkori kormányt.

    Nem értem miért kell félni attól, ha ncionalistának neveznek? A franciáknak, amerikaiaknak, románoknak, szerbeknek, szlovákoknak, stb. lehet, mi miért rettegünk tőle ennyire?
    Nem igaz, hogy nem bírjuk már levakarni ezt a nyamvadt bolsi gondolkodást.

    Egy kormány legyen hazafi. Ki legyen az, ha nem ők?
    Nem kell mindig szalutálni az idegen érdekeknek. Annyira mindegy, mit mondanak. Valaki úgyis mindig visítani fog valamiért, hát visítson.

  10. Prendick szerint:

    A francba: külfőldre/külföldre, ncionalistának/nacionalisták … és a többi is, ahogy szabályos. Nem értem, miért ütöm el állandóan. 🙁

  11. toto szerint:

    az szdsz, az mdf is bent van a parlamentben, és nézzük meg, mekkor a társadalmi támogatottsága…

  12. toto szerint:

    az meg igencsak nem hasznos dolog, ha egy kormányt nacionalistának tartanak nyugaton, elriasztja a külföldi tőkét (ami nem ördögtől való, de persze szabályozni kell a hazai szereplők érdekében) és a diplomáciai kapcsolatokban sem mutat túl jól. Persze bármit csinál majd a Fidesz kormányon, úgyis megbélyegzik a szocik, hogy nacionalista. Tehát nem nekik kell megfelelni, hanem markánsan kell képviselni az anyaországi és a külhoni magyarok érdekeit.

    Ezt a szlovák dszemborit sem kell túlnagyítani, Viktor is megmondta, hogy a szomszédos szocik dobtak egy kis mentőövet az ittenieknek, illetve a szlovákokat akarják mobilizálni a szavazásra. Ez a Fico sem jobb mint Gyurcsány, ugyanolyan hitvány.

  13. Prendick szerint:

    “elriasztja a külföldi tőkét”

    Ez a nagy tévhit. A tőke oda megy, ahol pénzt kereshet. Kínában kommunista diktatura van és ömlik a pénz. Szlovákia igazán nacionalista, mégsem megy el onnan senki, sőt. Ez csak a liberálisok riogatása.
    Persze, annyit mondogatták, hogy az ember önkéntelenül elhiszi. De itt vagyok én, hogy szóljak arról, mennyire nem igaz. 🙂

    A többiben egyetértünk.

  14. miska72 szerint:

    A képen egy rohadt gazember látható.
    http://www.videoplayer.hu/videos/play/266996
    Jan Slota 🙂 🙂 🙂 🙂

  15. Nagyapó szerint:

    Huj, huj hajrá!
    Huj, huj Slota!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját hazudik, ha kinyújtja kezét lop.

Itt lehet hozzászólni !