Áldozata véréből szívet festett, majd letérdelt imádkozni

888

Az áldozat véréből szívet festett

A 24 éves muszlim férfi eredetileg Szíriába ment volna harcolni az ISIS oldalán, de a franciák elfogták és mentálisan rehabilitálni szerették volna.  

Deradikalizációs procedúrának nevezik a francia hatóságok azt a folyamatot, melynek keretében egy az Iszlám Állammal szimpatizáló, de tettlegességet nem tanúsító gyanúsítottat megpróbálnak mentálisan rehabilitálni. Ezt az eljárást próbálták meg Bilal T. nevű francia muszlimmal szemben is alkalmazni, akinek mindkét barátja már akkor is Szíriában harcolt az Iszlám Állam oldalán.

Csakhogy a procedúra olyannyira nem bizonyult sikeresnek, hogy fogvatartásának harmadik hónapja után egy saját kezűleg készített, 15 cm-es tőrrel két börtönőrt is megtámadt.

Az egyiket hátba és torkon szúrta, míg a másikat az arcán és a karján sebesített meg. A radikális iszlamistát végül gumilövedékek segítségével fékezték meg.

A hivatalos jelentés szerint a cellájába visszatuszkolt fanatikus a kezén maradt sértettek véréből egy szívet festett a falra, majd letérdelt és imádkozni kezdett. A hatóságok közlése szerint törölték ezután a rehabilitációs programból és Bilal-t emberölési kísérlettel gyanúsítják, amelyért akár 15 év börtönt is kaphat.

Forrás: 888

Egy hozzászólás “Áldozata véréből szívet festett, majd letérdelt imádkozni” bejegyzésre

  1. bagoly szerint:

    Nem értem ?

    – Nincs éles lőszer ?
    – Minek etetni az ilyen tetvet akár 15 évig is, CSAK TETŰ marad ! Bocsi a tetvektől a sértésért…

Itt lehet hozzászólni !