Eltűnt utasszállító: “Szeretlek!” Sms-t küldtek az utasok a baleset előtt

MTI, Hírszerző, Hír TV

Nem lehet kizárni, hogy az Air France-gép égő roncsait láthatta az óceán felszínén egy atlanti repülőjárat brazil pilótája.

Narancssárga fényeket látott a horizonton egy atlanti repülőjárat brazil pilótája az óceánnak azon a részén, ahol hétfőn eltűnt az Air France légitársaság Rio de Janeiróból Párizsba tartó repülőgépe.

A brazil légierő megerősítette a hírt, amely szerint a pilóta narancssárga, “fénylő pontokat” látott Fernando de Noronha szigetétől körülbelül 1300 kilométerre, vagyis nagyjából 1650 kilométerre a brazil partoktól, azon az útvonalon, amelyen a párizsi járat közlekedett.

A TAM brazil légitársaság pilótájának megfigyelése nagyjából egybeesett a francia utasszállító eltűnésének időpontjával, ezért nem lehet kizárni, hogy az Air France-gép égő roncsait láthatta az óceán felszínén. A brazil légitársaság tájékoztatta a hatóságokat.

Eközben néhány tucat tengeri mérföld pontossággal sikerült körülhatárolni az Atlanti-óceánban azt a helyet, ahol a hétfőn eltűnt francia utasszállító gép lezuhanhatott – közölte hétfő este az Air France légitársaság főnöke.

Pierre-Henri Gourgeon elmondta, a légi katasztrófa nagyjából félúton a brazil és az afrikai partok között következhetett be. Azt azonban nem árulta el, hogy melyik nyugat-afrikai ország partjaitól van a szerencsétlenség helyszíne nagyjából azonos távolságra, mint Brazíliától.

Brazil és francia repülőgépek és hajók hétfő éjjel is folytatták az Airbus A330-as utasszállító keresését. Egy spanyol hajó is csatlakozik a kutatáshoz, s az Egyesült Államok is útnak indított egy P3 típusú felderítő repülőgépet a térségbe.

Brazil katonai repülőgépek indultak a gép keresésére, a kutatást a brazil haditengerészet három hajója segíti. Nicolas Sarkozy francia elnök telefonon megköszönte Lula brazil államfőnek a segítséget. Egy francia katonai gép is felszállt Nyugat-Afrikából, és francia hajók is részt vesznek a keresésben. Párizs azzal a kéréssel fordult az Egyesült Államokhoz, hogy műholdas adatokkal segítsen meghatározni a katasztrófa helyszínét.

Közben egyre több részlet jelenik meg a balesetet megelőző pillanatokról. A portugál Jornal de Notícias című lap arról számol be, hogy a 447-es járaton utazók közül többen sms üzeneteket küldtek a családtagjaiknak, közvetlenül azelőtt, hogy az Air France gépe eltűnt a radarról. A lap szerint az üzenetekben olyanok szerepeltek, hogy “Szeretlek” és “Nagyon félek”.

Forrás: Hírszerző

Két felnőtt és két gyermek

A külügyi szóvivő megerősítette a hírTV értesülését, miszerint két magyar felnőtt és velük két gyermek tartott Brazíliából Párizsba azon a francia repülőn, amely valószínűleg az Atlanti-óceánba zuhant.

A Hír Televíziónak az egyik kisfiú édesapja mondta el, hogy volt felesége a hétéves, közös gyermekükkel és az élettársával együtt indult haza. Társaságukban volt egy 10-11 év körüli fiú is, akit rokonlátogatóba vittek. Az asszony a Nemzetközi Pető Intézetben dolgozott, és egy háromhetes tanfolyamot tartott a dél-amerikai országban. Az apának a Külügyminisztérium megerősítette, hogy a nevek alapján valóban az ő kisfia és volt felesége utazott a repülőn. Az Air France fedélzetén összesen 228 ember utazott.

Forrás: Hír TV

5 hozzászólás “Eltűnt utasszállító: “Szeretlek!” Sms-t küldtek az utasok a baleset előtt” bejegyzésre

  1. Gigi szerint:

    Ez hátborzongató… 🙁

  2. én szerint:

    Szörnyű!

    Részvétem minden hozzátartozónak, magyarnak és nem magyarnak egyaránt.

  3. miska72 szerint:

    Részvétem.
    A hirtv portálján közölték, valószínűleg megtalálták a gép roncsait. Hivatalosan még nem erősítették meg a hírt. Szörnyű.

  4. loastman szerint:

    Legalább a csepel.info ne lenne ennyire szánalmas!
    Gyerekek! 10 km-es magasságban, a partoktől cca 600 km-re hogy lenne térerő?
    Szedjétek ki a cikkből nyugodtan, de ha nem hisztek, olvassatok utána ❗
    (Javítás után pedig e hozzászólásomat töröljétek, kérlek!)

  5. loastman szerint:

    Rendkívül sajnálatos ami történt. Ami engem fejvakarásra késztet, hogy elvileg előtte és utána is időben 20-30 percre elrepült egy-egy gép abban a térségben.
    Mindenesetre kíváncsi vagyok, mi lesz a vége, mit fognak kihozni. Mert lehet gyártani elméleteket arról, hogy voltak olyan utasok is, akik egyedül voltak egy-egy adott államból… és ugye egy-két fejes is a gépen volt…

Itt lehet hozzászólni !