Jó kezekben van az emberek biztonsága

Fidesz.hu

Jó kezekben van az emberek biztonsága

Napról napra nő az illegális bevándorlók száma, 3000 fővel bővítik a rendőrség határvadász egységét – mondta Németh Szilárd.

Dr. Takács Tibor vezérőrnagyot, a rendőrség bűnügyi főigazgatóját jelölte a belügyminiszter a Terrorelhárítási Információs és Bűnügyi Elemző Központ (TIBEK) főigazgatójának, a bizottság egyhangúlag támogatta a döntést – tájékoztatott a fideszes országgyűlési képviselő a nemzetbiztonsági bizottság ülését követően. Németh Szilárd hozzátette, a vezérőrnagy hamarosan megkapja kinevezését, munkájához sok sikert kívánnak.

Elmondta azt is, hogy Bakondi György és Kontrát Károly részletesen tájékoztatták a testület tagjait a kötelező kényszerbetelepítés elleni hazai lépésekről, valamint az illegális bevándorlás és a terrorizmus kapcsolatáról. A beszámolók és a titkosszolgálati információk egyértelművé tették, hogy a törökországi helyzet rendkívül negatívan befolyásolhatja az Európai Unió jövőjét – jelentette ki, utalva a török vízummentességre. Európa jelentős része és a visegrádi országok amellett foglalnak állást, hogy Törökországnak most nem a vízummentességet kell biztosítanunk, hiszen annak nagy kockázatai vannak, hanem be kell tartani a törökök és az EU közötti megállapodást – fejtette ki.

Szólt arról is, hogy napról napra nő az illegális bevándorlók száma. Mint mondta, az ENSZ adatai szerint százezer fölött mérhető azoknak a száma, akik jelenleg Görögországban tartózkodnak illegális bevándorlóként. Ezeknek az embereknek a felét sem tudják a görögök nyilvántartásba venni – jegyezte meg. Hozzáfűzte, a másik ilyen nagy kockázatot az Olaszországban kialakult helyzet jelenti, szavai szerint naponta ezer-kétezer ember érkezik Afrikából. Szerbiában is több mint négyezren vannak – emelte ki, hangsúlyozva, a hazánkba érkező illegális bevándorlók 99 százaléka a szerb-magyar határszakaszon keresztül közelítette meg az országot.

Közölte, mivel az Iszlám Állam visszaszorulóban van a Közel-Keleten, az illegális bevándorlók közé elrejtett dzsihadistákat szeretnék Európába eljuttatni, hogy ők aztán terrorcselekményeket hajtsanak végre. Ezért van szükség a szerb-magyar határon újabb kerítésre, és a legmodernebb eszközökkel kell biztosítani a határszakasz védelmét – jelentette ki a fideszes politikus. Rámutatott, ennek jegyében bővítik 3000 fővel a rendőrség határvadász egységét is.

A Terrorelhárítási Központ (TEK) főigazgatója arról tájékoztatott bennünket, hogy a TEK, illetve a titkosszolgálatok jelentése alapján elmondható, hogy Magyarországot közvetlen terrorveszély nem fenyegeti, de naprakészek az információgyűjtésben, elemzésben, és amennyiben szükséges, a beavatkozásokat meg tudják tenni; az ország, az emberek biztonsága jó kezekben van – zárta szavait Németh Szilárd.

Forrás: Fidesz.hu

5 hozzászólás “Jó kezekben van az emberek biztonsága” bejegyzésre

  1. Letiltatni szerint:

    … és a nyugdíjuk?

  2. bubu szerint:

    Kevés a 3000 fő a Soros által pénzelt profi embercsempész bandákkal szemben, azonnal minden erőt be kell vetni a koszos söpredék ellen, különben elönt minket a mocsok!!!

  3. Rázsó szerint:

    A határon belüli dolgokkal is legalább ennyit kéne foglalkozni.
    Pl: http://www.nlcafe.hu/ezvan/20160831/bkk-busz-sofor-bantalmazas/

  4. Jobban szerint:

    Migránsáradat indult el Olaszország partjai felé
    Olasz sajtójelentések szerint migránsáradat indult el az ország partjai felé. Az ősz beállta előtt az embercsempészek kihasználják a kedvező időjárás utolsó szakaszát, az olasz partokra (a migránsok) rekord számú érkezése várható – idézte az olasz belügyminisztériumot a La Repubblica című napilap szerdán.
    http://www.atv.hu/kulfold/20160831-migransaradat-indult-el-az-olaszorszag-partjai-fele

  5. Grun Izidor szerint:

    Jobban!
    Fogadas delrol. Tisztelegj! 🙂

Itt lehet hozzászólni !