Pizza King Csepel Futsal az NB II-es bajnokságban kezdi meg szereplését

CSepel.info, Mr.Gabee

13686586_1659709017690313_3112945351939934903_n

A felnőtt csepeli futsal (terem labdarúgás) sportág immáron bajnoki rendszerben is elérhető és látható lesz, méghozzá a Pizza King Csepel Futsal, jóvoltából, akik az NB II-es bajnokságban kezdik meg szereplésüket szeptembertől. 

Az alábbiakban Merkl Péter beszámolóját olvashatják:

Csepel történetében szeptember közepén először futsal (terem labdarúgás) mérkőzést játszik a soroksári sportcsarnokban ahova minden szurkolót szeretettel várunk!

Beszéljünk egy kicsit a futsalról.

A külföldi nagy egyesületek már évtizedek óta használják a nagypályás foci alapjának, illetve nagyon komoly bajnokságok vannak pl. a világ egyik éllovasa a Spanyol bajnokság de hogy egy kicsit hazai vizekre is evezünk Nagy Ádám igen erős futsal alapokkal rendelkezik vagy Drot Zoltán aki a világ egyik legjobb futsal csapatába játszik.

Mi is a futsal

Egy 20X40 pálya vonalakkal behatárolva 3X2 kapukkal. Egyszerre egy csapatból 4 mezőnyjátékos és 1 kapus van a pályán. A játék idő 2X20 perc tiszta játékidő így egy-egy meccs akár másfél órás vagy annál több is lehet.

De beszéljünk egy kicsit a CSEPELI csapatról

Közel 1 éve kezdtük meg a munkát és azóta rengeteg kupán és kispályás bajnokságon vetünk részt elég szép eredményekkel az egyik legnagyobb büszkeségünk az országos műfüves kispályás bajnokság ahol az egész országból érkeztek résztvevők (pontosan 147 csapat) és itt Csepel az 5. helyen zárt (büntető párbajjal estünk ki). Augusztustól teljes mértékben a csapat a futsalbajnokságra készül. rengeteg edzéssel és edzőmérkőzéssel. Ebből talán három mérkőzést emelnék ki.

Az első a Corvinus egyetem futsal csapata (Szigetszentmiklosi Futsal-BE4PRO), akivel az első mérvadó mérkőzést játszottuk róluk érdemes tudni, hogy tavaly az első 5-be végeztek és egy nagyon dinamikus fiatalos csapat, nem mellesleg 2016-ban kispályás műfüves országos bajnokok lettek (és evvel ki viták a nemzetközi BL indulás jogát). De beszéljünk egy kicsit a meccsről. Az elején a hazaiak (Szigetszentmiklosi Futsal-BE4PRO) nagy rohamokkal kezdtek és 2-3 gólos előnyre is szert tettek, de a mieink erőlétileg jobban bírták és a hajrában 2 gólt is rúgtunk így ki alakult a végeredmény Szigetszentmiklosi Futsal-BE4PRO – Pizza King futsal Csep Gól fc 7-6. Ugyan kikaptunk de emelt fővel tudtuk lejönni a pályáról.

Következet a következő nehéz mérkőzés az ELTE BEAC csapata, aki szintén mindig a bajnokság elején tanyázik itt hasonló volt a forgatókönyv, mint a Corvinus ellen az elején elhúztak 3 góllal. Majd ismét jött a lassan már fegyvertényé váló hajrá ahol sikerült megfordítani az eredményt. Ezt a támadás mellet nem utolsó sorba a kapusoknak is köszönhetjük (Vági Roland és Varga Csaba) hatalmas védéseket mutattak be. A végeredmény így ELTE BEAC- Pizza King futsal Csep Gól FC 5-6

Ezek után jött a Dunakeszi Kinizsi elleni mérkőzés, amit bevallom kicsit félve is kötöttem le mert talán még nekünk ez túl nagy falat. Tavaly magabiztosan nyerték a keleti bajnokságot és egy nagyon jó egyéni képességekből álló gárda, amit tökéletes csapattá formált Biczi Gábor vezető edző. Elkezdődött a mérkőzés és isten igazából úgy éreztem magamat mintha egy boksz meccsen lennék, ahol a két bokszoló csak táncol a ringben, de ütés nem történik. Mind a két csapat próbált a védelemre összpontosítani és felesleges kockázatot nem vállalni nagyon sok látványos megmozdulás volt, de gól nem eset. Az első félidő végén a keszi meg törte a jéget és el kezdődött egy igaz adok-kapok. Fej-fej mellet haladtak a csapatók. A hajrába kanyarodva a Keszi 1 gólos előnyre tett szert, de a milyeink mint már annyiszor nem adták fel és a végén egy remek hajrával megfordították a meccset. Így alakult ki a végeredmény Pizza King futsal Csep Gól Fc – Dunakeszi Kinizsi 5-4

Úgy érzem valamit letehetünk az asztalra és meg mutathatjuk, hogy Csepelen túl tudunk lépni az elmúlt évek sírálmain és nem azon töprengünk, hogy mért nem ha nem hogy mért IGEN. Egy csapat nem csak játékosokból áll és edzőből. Hanem szurkolókból, érzésekből, szívből, biztatásból és bizalomból, vérből és verítékből egymásért harcolásból és ezen felül a közös célból. Ami nem lehet más mint az hogy CSEPEL-nek bajnok csapata legyen. Ez a cél kell hogy vezéreljen mindenkit a lelátón a partvonalon innen és túl. Ha ezért meg teszünk mindent. Ha sípszótól sípszóig biztatjuk a csapatot, ha sípszótól sípszóig megyünk akkor is ha már fáj bár ki is jöjjön velünk szembe győzni fogunk.

Hajrá CSEPEL

Együtt Sikerül

3 hozzászólás “Pizza King Csepel Futsal az NB II-es bajnokságban kezdi meg szereplését” bejegyzésre

  1. Nagyapó szerint:

    Pizza King Csepel Futsal! A Csepelt értem.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  2. kerdezo szerint:

    Kavinton kellene…

    A cikk így kezdődik:

    “Az alábbiakban Merkl Péter beszámolóját olvashatják:
    Csepel történetében szeptember közepén először futsal (terem labdarúgás) mérkőzést játszik a soroksári sportcsarnokban ahova minden szurkolót szeretettel várunk!”

  3. […] Pizza King Csepel Futsal az NB II-es bajnokságban kezdi meg szereplését […]

Itt lehet hozzászólni !