Bayer Zsolt: tűrhetetlen

Vélemény – Bayer Zsolt

bayer zsolt 2

Álláspont. Mi tagadás, e sorok írója nem büszke arra, hogy sikerült néhányszor ezek szintjére süllyednie.

„Ne hagyjuk magunkat. Halkan mondom, ne gondolják, hogy az indulat beszél belőlem, és lassan, hogy mindenki értse: a k… anyját mindenkinek, aki nem ismeri el, hogy mi akkor is magyarok vagyunk, ha ezzel a kormánnyal, az által képviselt kirekesztés gyalázatával szembeszegülünk”

– vallotta az aktuális tömeg egyik szónoka, és hatalmas taps, ováció volt a jutalma, amely aztán hónapokig visszhangzott a médiában is.

„K… anyját a kormányzati gyermekéheztetőknek. A k… anyátokat! Azt!”

– írja az ellenzéki blogger a tömegből, és elismerés illeti érte.

„Egy ország, amely ujjongva, rinyálva és büszkén rohan a szakadék felé. Amikor lezuhan, üvölteni fog, hogy segítség, de a gödör akusztikája miatt ez majd úgy hangzik, hogy…  a k… anyátokat!”

– írja a másik ellenzéki blogger, az agyonidézett és ajnározott, és a tömeg elismerően hörög.

„A Magyar Szocialista Párt továbbra sem kapott választ Orbán Viktortól arra a három kérdésre, amiket szerdán fogalmazott meg a frakció” –

mondta napirend előtti felszólalásában Lendvai Ildikó, az MSZP frakcióvezetője, aki ismételten feltette a szocialisták kérdéseit:

„A Sátán fajzotta-e Orbán Viktort, vagy sikertelen abortusz eredménye? Mikor fogja már be a Fidesz elnöke a pofáját? Ön szerint ki az ötödik Orbán-gyerek apja, ha Nyakó István frakciótársam az?”

– fogalmaz a tömeg vicces felülete, és ordító röhögés a jutalom, továbbá természetesen a szólásszabadság önfeledt dicsérete.

„Képzelt riport
– Riporter: Képviselő úr!
– Képviselő úr: Elnézést, sietek!
– Riporter: Én is, csak annyit akartam mondani hogy b… szíven a jó k… anyját a ravatalon!”

– fogalmaz a másik, még ünnepeltebb és még többet idézett blog, és a tömeg elalél a gyönyörűségtől.

„Időközben kiderült róluk (mármint a nőkről, B. Zs.), hogy emberek, pont annyi személyiséggel és aggyal, mint a férfiak. Tehát semmi sem indokolja, hogy néhány nevetséges maskarába öltözött, Mikulás-bottal integető kókadt f… előírja nekik, hogy akkor is szülniük kell, ha belehalnak vagy belenyomorodnak”

– írja az ünnepelt liberális szerző a papokról, és vállveregetés, ujjongás a jutalma.

„Ami a képviselő úr bekiabálásait illeti, az csak arról szól, hogy kár volt a két perccel az időt rabolnom, mert még az eleje sem jutott el az ön agyáig. A k… anyád!”

– mondta az egykori liberális képviselő a parlamentben képviselőtársának, és a tömeg pajkosan összekacsintott a hátak mögött, hogy „ez aztán jól megmondta!”

„B… meg…, b…  meg a k… anyád” – mondta az egykori szocialista képviselő a parlamentben a levezető elnöknek, és ugyanaz volt a jutalma, mint a liberálisnak.

„B… meg KDNP, s külön Semjén Zsolt
Nemzetünknek seggén ott piroslasz mint a folt
Nem választott senki és nem kérte, hogy beszólj
Zárod ám te vasárnap a pofádat be jól
B… meg KDNP, s külön Semjén Zsót
S ha ott van már a Hoffmann Rózsa őt is b… meg jól
Ló…t kapjon Harrach Péter, ne pedig több fényt
Ha eltűnnétek mind a f…ba, az lenne a szép.”

E dalt írta a tömeg által felkent tömegember, és nem akadt liberális és baloldali felület, amely ne idézte volna, aprókat s nagyobbakat sikkantva a gyönyörűségtől, hogy ez mennyire szellemes, mennyire különleges, milyen kiváló.

S amikor a miniszterelnök lánya állapotos, akkor a tömegember „riporter” a háta mögött azon viccelődik, hogy „vajon ki lehet az apja a gyereknek”, és óriási elismerésben van része a bátor, polgárpukkasztó tréfáért; és a tömeg legaljasabb felületének kommentelői sok egyéb mellett ezt írják be a hír mellé:

„Egy a zászló, egy a nemzet, Orbán Ráhel végre ellhet.”

A miniszterelnök fiának afrikai útja kapcsán, egészen pontosan a hazaérkezéséről írt hazugság kommentjeként ezt olvashatjuk ugyanott:

„A kisköcsögnek most itthon kell négerpélót találnia.”

És e felület kommentelői, ugyanezek a tömegemberek, akiknek csak valami fatális véletlen okán lehet helyük a Nap alatt, nos, ők most azon hörögnek, hogy e sorok írója kitüntetést kapott, pedig már leírta, hogy a „k… anyád”, és nem is egyszer.

Mi tagadás, e sorok írója nem büszke arra, hogy sikerült néhányszor ezek szintjére süllyednie. És csak azzal tudja vigasztalni magát, hogy írt mást is. Ami talán túléli őt, és nem csak a szégyene.

Forrás: Bayer Zsolt, Magyar Hírlap

32 hozzászólás “Bayer Zsolt: tűrhetetlen” bejegyzésre

  1. kerdezo szerint:

    kurvajó

  2. Grün Izidor szerint:

    bayer zsóti csak tolmácsolta azt, amit a Vezíre gondol de a szavazatvesztéstől fosva nem mert kimondani!
    Ezt kellett már valamivel jutalmazni. A lovagkereszt volt éppen kéznél… 😛 😀

  3. Jobban szerint:

    Grün, Bayer Zsolt már rég óta kimondta azt is, amit 2002- után kevesek mertek kimondani, félve a “levadászástól”, Bayer Zsolt és más Sajtóklub-osokat halálosan megfenyegették mert másként gondolkodtak, másként írtak mint a “mainstream”-nek kikiáltott balliberális, (liberális??? ez inkább a diktatórikus kategóriába hajaz) akkori vezetés. Akkor hol volt Ön? Hol voltak a “dicső” értelmiségiek, emberi jogvédők, demokráciát féltők, hol volt a média?
    Lehet másként gondolkodni balliberáliséknál vagy mégsem lehet? A másként gondolkodókra meg csak pfújolni lehet?

  4. Grün Izidor szerint:

    Jobban!
    Ha még azok sem tudják, hogy miért kapta, akiknek tudniuk kellene miért engem toszogatsz?!
    Egy ilyen huszadrangú senkit hadd ne ismerjek már!
    Nekik is csak leszóltak és azért Kossuth díjat mégse kaphatott! 😛 😀

    “Mint kiderült a díjra konkrétan a GULÁG-okban Elpusztultak Emlékének Megörökítésére Alapítvány elnökhelyettese, Pintér Jolán terjesztette fel Bayert. Az alapítvány elnökét kérdezte a Népszabadság: Stark Tamás történészt azt állítja, ő is csak az újságokból értesült a kitüntetésről, Bayer ez irányú munkásságát pedig nem is ismeri.
    Részlet az interjúból:
    – Egyetért a kitüntetéssel?
    – Nem értek vele egyet. Bayer Zsolt szerintem semmiképpen sem méltó állami díjra.
    – Miért nem?
    – Egyrészt az olykor rasszista jellegű írásai miatt nem. Másrészt azért nem, mert – amennyire a munkásságát ismerem – a cikkeivel egy olyan orosz rendszert támogat, amely nem néz szembe a sztalinizmus bűneivel, igyekszik bagatellizálni és relativizálni azokat. Pont a Gulág áldozatainak emléke nem engedi meg, hogy egy ilyen újságírót kitüntessenek.
    – Pintér Jolán szerint Bayer a Gulággal kapcsolatos kutatásaival és írásaival érdemelte ki az elismerést.
    –Nem vitatom, hogy Bayer Zsoltnak ilyen irányú tevékenysége is van, de én nem ismerem. Pedig nekem ez szakterületem.”

  5. Jobban szerint:

    Grün, vagy bárki…a problémám továbbra is az, hogy a Sajtóklub munkatársainak a “levadászása” idején úgy hallgatott a balliberális oldal mint a sír.
    Pedig halálos fenyegetésekről volt szó.
    Most meg világvége hangulatot keltenek egy kitüntetés miatt.
    Gyurcsány Ferenc idején is kitüntették a rendőrfőkapitányt, pedig emberekre lőttek.
    Esetleg kettős a mérce?
    A szabadkai fiatalok megsebesítéséről is hallgat a baloldali hírközlés.
    Talán kettős a mérce?
    Régen tudjuk, hogy igen, csak rákérdezek.

  6. Grün Izidor szerint:

    Jobban!
    Nyugodjál le!
    A Te problémád a Te problémád!
    Ne várd, hogy mások oldják meg helyetted! 😛 😀

  7. Jobban szerint:

    Milyen érdekes Grün, hogy ez a probléma nem társadalmiasul, tehát a baloldal kettős mércéje egyéni probléma, köszönöm a megerősítést baloldalról. Én is így tapasztaltam eddig, hogy nem zavartatják magukat a baloldali politikusok, média, de akár Ön sem mint baloldali szavazó, hogy kettős mércével mérnek. De mikor Önöknek nem tetszik valami, Brüsszelig és Washingtonig szaladgálnak… Lelkük rajta.

  8. Nagyapó szerint:

    Ami kimaradt:
    – Már többször elmondta, a tiltakozások ellenére sem adja vissza a kitüntetését. Eközben a visszaadásmérő csak pörög, hetven körüli számot mutatott, amikor az interjút elkezdtük. Ez nincs hatással önre?
    – Majd ha 1499-et mutat. Úgy tudom, nagyjából 1500-an kaptak eddig különböző, a lovagkeresztemmel körülbelül egy szinten lévő állami kitüntetést. Mondjuk 1450 körül már elkezdenék töprengeni, bár igazi kuriózum lenne, ha én maradnék az egyedüli díjazott.
    – Azért itt mégiscsak olyan kivételes koponyák adják vissza az elismerést, mint Németh Péter, a Népszava főszerkesztője, Vágvölgyi B. András újságíró, vagy a Soros-bizalmi Niedermüller Péter, aki jelenleg a DK alelnöke…
    – Erre a kérdésre megpróbálok kevésbé cinikus választ adni. Az számomra is újdonság volt, hogy ki mindenki kapott rajtam kívül állami kitüntetést. Azt soha nem gondoltam volna, hogy Németh Péternek, Krausz Tamásnak, Heisler Andrásnak vagy a Magyar Ellenállók és Antifasiszták Szövetsége elnökének, Hanti Vilmosnak ugyanilyen lovag- vagy tiszti keresztje van. És most, hogy megtudtam, és a széles közvélemény is tudomást szerzett róla… Még­iscsak cinikus leszek: felmerült bennem, hogy nekem nem kellett volna átvennem. De így, hogy például a sztálinizmust relativizáló Krausz Tamás visszaadta a kitüntetését, már sokkal könnyebb lesz viselnie ezt a díjat a többi kitüntetettnek.”

    Tisztul a lovagok köre a visszaadásokkal!!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  9. Betke szerint:

    Jobbik, nézzünk már 2002 elé, honnan jutott el bayer úr ideáig! Hol is kezdte pályafutását? Köpönyeget hányszor lehet forgatni? A kettős mérce jegyében tegyen már be legalább egy képet arról, hogy lőttek a tömegbe, miként lőttek emberekre! Bayerben annyi gyűlölet, indulat van, hogy az félelmetes!

  10. kerdezo szerint:

    Imádom ezt a “faszit” :mrgreen:

  11. Jobban szerint:

    Köszönjük Nagyapó a kiegészítést, hiába a retus, a photoshop korrektúra, az összkép nem olyan amilyennek a baloldal szeretné beállítani. Legalábbis, amennyiben komolyan vesszük, hogy ne legyen kettős mérce.

  12. Jobban szerint:

    Kedves Betke, nem Jobbik vagyok, hanem Jobban, még véletlenül sem Jobbik, köszönöm.
    Gondolom, ha az ember fejlődik az élete folyamán, akkor nem biztos, hogy mindig ragaszkodik egy adott fejlődési szinthez, ahhoz a véleményéhez, amit fiatalon és bohón, nem túl átgondoltan vallott. “Az elsőkből lesznek az utolsók és az utolsókból az elsők.” Szóval létezik az életben dinamika.
    http://www.budaorsiinfo.hu/blog/2012/03/11/2006-oszi-tuntetesek-helsinki-bizottsag-rendoroket-itelt-el-a-tabla-a-per-a-kurian-folytatodik/
    http://politica.cafeblog.hu/2010/04/28/2006-oktober-23/https://hu.wikipedia.org/wiki/Magyarorsz%C3%A1gi_tiltakoz%C3%A1sok_2006_%C5%91sz%C3%A9n
    Bizonyos sajnálatos tendenciákat jól lát Bayer Zsolt, ezen dolgok helyretételét más is megtehetné, finomabban, bárki….

  13. okoska szerint:

    A seggéig se érnek! Hogy kinyalhassák, ahhoz is miniatűrök.

    Kedves Zsolt, most, hogy ezek visszaadták, már nyugodtabban, büszkébben viselheti a tisztikeresztet!

    P.S.: Kíváncsi lennék, ha egy zsetonnal járna a díj, mekkora lenne ez furcsa lista?

  14. fghfjhgkjhk szerint:

    A Nevezett írásainak nyelvezete megtalálhat minden olyan “vendéglátói egységben”, ahol a legfelső szint is a IV. osztály. 😉

  15. Grün Izidor szerint:

    “Az államfő hivatala közölte: a kitüntetés birtokosát szintén nem lehet a kitüntetettek listájáról törölni. “Ha valaki visszaküldi a kitüntetését, azzal lemond a kitüntetés viselésének jogáról – de ezt a döntését bármikor módosíthatja” – olvasható Áder János hivatalának válaszlevelében.2
    .
    Aki kapta azon rajta marad a bélyeg örökre! 😛 😀

  16. Betke szerint:

    Jobban, bocsánat az”elnevezésért”, utolsó mondatának utolsó előtti szavával maximálisan egyetértek! Azért van egy minimális szint, legyen az bármelyik oldalhoz tartozó újságíró, amihez tartania kellene magukat! Bayernek sikerült némelyik megnyílvánulásában szint alatt teljesítenie! Ne felejtsük el, amikor még sikk volt a hír tv-én tetszelegni (itt hallhattuk tőle a panelproli és nyugger kifejezéseket, amit egy bizonyos réteg jelzőjeként használ) , ennek már vége, mármint a Simicska féle médiának, maradt neki az echo tv. Ennek az embernek a gyűlölet az önmegvalósítása!

  17. Jobban szerint:

    Betke! “kellene”…hogy legyen egy minimális szint…igen, szerintem sokan egyetértünk ezzel, olyan értelemben is, hogy ha valakit fenyegetnek mert dolgozik, akkor kiállunk érte, értük…
    nos, ez is “volna” egy minimális szint…mint ma már nem először említem, anno 2002, 2003-ban a baloldali újságírók is kiállhattak volna a Sajtóklub újságírói mellett, mikor “levadászásukat” bejelentették, ezzel ellentétben szép csendben, hallgatagon üldögéltek és semmit sem tettek a kollégáikért. Ez is bőven a “minimális szint” alatt van szakmailag és emberileg is!

  18. csepelifan szerint:

    Nah a mocskosszájú megkapta amire várt a haverjaitól, de viselkedni továbbra sem fog tudni!

  19. vazul néni szerint szerint:

    Még vannak páran kik nyugodtan visszaadhatnák keresztjüket.Bayer a normális életviszonyokért emeli fel szavát, stílusa nem annyira alpári mint ami a liberális-baloldalnál mérce a gyalázkodásban.

  20. vazul néni szerint szerint:

    Tessenek rasisztázni, fasisztázni, horthyistázni a visszaadó Bayer rettegők melett

  21. vazul néni szerint szerint:

    lehet orbánozni is

  22. Lovas szerint:

    Kezd tisztulni a lovagkereszt. Már az utolsó csepeli kommunista első titkár is visszaadta. Bár nem tudom miért kaphatta. Talán mert kommunista kolbászból szocialista maffiát csinált? 😀

  23. Nagyapó szerint:

    Remélem a következő “lovagok” is visszaadják kitüntetésüket:Hodosán Róza, szociológus, a Szociálpolitikai és Munkaügyi Intézet kutatója, Gerendás Péter Liszt-díjas előadóművész, Szegvári Katalin újságíró, Dévényi Tibor műsorvezető, lemezlovas, Wahorn András Munkácsy Mihály-díjas képzőművész, Kovács László (politikus).
    Ekkor a többiek büszkébben viselhetnék a lovagkeresztet.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  24. Jobban szerint:

    Kíváncsian várjuk, hogy a “tisztulást” csak másoktól várják el, vagy magukra nézve is kötelezőnek érzik? Lásd:
    Csúnya hiba Gyurcsányéktól
    Az ÁSZ megállapította, hogy a DK 2013-as beszámolója és a 2014-as pénzügyi kimutatása nem felelt meg a törvényi előírásoknak, mivel figyelmen kívül hagyták a számviteli törvényben rögzített valódiság és teljesség alapelvet. A beszámoló és a pénzügyi kimutatás adatai teljes körűen nem egyeztek meg a főkönyvi nyilvántartás adataival, valamint a nem pénzbeli vagyoni hozzájárulások értékeléséről és a bevételek közötti kimutatásról nem gondoskodtak. A könyvvitelben elszámolt és a beszámolóban, illetve pénzügyi kimutatásban szereplő bevételek, kiadások eltéréseinek összege az ellenőrzött években nem érte el a bevételi főösszeg 2 százalékának megfelelő lényegességi küszöb mértékét – állapították meg a számvevők.
    http://www.napi.hu/magyar_gazdasag/csunya_hiba_gyurcsanyektol_egybol_lecsapott_a_hatosag.619836.html

    A DK könyvvezetése és gazdálkodása összességében nem felelt meg az előírásoknak. A DK számviteli rendszerének szabályozása – a leltározási szabályzat a mennyiségi felvételezéssel történő leltározás gyakoriság szabályozásának hiánya, továbbá a pénzkezelési szabályzat napi készpénz záró állomány maximális mértékének, valamint a bankszámla feletti rendelkezésre jogosultak névsora pénzkezelési szabályzathoz történő mellékelésének hiányossága kivételével – megfelelt a jogszabályi előírásoknak. A DK gazdálkodása és könyvvezetése – a leltár-összeállítási kötelezettség elmulasztása és a könyvviteli elszámolást alátámasztó bizonylatok alaki hiányosságai miatt – nem felelt meg a számviteli törvényben meghatározott követelményeknek. A DK a gazdálkodással összefüggő egyéb jogszabályi előírásokat betartotta.

    A párt ellenőrzési rendszere nem működött megfelelően. A DK döntéshozó és irányító szervei az előírt feladataikat ellátták, azonban a DK felügyelőbizottságot nem hozott létre. A gazdálkodási szabályzat rendelkezései alapján létrehozott Pénzügyi Ellenőrző Bizottság a szabályzatban előírt jelentéseket nem készítette el.

  25. bubu szerint:

    Ideje lenne visszaadni a misiket Simi bának, ha már a kitüntetést nem tetszik visszaszolgáltatni. Már csak azért is, mert mostanában elég szépen szalad a szekér. Vajon az újságírói fizuból telik a luxus életvitelre?

  26. Grün Izidor szerint:

    Jobban!
    Ha már vájkálunk!

    A mai napig nem tudjuk kicsoda Josip Tot és Kaya Ibrahim!
    Esetleg a fityesz székház esete tisztába van téve?! 😀 😛

  27. Nagyapó szerint:

    Idióta dr grün Izidor Charlie Rodrigez megint hülyeségeket fírkál! Sem Josip Tot, sem Kaya Ibrahim esetében a rágalmazáson kívül nem történt semmi. Az MDF-Fidesz-Kisgazda közös tulajdon eladásából csak az a gond, hogy a szocik nem tudták lenyúlni.
    No de lehet csemegézni a szociknál Cusi, Leisztinger, Szájmon, Puch, MOTIM-Kádkő,stb.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  28. Grün Izidor szerint:

    Vén Hülye!
    Sem Josip Tot, sem Kaya Ibrahim esetében a rágalmazáson kívül nem történt semmi.

  29. Grün Izidor szerint:

    folyt.
    Pont ezt hiányoltam, hogy nem történt semmi! 😛 😀

  30. bubu szerint:

    Bayer hivatalosan a szovjet javító-munkatáborokban elhaltak emlékének megörökítéséért kapott kiskeresztet mindösszesen 1, azaz egyetlen történészszakértő javaslata alapján. Ekkora szaktekintélynek számít Pintér Jolán? Miért nem egy nemzetközi szinten is elismert Gulag-kutató történész szakember kapta a díjat az emlékév alkalmából? És tessék mondani, Bayer úr mely munkáiról van szó pontosan? Ezek után nagyon kíváncsi vagyok a szóban forgó remekművekre!

  31. robi szerint:

    Nagyapót is elkapta a HÉV?

    A bólogatással szerzett nyugdíj kiegészítésbe belefér a felkérésre hazudozás is?
    Annyira még nem épülhetett le az öreg, hogy ne tudná:
    – Cusit kik és miért csukatták le?
    -hol talált Puchra, Leisztingere, és a kádkőre elmarasztaló bírósági ítéleteket? Egyre nehezebb zagyválni?

    A szakmájukhoz alkalmatlanok nehéz utat választottak, amikor a politikai vezérek szekértolóinak szegődnek. Igaz, kedves “gerinc problémás” öregúr?

Itt lehet hozzászólni !