A szomszédok réme! Csótánytanyává változtatta a panelházat a csepeli szemétgyűjtő férfi

Blikk

Csótánytanyává változtatta

Csepel — Csótányok és poloskák vették át az uralmat egy csepeli férfi lomokkal megrakott, kilencedik emeleti lakásában.

A hódító ízeltlábúak a lakó temérdek holmija miatt érzik otthonosan magukat. ­Hiába a rovarirtás, ahogy csütörtököt mondtak a csótánycsapdák is, a lakók mindennapjai viszont pokollá váltak. Az ott élők háborognak, a közös képviselő pedig teljesen tanácstalan. – Jogilag meg van kötve a kezem, kértem, felszólítottam, sőt az illetékes hatóságokhoz is fordultam már. Még a rovarirtók is feltett kezekkel fordultak vissza a lakás ajtajából, amikor látták, az annyira zsúfolt, hogy nem lehet irtani – mondta Edit, a ház közös képviselője.

Leginkább a férfival szomszédos lakás lakói és az egy sorban élő szomszédok érintettek, hozzájuk ugyanis a csövek mentén a rovarok gond nélkül eljutnak.

Nálam is van csapda, s amikor tehetem, csótányirtóval körbefújok mindent – mesélte Zsuzsanna, aki kedvünkért elővette az otthonában tartott csapdát, amelyben már egy tetem is volt. Egy másik szomszéd felháborodva mesélte, éjjel arra ébredt fel, hogy bogár is mászott a testén. Másnap a rokonaihoz költözött, ám mint mondja, ez nem maradhat így örökre.

Ottjártunkkor éppen az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálattól (ÁNTSZ) emberei a közös képviselő bejelentése miatt vizsgálódtak. Úgy tudjuk, az egyedül élő, gyűjtögető férfinak augusztus 25-ig adtak haladékot a rovartanya megszüntetésére.

Egyszerűen nem tudok mit csinálni, elhunyt édesanyám holmijait és a feleségem dolgait is tárolnom kell valahol. Megpróbálom megoldani ezt az állapotot, és mindent ki fogok dobálni. Így talán megnyugszik mindenki – ígérte a problémáért felelős Pál.

Az ÁNTSZ-től megtudtuk, hogy az irtásért a lakásban élő férfi lenne a felelős.Amennyiben a rovarok elleni védekezésre járványveszély ­miatt lenne szükség, úgy az irtásról a járási hivatal gondoskodik. Ha egyébként a férfi megszegte az előírásokat, akkor akár a védekezés költségeinek megtérítésére is kötelezhető.

Betegséget is terjeszt

A csótányok főként a szemétledobó környékén bukkannak fel, a pincékben pedig különösen ott fordulnak elő, ahol hőközpont is van. A csótány elsősorban gombás és vírusos fertőző betegséget terjeszt. Súlyos, szélsőségesebb helyzetekben a közvetlen érintkezés allergiás reakciót, de akár asztmát is kiválthat.

Forrás: Blikk

5 hozzászólás “A szomszédok réme! Csótánytanyává változtatta a panelházat a csepeli szemétgyűjtő férfi” bejegyzésre

  1. kerdezo szerint:

    Ki a virágot szereti, rossz ember nem lehet :mrgreen:

  2. kerdezo szerint:

    Komolyra fordítva a szót:
    Mindig is rettegtem, rettegek attól, hogy egy szép napon arra kelek, hogy a szomszéd is gyűjtögető életmódra vált…

  3. Baresz szerint:

    Ez melyik ház vajon???

  4. Chipke szerint:

    A mi házunkban is időnként találkozom az illetéktelen behatolókkal. Valamelyik nap a ház bejártánál ugrottam egy nagyot 🙁 Sőt, a folyosón a szomszédoknál is kint vannak a csapdák, én inkább – mivel se állatom se kisebb gyerekem nincs – körbeszórom a lakást, amennyire lehet a szegélylécek mögé is. Érdekes, hogy nem a “vizes” részeknél jelentek meg a házban nálunk (bár lehet, hogy csak azért, mert nem a mi lakásunk vonalán szaporodtak el – mármint ott van közös nyitott tér a lakásoknál – fürdő/wc)

  5. bagoly szerint:

    Szerintem elég lenne csak egy ilyen idióta csótány-szaporítót elengedni szabadeséssel pl: a kilencedikről !

Itt lehet hozzászólni !