Belgiumban rendőröket sebesített meg egy arabul kiabáló támadó

Hirado.hu

Belgiumban rendőröket sebesített meg egy arabul kiabáló támadó

“Allah Akbar-t” kiabáló férfi bozótvágó késsel két rendőrnőt sebesített meg szombat délután a belgiumi Charleroi város rendőrsége előtt. A támadót lelőtték, a kórházba szállítást követően meghalt.

Az Allah Akbar! (Allah hatalmas!) kiáltást hallatva rontott rá áldozataira a machetével hadonászó támadó. Az egyik rendőrnő csak könnyen sérült meg, a másik rendőrnő arcán mély vágásokat ejtett a támadó, őt kórházba szállították – közölte a rendőrség.
A súlyosan sérült rendőr operációját megkezdték – tették hozzá. 

A La Libre Belgique francia nyelvű belga napilap beszámolója szerint a két rendőrnő segítségére sietett egy kollégájuk. Kézifegyverével a támadóra lőtt, a torkán és a combján találta el.
A belga VTM flamand nyelvű belga közszolgálati televízió információi szerint a támadó kórházba szállítás után belehalt sérüléseibe.

Charles Michel belga miniszterelnök Twitter-üzenetben fejezte ki együttérzését a két sérült rendőrrel és hozzátartozóikkal.
Jan Jambon belga belügyminiszter ugyancsak a közösségi oldalon közzétett üzenetében ítélte el a támadást, és közölte, hogy a fenyegetéseket elemző belga testület (OCAM) folyamatosan értékeli a kialakult helyzetet.

Charleroi Brüsszeltől mintegy 60 kilométerre délre fekszik.
Brüsszelben márciusban 32 ember vesztette életét iszlamista támadók által végrehajtott öngyilkos merényletekben. A tavaly novemberi, 130 életet követelő párizsi merényletek elkövetői közül többen is Belgiumban éltek.

Forrás: Hirado.hu

14 hozzászólás “Belgiumban rendőröket sebesített meg egy arabul kiabáló támadó” bejegyzésre

  1. Grün Izidor szerint:

    Mondjuk a Felcsútnyit?! 😛 😀

  2. Jobban szerint:

    97 migránst küldött vissza Kubába az amerikai partiőrség

    Még a tengeren szedték fel őket az amerikaiak, most pedig visszaküldték őket. A partiőrség közleményben emelte ki azt is, hogy nem javasolják, hogy bárki is illegálisan, a tengeren próbálja elérni az Egyesült Államok partjait, mert a dolog nagyon veszélyes, és nagyon kicsi a siker esélye. Ennek ellenére a Kubából illegálisan az USA-ba igyekvők száma folyamatosan nő, júliusban 834 ember próbált így belépni, míg 2015 júliusában csak fele ennyien. (Reuters)

    http://444.hu/2016/08/06/97-migranst-kuldott-vissza-kubaba-az-amerikai-partiorseg

  3. Grün Izidor szerint:

    “Női 100 pillangó, előfutam olyan versenyzőkkel, akik a klasszikus olimpiai eszményt testesítik meg, nem fognak nyerni semmit, csak a részvételért jöttek, meg hogy a hazájukat képviseljék. Köztük egy 18 éves szír menekült lány, Yusra Mardini, aki a tengeren átúszva hagyta el hazáját, most pedig a menekültek csapatában úszik, tetszik tudni abban, amiben mindenkinek menekülnie kellett otthonról, mert nem akarta, hogy rágyújtsák a házát vagy valami hasonló.”
    .
    http://comment.blog.hu/2016/08/07/le_lehet_kozvetiteni_egy_uszo_elofutamot_a_nyertes_megemlitese_nelkul_az_mtva-n_le_hat

  4. Jobban szerint:

    “most pedig a menekültek csapatában úszik, tetszik tudni abban, amiben mindenkinek menekülnie kellett otthonról, mert nem akarta, hogy rágyújtsák a házát vagy valami hasonló.”

    Igen, sajnos a dicső??!!?? Nyugat, néhány országa “jól” beavatkozott Keleten, ahol béke volt, ott most háborúk dúlnak…

    “mindenkinek menekülnie kellett otthonról, mert nem akarta, hogy rágyújtsák a házát vagy valami hasonló.”

    Vagy aki gazdasági bevándorlóként érkezik, vagy aki terroristaként….feltételezzük, hogy az is menekültnek mondva magát jön, nem pedig úgy, hogy azt hirdeti, hogy “gazdasági bevándorló vagy terrorista vagyok” Nemde?

  5. Grün Izidor szerint:

    Jobban!
    Attól függ honnan üldözik!
    Van aki néhány százmillió dolláros “mutyi” miatt tántorog haza gazdasági menekültként, mert hazájában üldözik azt, ami itt lassan államformának számít!
    Itt pedig szociálisan érzékeny kormányunk rögtön megkínálja néhány kaszinóval és a Magyar Nemzeti Filmalap pénzeivel!
    Természetesen adómentesen! 😀 😛

  6. Jobban szerint:

    Kár, hogy a mostani ellenzék nem igazán tudott “jó” példát mutatni… 🙁
    http://www.origo.hu/itthon/20060917tragarsagokkal.html
    Gyurcsány: “Végighazudtuk az elmúlt másfél-két évet”
    Kár, hogy előzőleg a filmvilág néhány bennfentes szereplője is “sápolta” az adófizetők pénzét,
    Előzetes letartóztatásban marad Koltai Róbert fia, akit nagy értékű adócsalással gyanúsítanak. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal szerint több mint 700 millió forinttal károsították meg az államot
    http://tenyek.hu/84221_bortonben_marad_koltai_robert_fia_8211_tenyek-riport.html

  7. Jobban szerint:

    Miniszterelnök Julia Gillard – Ausztrália

    “Muszlimok, akik az iszlám sharia törvényei szerint akarnak élni, hagyják el Ausztráliát! Ezt újból hallhatták múlt szerdán, amikor a kormány a radikálisok ellen fordult, hogy a lappangó terror támadásoknak elejét vegye.
    Gillard ismét feldühítette az ausztrál muszlimok egy részét szerdán a következővel: támogatja a kémelhárítókat abban, hogy lehallgassák a mecseteket.
    Idézünk:

    A BEVÁNDORLÓKNAK, KELL ALKALMAZKODNIUK, NEM AZ AUSZTRÁLOKNAK …fogadják ezt el, vagy távozzanak!!

    Tarthatatlan állapot, hogy az ausztráloknak folyton nyugtalankodniuk kelljen amiatt, hogy vajon megsértettek-e éppen valakit vagy a kultúráját. A Bali szigeteken történt támadások óta észrevehetően megnövekedett a patriotizmus az ausztrálok nagy részénél.

    A mi kultúránk két évszázad sok küzdelme, megpróbáltatása és győzelme eredményeként fejlődött ki, melyet férfiak és nők vívtak, akik szabadságra vágytak.
    Az anyanyelvünk, országunk első nyelve ANGOL, nem spanyol, libanéz, arab, kínai, japán, orosz vagy bármilyen más nyelv.
    Aki itt akar élni, annak meg kell tanulnia a nyelvünket!!

    Az ausztrálok nagy része hisz Istenben. Ez nem valamilyen keresztény, jobboldali, erőszakos politikai nyomás, hanem tény, mert ezt a nemzetet keresztény férfiak és nők alapították keresztény hitükre támaszkodva és mindezt érthetően és világosan dokumentálták is. Minden kétségen kívül helyes, ha mindezt hirdetjük iskoláinkban is.

    Ha Istent nem tudjátok elfogadni, sértőnek érzitek, akkor azt ajánlom, hogy gondolkozzatok azon, hogy a világ valamelyik más részében keressetek új hazát, mert Isten a mi kultúránknak része.
    Mi el akarjuk fogadni a ti hiteteket és nem akarjuk megkérdőjelezni. Csak annyit kérünk, hogy ti is fogadjátok el a mi hitünket, hogy békés harmóniában tudjunk élni együtt.

    Ez a MI ORSZÁGUNK, a MI FÖLDÜNK, és a MI ÉLETFORMÁNK és azt akarjuk, hogy nektek is meg legyen minden lehetőségetek arra, hogy élvezzetek itt mindent.
    De ha nem tudjátok abbahagyni a panaszkodást, siránkozást és elfogadni a zászlónkat, fogadalmainkat, keresztény hitünket és életmódunkat, akkor azt ajánlom, hogy használjátok ki a nagyszerű ausztrál lehetőséget: ‘A TÁVOZÁS JOGÁT’.

    Ha itt nem vagytok boldogok, akkor menjetek máshova. Mi nem kényszerítettünk titeket arra, hogy idegyertek. Ti kértétek, hogy idejöhessetek. Tehát fogadjátok el az országot, amely befogadott titeket.”

  8. Nagyapó szerint:

    Ej-ej, idióta dr grün Izidor Charlie Rodrigez! Nem kell mindig Leisztingert, Gyurcsány(i)t, Simont, Hiszékenyt, stb. felhozni, ha korrupcióról van szó! Különben is többük bűne már elévült.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  9. Grün Izidor szerint:

    Vén Hüje!
    Vágd a pofámba könyörtelenül. ahol az általad említett urakat korrupcióval kapcsolatba hoztam!
    Hülyeségeket ugatnod könnyű, így össze-vissza!
    Ha meg elévült akkor felesleges is, tehát kinyalhatod nekik!
    Ja, és az enyémet is!
    Lehet trágározni! 😀 😛

  10. Jobban szerint:

    Igen, Grün, Nagyapó hozzászólásában említett személyek piszkos üzelmeiről célszerűbb hallgatni úgy-e?
    A stílusa pedig egyre borzasztóbb. Mondjuk nagyon ki lehet így tűnni. Negatív értelemben.

  11. Grün Izidor szerint:

    Jobban!
    Legyen ez a kettőnk dolga a Vén Hüjével!
    Maradjunk annyiban, hogy jó kutya nem ugat a szomszédba!
    Nos, lehet példálózni a negatív értelmű kitűnésről! 😀 😛

  12. Jobban szerint:

    Lehet, de nem kellene.
    ….említett személyek piszkos üzelmeiről célszerűbb hallgatni úgy-e?

  13. Nagyapó szerint:

    „Aki kifogy az érvekből, személyeskedésekkel folytatja és gyalázkodásokkal végzi”. (G. K. Chesterton)
    Apropó. Sápi Attila előkerült már, hogy elmondja hol az elsikkasztott pénz?

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

Itt lehet hozzászólni !