Csepeli négytusa-sikerek Svájcban

Csepel Öttusa Média

SvájciVerseny2016

A Csepeli Öttusa és Vízi Sport egyesület sportolói nyáron sem tétlenkednek. A sikeresen zajló öttusa és úszótábor mellett versenyzőik rangos, nemzetközi megmérettetéseken is részt vesznek, méghozzá nem is akármilyen eredménnyel!

Július végén a svájci Bernben rendezett nyílt nemzetközi 4 és 5 tusa viadal férfi junior számában totális csepeli siker született, sportolóink elhozták a verseny mindhárom érmét.

Míg a felnőtt magyar válogatott öttusázók a riói olimpiára koncentrálnak, addig azért idehaza, sőt Európában sem áll meg az élet. A Csepeli Öttusa és Vízi Sport Egyesület sportolói Svájcban tették próbára tudásukat, méghozzá nem is akármilyen eredménnyel.

A klub három reménysége Brázda Gábor, Mikó Domonkos és Pataki Balázs a nyarat nem csak pihenéssel töltötték, július 23-án és 24-én a svájci Bernbe utaztak, hogy egy nemzetközi tornán mérjék le mire képesek a külföldiek mezőnyében. A nyílt 4 illetve 5 tusa bajnokság kiváló lehetőség volt a fiúk számára, akiknek idén nem volt alkalmuk részt venni nemzetközi versenyen.

Céljuk nem is lehetett más, mint a nemzetközi tapasztalatszerzés különösebb elvárások nélkül, amit aztán jóval az elvárások felett sikerült túlszárnyalniuk.

Kora Dániel edző eleveníti fel a történteket:

„Nagyon jól sikerült a megmérettetés, Brázda Gábor megnyerte a versenyt, mögötte Mikó Domonkos ért célba a második helyen, míg a harmadik Pataki Balázs lett. A Junior korosztályúak versenyén négy tusában mérték össze tudásukat a fiúk, ahol a lovaglást kivéve mindegyik számban helyt kellett állniuk. A hét nemzet sportolóit felvonultató bajnokságon mindhárom csepeli versenyző jól vívott, az úszást Gábor közepes idővel teljesítette, majd rátett egy nagy lapáttal a futásban és a kombinált számban is, ami a végső sikert jelentette számára. Mikó Doma vívásban és lövészetben sem teljesített rosszul, neki is megvan a kijelölt útja, amin egészen jól halad előre. Balázs kiválóan vívott, majd az úszással sem volt gond, problémája sajnos egy lábsérüléssel akadt, ami gátolta őt a kombinált számban, ám a lövészetet ezzel együtt is jól teljesítette, ami az előkelő 3. helyhez bizonyult elegendőnek. A fiúk mindamellett, hogy roppantul élvezték a svájci versenyt, eredményességben is kitettek magukért, noha különösebb elvárás nem volt velük szemben, ugyanis a pihenő időszakot megszakítva vettek részt a viadalon”

zárta az örömteli eredménnyel végződő esemény beszámolóját a tréner.

2 hozzászólás “Csepeli négytusa-sikerek Svájcban” bejegyzésre

  1. Teri szerint:

    Gratulálok a svájci sikerekhez!
    A sok munka és kitartás mindig meghozza a gyümölcsét.
    A csapatnak pedig kívánom,h tűzzön ki ÚJ célokat és sok erőt kívánok a további tanuláshoz/fejlődéshez, hiszen mindig van hova….

Itt lehet hozzászólni !