Ismét kikapott a Csepel

Hollik András: Nem bundáztunk, de hullámvölgyben vagyunk

Csepelfc.hu, Csepel.info

Nekünk ismét semmi nem jött be, az ellenfélnek szinte minden…

Csepel FC – Sárosáp Sikér SE 0-3 (0-0)

Béke tér, 200 néző, vezette: Bányai T.

Csepel: Roma – Tusa (Metzger 78′), Borda, Guba, Haraszkó – Teplán, Plausin (Tóth 46′), Domokos, Keményvári – Németh, Sebestyén (Barbai 71′)

A 7. percben Domokos indította Keményvárit. Beadására Németh érkezett középen, de a kapus volt előnyösebb helyzetben. Két perccel később Sebestyén ugrott ki középen, de a vendégportás ismét gyorsabb volt. A következő helyzetre 20 percet kellett várni. Ekkor Roma ütött ki egy közepesen erős lövést a vendégek támadója elé, szerencsére szögletre tudtunk menteni. A 32. percben ismét Romának kellett védenie egy vendég szabadrúgás után.

A 35. perc csepeli ziccert hozott. Teplán adott középre a jobboldali szögletzászlótól, azonban a középen jó ütemben érkező Plausin 5 méterről fölé-mellé lőtt. A 39. percben Keményvári lövi keresztbe a labdát a kapu előtt, Teplán pedig éppen csak lemarad a beadásról. A következő percben ismét nagy csepeli lehetőség marad ki: Sebestyén lódul meg, a kapu elé ad, de ott az üres kapuval szembe kerülő Keményvári nem tudja értékesíteni a ziccert, nem találja el a kaput sem. A 42. perben Sebestyén emelt át okosan 14 méterről a kapus felett, de a labda a kapufán csattant.

A szünetben Plausint Tóth váltotta, aki Németh helyén folytatja a csatársorban, Németh pedig hátralép a csatárok mögé. Az 52. percben szabadrúgáshoz jutott a Sárisáp, amiből meg is szerezte a vezetést. (0-1) Az 56. percben Sebestyén tisztára játsza magát jobboldalon, a kapu elé passzol, ahol azonban Tóth számára a 3 méter sem elég kis távolság ahhoz, hogy a kapuba találjon. A 63. percben Németh indítja Keményvárit, aki csinál egy cselt befelé, majd tüzel, de a lövése mellé száll.

Két perc múlva Roma véd egy 20 méteres lövést, előbb maga elé üti, majd másodszorra már meg tudja fogni a labdát. A 66. percben Szalai Norbert növeli a Sárisáp előnyét, ismét szabadrúgásból (0-2). Két percre rá a Csepel is szabadrúgáshoz jut, de Németh lövését védi a kapus. A 71. percben Barbai áll be Sebestyén helyett, de Keményvári helyét foglalja el, aki előre lép a csatár pozícióba Tóth mellé. A 78. percben Metzger érkezik Tusa helyére. Veszteni való híján Hollik András meglepő módon szervezi át a csapatot, és a csatársorba vezényli Bordát és Gubát, a két középső védőt. Metzger a 83. percben szabadrúgásból veszélyeztet, lövése súrolja a kapufát is. A kockázatosan megbolygatott csepeli védelem a 85. percben mattot kap, Szemán révén háromgólosra növelik előnyüket a vendégek. (0-3) Két perc múlva Tóth kapufát lő szabadrúgásból, mintegy 20 méterről. A hosszabbításban még két sárisápi helyzet marad ki, mindkét esetben Romának kell védenie.

Csapatunk hullámvölgybe került, a csatárok gólképtelensége a mai napon ismét bosszantó volt. A vendégek motíváltabbak, és szerencsésebbek voltak, míg nekünk semmi nem jött be, nekik szinte minden…

Az alábbiakban a Csepelfc.hu Hollik Andrással készített interjúját olvashatják:

– Hullámvölgybe került a csapat, mi lehet ennek az oka? A szurkolók a mai vereség után már bundáról is beszéltek.

-A bundagyanút kikérem magamnak a játékosok nevében is, a feltételezés is sértő. Itt mindenki csak a maga örömére jár edzésre hétről hétre. Sajnos valóban hullámvölgybe kerültünk, mégpedig azért, mert az a csapat, amelyik a helyzeteit nem rúgja be, az nem tud pontokat szerezni. Az első félidőben – aki itt volt, láthatta – négy százszázalékos helyzetünk volt, amiket csak be kellett volna passzolgatni a hálóba. Ha csak a fele bemegy, már 2-0, és ez a Sárisáp onnan már nem áll fel. Amikor a csatársor és a kapus fogja ki a leggyengébb napot, annak mindig ez a vége. Ez volt Harasztiban és Újpesten is. Az Újpest ellen jól játszottunk, de nekünk 10 helyzetből bement 2, nekik 2 helyzetük volt, és 4 gólt szereztek. Ma is két helyzete volt az ellenfélnek, mert az első két gólt szabadrúgásból kaptuk, azt nem lehet helyzetnek mondani.

– Mit tehet az edző ilyen helyzetben? Láthattuk, hogy ma a hajrában már a két középhátvéd játszott csatárt…

– Ez már egyszer bejött egy évvel ezelőtt Tatát, és megpróbáltam. Tulajdonképpen akkor már mindegy volt, ki hol játszik, mert demoralizáló volt ez a két gól, onnan már nehéz volt felállni. Próbáltam ezzel felfrissíteni a csapatot, de nem sikerült.

– A harmadik gól azonban talán éppen a védelem felforgatásának köszönhetően esett.

– Igen, lehet a harmadik gólt ennek a számlájára írni, de kockáztatni kellett, abban a helyzetben már mindegy volt, hogy 0-2, vagy 0-3. Aminek örülök, az az, hogy ez a hullámvölgy nem akkor történik, amikor a 12. helyen állunk, hanem akkor, maikor a 7.-en. Viszont ha nem figyelünk, akkor még van ennél lejjebb.

– Mit lehet tenni, annak érdekében, hogy kilábaljon a csapat ebből a hullámvölgyből?

– Elsősorban a fejekben kell rendet tenni, mert most elég nagy káosz van. A fiatalok egy kicsit elszálltak. Gondolok itt a Roma Gabira, Domokos Bálintra, Sebestyénre. Ők most úgy érzik, hogy itt beépültek a csapatba, megtették a magukét, és innen már magától fog menni. Nem. Kevesebbet járnak edzésre, mint eddig, és bizony kondíció nélkül a futball is gyengébben megy, ami látszik is. A heti három kötelező edzésen itt vannak, de arra a további két edzésre, amire eddig szintén jártak, azokra már nem jönnek el. Nekik kevés a három edzés. Az “öregeknek” elég, nekik kell az öt, de mégsem mennek.

– Elsősorban a csatárok számlájára írható a sikertelenség?

– Harasztin a védelem hibázott nagyokat, de akkor az egész csapat rosszul játszott. Ma nem, ma a védelem rendben volt, a középpálya helyzeteket teremtett a csatároknak, de azok nem rúgták be. Öt méterről mellé lőtték, szinte a gólvonalról fölé, két kapufánk is volt…

– Három mérkőzés van hátra a szezonból. Sikerülhet-e még idén kikecmeregni a gödörből?

– Én nagyon remélem, hogy rendet tudok tenni a fejekben, mert ez az én dolgom.

– Környén nehéz dolgunk lesz, mert ismét egy kiesés ellen harcoló csapattal találkozunk.

– Élet-halál harc, katasztrofális állapotú pálya vár ránk. Direkt a legrosszabb edzőpályánkon fogunk készülni a héten. Hozzáállásban nagyot kell fejlődnünk jövő hét vasárnapig!

csepelfc.hu

10 hozzászólás “Ismét kikapott a Csepel” bejegyzésre

  1. miska72 szerint:

    atlétaa, HAJRÁ csepel……………! Hajrá Sz……ki! 🙂

  2. atlétaa szerint:

    hiteltelenmiska727:
    Fog ez menni, Segitek…..Hajrá Szenteczky–Hajrá CSEPEL FC………..és ha

    a igy folytatod a hiteltelend el hagyom………..:)

  3. atlétaa szerint:

    🙂

  4. Turul89 szerint:

    Ott leszünk a következő meccsen is! Hajrá Csepel!

  5. miska72 szerint:

    atlétaabácsi, egy kis baki csúszott az írásba.
    ……..miska72!
    Nem 727!
    Nem hiteltelend!
    Talán a hiteltelent. 😉 🙂

  6. atlétaa szerint:

    miska72: kössz a javítást, Munkalehetőség a Csevak ZRT-nél……….fü nyirás,locsolás,javítás………
    🙂

  7. atlétaa szerint:

    Hajrá CSEPEL FC……………

  8. miska72 szerint:

    Mennyit fiezt? 71.500? 🙂 🙂 🙂 🙂

  9. miska72 szerint:

    Mennit kell dolgozni?
    4 napot? 🙂 🙂 🙂 🙂

  10. Toja szerint:

    Csak tudnám mennyiért adta el magát a Taki!!!

Itt lehet hozzászólni !