Elindult a Rákóczi Kert közösségi tervezése

Csepel.hu

nyitokep

A Csepeli Önkormányzat közösségi tervezés útján, a helyi lakosság bevonásával szeretné megújítani a Rákóczi Kertet.

A közösségi tervezés lehetőséget nyújt arra, hogy a csepeliek a tervezőkkel közösen alakítsák ki a Rákóczi Kert új arculatát. A Közösségi Ház épületében megtartott ötletindító fórumon már több megvalósítható javaslatról is szó esett.

A „Tér-Köz” elnevezésű fővárosi városrehabilitációs pályázat keretében megújulhat a Rákóczi Kert. Az önkormányzat a Rákóczi Kert környékén élők javaslatai alapján fog dönteni arról, a fejlesztés után milyen funkciója legyen a közparknak: a park pihenő jellege kerüljön előtérbe, a játszótéri elemek fejlesztése kapjon nagyobb hangsúlyt, illetve a sportolni vágyóknak kedvezzenek. Kálcsics Ferenc, a Csepeli Városfejlesztési és Gazdaságfejlesztési Nonprofit Kft. Városfejlesztési főosztályvezetője elmondta, a Rákóczi Kertet olyan módon szeretnék fejleszteni, hogy itt élők teljes megelégedésére szolgáljon. Fontos szempontként említette, hogy az új parkot minél több korosztály tudja úgy használni, hogy a környéken élők nyugalmát nem zavarhatják. Fűrész Zsuzsanna, a Csepeli Városfejlesztési és Gazdaságfejlesztési Nonprofit Kft. munkatársa több gondolatindító ötletet vetett fel – például mini-golf pálya, közösségi kertek, tanösvény, mini-kresz pálya – és arra buzdította az érdeklődőket, bátran tegyenek különleges javaslatokat is, amelyek egyedivé tehetik a parkot, hiszen minél innovatívabb egy ötlet, a pályázat annál kedvezőbb elbírálásra számíthat.

A felszólalók között egyetértés alakult ki abban, hogy a park elsősorban pihenő funkciót kapjon. Egy, a környéken lakó nő szerint fontos lenne térfigyelő-kamerákat is telepíteni. Az épület hangszigetelését, a mellékhelyiségek korszerűsítését többen megemlítették. Kérés hangzott el azzal kapcsolatban, hogy az épületben legyen az idősek számára gyógy –és gerinctorna. Felvetődött az is, hogy több sakkasztalt helyezzenek ki, amelyek a Szent Imre téren nagy népszerűségnek örvendenek.

Az ötleteket egy előre elkészített kérdőíven augusztus 1-éig lehet a Rákóczi Kert bejáratánál lévő gyűjtődobozba elhelyezni. A beérkező javaslatok után augusztus 10-én újabb fórumot tartanak, immár várhatóan tervezők részvételével.

 

A kérdőívet megtalálják a Rákóczi Kertben, illetve letölthetik docxIDE kattintva és az alaprajzot pdfIDE kattintva.

Csepel.hu

2 hozzászólás “Elindult a Rákóczi Kert közösségi tervezése” bejegyzésre

  1. fghfjhgkjhk szerint:

    …mint a Szent István úti élelmíszerüzleté? 😉

  2. fghfjhgkjhk szerint:

    …és aki anno bezáratta, egyeztettek vele? 😉

Itt lehet hozzászólni !