Csepel történelme – hol járunk?

Csepel.info, Mr.Gabee

A szombat reggelt kezdjük egy találós kérdéssel.

Vajon hol járunk? A folytatásban megmondjuk:

A képen az egykori Csepeli Kórház található.

11 hozzászólás “Csepel történelme – hol járunk?” bejegyzésre

  1. v39endre szerint:

    A WM-kórház 1916-ban létesült Dr. Rév Miklós tervei alapján. Szerintem ez látható a képen

  2. Surci szerint:

    Lassan CSepel tortenelmet mar csak fotokrol ismerhetjuk mert mindent le buldozereznek es undorito ikerhazakat epitenek a helyere. Tobb szaz epult eddig is es egyre fokozodik. Szia kertvaros.

  3. fghfjhgkjhk szerint:

    Surci!
    A zöme rom, elhanygolt telkekkel.
    Akkor inkább épüljenek az újak.

  4. Surci szerint:

    Nem sok romot talalsz koztuk. Siman regi kis hazak amik felujjitas utan szep kertes haz lenne. De itt is a penz a lenyeg mire egy atlag ember hitelt intezne a penzes vallalkozo kp megveszi es dupla hasznot szerez.
    Konkret szemelyes peida: 13m inteztem volna de jott 1 vallalkozo es mert kp-s aznap 11m-ert vitte. 2db lakast huzott fel 25m darabja. Megkerdeztem a vevot ha 11-ert megveszi 5-ert felujjitja 16 millabol van egy szep haza nagy telekkel. Most 25-ert egy uj de semmi haz akkora telekkel hogy alig tud a kocsival beallni. Miert jo ez vagy miert nem gondolkoznak. Csak vall vonogatas. Szerintem ha valaki kartes hazba akar menni akkor legyen kertje akar csak fuvesitve ne konyhakert de a modern semmit nem ertem

  5. fghfjhgkjhk szerint:

    Surci!
    Tisztázzuk, hogy egy 50 éves házat nem lehet – érdemes – gazdaságosan felújítani.
    A telket kell megvenni, a többin van haszon, ahogy írja. Az, hogy ikerház, az egy dolog, de “szája íze” szerint van a belső elrendezés. Azt leírja, hogy hol volt 13 (11) mft-ért telek, házzal? Elég egy utcanév, kíváncsivá tett!

  6. Surci szerint:

    Nehogy valami szemelyiseg jogi dolog jojjon ezert korul irom de erthetoen. Az egesz kornyekrol elnevezett utcaban a 112 es120 kozott kozepen. Remelem ertheto? A villany vezeteket es a tetot kellett volna cserelni es meg boven belefer az 5 millaba a ” szaj iz szerinti” alakitas. A kertet csak pucolni kellett volna.

  7. Nagyapó szerint:

    Más oldalról nézve. “egy 50 éves házat nem lehet – érdemes – gazdaságosan felújítani.”. Igaz, tehát az 50 éves paneleket le kell bontani, nem pedig az adófizetők pénzén felújítani!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  8. én szerint:

    Érdekes módon amikor a szocik alatt épültek a zsebkendőnyi telkekre a több lakásos házak akkor Németh Szilárd még harcolt ellene mert az akkori véleménye szerint nem illenek a Királyerdei környezetbe.
    Azóta is ugyanúgy épülnek.

  9. v39endre szerint:

    A Csepeli Kórházról semmi nem jut eszetekbe ?

  10. Tündér Ilona szerint:

    Ott vették ki a mandulámat 48 éve.
    A mostani csepeli kisgyerekeknek már nem lesz ilyen élménye. 😀

  11. Surci szerint:

    A korhazrol az emlekem az osszevonasig a legmodernebben felszerelt szuleszet volt. Kar erte. Csepel (csepel sziget) megerdemelne egy onallo korhazat.

Itt lehet hozzászólni !