Megkoszorúzták Simon Bolivár mellszobrát

Csepel.hu

bolivar8

Venezuela függetlenségének 205. évfordulója alkalmából megkoszorúzták Simon Bolivár tábornok mellszobrát Csepelen. A venezuelai születésű politikus, a latin-amerikai függetlenségi háborúk kiemelkedő alakjának szobránál koszorút helyezett el Raúl Betancourt Seeland, a Venezuelai Bolivári Köztársaság magyarországi nagykövete Martin Saatdjian elsőtitkár, César Urbina másodtitkár és Raúl Eduardo Betancourt Argüello kíséretében, a csepeli önkormányzat nevében Ábel Attila alpolgármester a Nagy Imre ÁMK intézményvezetőjével, Tóth Endrével együtt, valamint az ÁMK munkatársai.

A Simon Bolivár Emlékparkban tartott megemlékezésen Raúl Betancourt Seeland köszöntőjében a tábornokra és a Caracasban megfogalmazott függetlenségi nyilatkozatra emlékezett, majd megköszönte csepeli önkormányzat támogatását a két nemzet együttműködésének fenntartásában.

A venezuelai nagykövet beszédében kitért a Carabobo-i csatára, melyben Simon Bolivár megverte a spanyol csapatokat hozzájárulva ezzel országuk függetlenségéhez. Második felszabadítónknak Hugo Chávez elnökünket tartjuk, aki 2013-ban hunyt el – mondta el a nagykövet. Hozzátette: Venezuelát, Kolumbiát, Ecuadort, Perut és Bolíviát felszabadító hős tábornok méltó rá, hogy emlékparkját ápolják a csepeliek és nemzeti ünnepünkön közösen tisztelegjünk honatyánk szobra előtt.

Simon Bolivár nevét viseli város, félsziget, híd, hegycsúcs, egyetem, repülőtér, valamint róla nevezték el Bolíviát és a venezuelai pénzt is.

 

Csepel.hu

Egy hozzászólás “Megkoszorúzták Simon Bolivár mellszobrát” bejegyzésre

  1. Rázsó szerint:

    Régebben is koszorúztak legendás közép és dél-amerikai forradalmárokat. Ez egy ilyen világ 🙂

Itt lehet hozzászólni !