Közel 200 gyerek rúgja a labdát Csíkszeredában

Csepel.hu

utanpotlas-fk-ute-vn-003_b

Székely–magyar utánpótlás labdarúgótorna kezdődött hétfőn Csíkszeredában. Az Erőss Zsolt Aréna melletti műgyepes pályán zajló tornán öt székelyföldi és négy anyaországi együttes vesz részt.

A vetélkedő két korcsoportban zajlik, a nagyoknál a 2003–2004-ben születettek, a kicsiknél pedig a 2004-ben és 2005-ben született gyerekek alkotják a csapatokat. A mérkőzések kézilabdaméretű pályákon zajlanak, 2×15 perces játékidővel, 6+1-es felállításban. A 16 részt vevő együttes színeiben 192 gyereket neveztek be.

A meghívásos sportesemény szervezője Tusnádfürdő önkormányzata, Budapest XXI. kerület Csepel önkormányzata, Budapest Főváros XVIII. kerület Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzata és az FK Csíkszereda, fővédnöke pedig Zsigmond Barna Pál főkonzul, Magyarország Csíkszereda Főkonzulátusának vezetője.

Látványos megnyitó

Nagy sporteseményhez méltó ünnepséggel kezdődött a torna, a csapatokat székelyruhás lányok vezették be a stadionba, a hangosbemondó pedig minden résztvevő gyerek nevét felolvasta. Elhangzott a magyar és a székely himnusz, majd az ünnepi beszédek.

Zsigmond Barna Pál főkonzul többek között kihangsúlyozta, hogy a sport nemzetegyesítő tényező, minden évben határon túli csapatok utaznak az anyaországba, és anyaországi együttesek a határon túlra.

Borbély Lénárd, Budapest XXI. kerülete, Csepel polgármestere, a torna kezdeményezője beszédében rámutatott, a nemzeti összetartozás érzését növelik a közös sportrendezvények is. Mint hangsúlyozta, a sport nemcsak küzdelem, versengés, hanem egy közösség képviselete is.

Albert Tibor, Tusnádfürdő polgármestere azt mondta, hogy az idei tornának Tusnádfürdő kellett volna otthont adjon, ez idén nem valósulhatott meg, de reméli, hogy a következő években Tusnádfürdőn láthatja vendégül a gyerekcsapatokat. Mindkét korcsoportban körmérkőzéses torna zajlik, mindenki játszik mindenkivel.

Eredmények:

Kicsik csoportja (2004/05): Csepel Utánpótlás Sportegyesület–Márosvásárhelyi MSE 4–1, Gyergyószentmiklósi Elite-Óbuda–Békásmegyer III. kerületi TVE 2–2, Pestszentlőrinc-Pestszentimrei Városgazda Akadémia–Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK 0–12, UTE Labdarúgó Akadémia–FK Csíkszereda 2–2, Csepel–Elite 1–0, Marosvásárhely–III. kerület 2–0, Sepsi OSK–UTE 1–2 és FK Csíkszereda–Városgazda 15–0.

Nagyobbak csoportja (2003/04): FK Csíkszereda–UTE Labdarúgó Akadémia 5–0, Pestszentlőrinc-Pestszentimrei Városgazda Akadémia–Székelyudvarhelyi FC 1–2, Csepel Utánpótlás Sportegyesület–Márosvásárhelyi MSE 5–1, Óbuda–Békásmegyer III. kerületi TVE–Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK 1–2, FK Csíkszereda–Városgazda 1–1, UTE–Székelyudvarhely 1–1, Marosvásárhely–III. kerület 2–0 és Sepsi OSK–Csepel 0–1.

A torna kedden és csütörtökön folytatódik, mindkét nap 9 és 17 óra között. A belépés ingyenes.

 

Forrás: szekelyhon.ro

Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !