Már jönnek Magyarországra a német menekültek

Mandiner

Már jönnek Magyarországra a német menekültek

A migránsok miatt Magyarországra menekülő németekről készített riportot a Bayerischer Rundfunk. A riportban balatoni ingatlanügynökök is megszólalnak, akik szerint tíz német ügyfél szerint nyolc a migránsok miatt akar elvándorolni.

Bár az Orbán-kormány politikája miatt gazdasági okokból, vagy épp politikai tiltakozásként sok magyar külföldre költözött, a németek épp a jobboldali konzervatív kormánypolitika miatt egyre szívesebben költöznek Magyarországra – kezdi a Bayerischer Rundfunk műsorvezetője.

A bajor tévé riportja szerint sok német kifejezetten a menekültek miatt akar Magyarországra, a Balatonhoz költözni. A riport szerint ingatlanügynökök a Balaton térségében arról számolnak be, hogy tavaly szeptember óta új jelenség tapasztalható a német ügyfelek körében: a menekülés a menekültek elől. Egy ingatlanközvetítő azt mondta, hogy tíz német ügyfél közül nyolc a menekültek miatt akar kivándorolni Magyarországra.

A német kivándorlók értékelik, hogy a Balaton környékén nagy német közösség él, jó a klíma, hosszúak a nyarak és olcsó az élet. Újabban viszont az is számít nekik, hogy a magyar lakosság túlnyomórészt keresztény, és „alig vannak migránsok” – áll a riportról készített összefoglalóban, amely szerint a németek cserébe megbékélnek azzal, hogy Magyarország európai összevetésben a szegény tagállamok közé tartozik.

A műsor ugyanakkor bírálta a magyar menekültpolitikát, mondván, tavaly szeptemberben „menekültek ezrei rekedtek emberhez nem méltó körülmények között a magyar főváros szívében”.

Forrás: Mandiner

10 hozzászólás “Már jönnek Magyarországra a német menekültek” bejegyzésre

  1. Grün Izidor szerint:

    Zajlik a migráns csere!
    A magyarok a zOrbán kormány miatt Németországba, a német nyugdíjasok Magyarországra menekülnek!
    A különbség csak annyi, hogy nyugdíjasok jönnek és aktív korúak mennek! 😀

  2. csapajev szerint:

    Meg a nyugdíjuk.Az is a különbség.
    A német nyugdíjas itt vígan éldegél, ellentétben magyar “sorstársával”….

  3. Grün Izidor szerint:

    csapajev!
    Amellett a nyugdíjához még kiegészítő jövedelmet is szerezhet a fizetések miatt nyugatra menekült magyar vendéglátós fiatalok helyére beállva!
    Egycsapásra megoldódik a balatoni turizmus szűkös munkaerőhelyzete is! 😛

  4. Grün Izidor szerint:

    admin!
    Azt nem írtátok oda, hogy a címkép csak illusztráció!
    Egy balatoni szállodákat reklámozó oldalról származik! 😛 😀

    http://www.hotelkuponok.hu/varos/zamardi

  5. Eleget telepítettek belőlük ide a 18. századtól folyamatosan.
    Az I. Habsburg LIPÓT- féle Einrichtungswerk des Königreichs Hungarn (1688–1690) keretében.
    A németekből is elég volt. Hiszen A TÁRSADALMI BÉKE ZÁLOGA, HA AZ ETNIKUM LEFEDI A NEMZET FOGALMÁT.”
    T E H Á T: Minden olyan etnikum, amelynek eredettudata, történelemtudata, etno- szociokultúrája, —mint egykoron honosodott kisebbség— eltér a többségi államalapító etnikumétól, azzal semmiféle etnogenezisbeli közössége nem volt, az ilyen csak gyengíti a nemzeti kohéziót, csökkenti a társadalmon belüli bizalmi indexet.
    Különösen ez akkor válik kritikussá, ha a kisebbséget alkotó etnikumoknak egyébkén van saját nemzetállama.
    Lehet egyéneket kiemelni példaként, de az itt előadott megállapítást a történelem folyamatosan bizonyította és bizonyítja.
    TEHÁT (!) csak olyan etnikumokkal gyarapodhat a magyar etnikai történelmi sorsközösség, amely a magyarság etnogenezisének szerves részét képezték. Azonos a szellemi és anyagi kultúrájuk, etnogenetikai gyökereik!

    Ne higgy magyar a németnek,
    akármivel hitegetnek,
    mert ha ád is oly levelet,
    mint a kerek köpenyeged,
    s pecsétet üt olyat rája,
    mint a holdnak karimája –
    nincsen abban semmi virtus,
    verje meg a Jézus Krisztus!”
    /kuruc nóta, amelyet a határon kellene kórusban énekelni/

  6. Tóth kati szerint:

    Remélem a labancok nem fognak idejönni!

  7. Grün Izidor szerint:

    Tóth Kati!
    Már évek óta itt vannak!
    Ha a Dunántúlon körül nézel a szántók alapján kiválogathatod melyik magyar és melyik osztrák művelésű! 😛

  8. Nagyapó szerint:

    Karatnai Bodó Attila! Szép ez a kurucos megszólalás, de I. Lipót, Magyarország királya, miután a Marshall-segéllyel megegyező pénzért felszabadította országunkat a töröktől a kurucok ellenére, kiket telepített volna a kihalt területre? Hol voltak a magyarok? Nem voltak, így semmi bajom a svábokkal. A puszta jobb lett volna? De ki telepítette a rácokat (hajdúkat), tótokat, oláhokat?
    De idézek a híres kuruc nótából, Balogh Ádám nótájából:
    .
    .
    Zsindeles hí, eszterhás,
    Ég a kunyhó, ég a ház,
    Nem is egy ház, háromszáz,
    Mert a kuruc ott tanyáz.
    .
    Érdekes ilyen nóta a labancokról nem készült. Ki érti?

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  9. Máté Domokos szerint:

    Az, hogy jómódú német nyugdíjasok telepednek le a Balaton környékén, az főleg az ottani kistermelőknek nagyon jó, hisz egyre inkább van kinek eladniuk a portékáikat, így ők is jobban élhetnek. Ahol van “vásárlóképes” lakosság, ott a munkanélküliség nem számottevő, sokkal jobbak az életkörülmények, szinte minden jóravaló ember megtalálja a számítását. A gáncsoskodóknak, éljenek bárhol a világon, soha nem lesznek annyira jók a körülmények, hogy ne találnának mindig valamit, amibe belekössenek. 🙂

  10. Zoltán Wéber szerint:

    èn 1980 óta Németországban élek. Valaha elhagytam hazámat, mert egyik öregapám kulák volt a másik meg sváb mészáros. Aztan egyik sem tartotta szükségesnek , hogy partizánkodjon. Röviden mindketten osztályellenségek voltak. Hogy nekem ki 1961 ben született ehez mi közöm volt, nem tudom. De ez elég volt ahhoz, hogy továbtanulási lehetöségeimigen korlatozottak legyenek.
    Ennyi a multamhoz. Ma 36 év után, azon gondolkozunk feleségemmel – ö német -, hogy itthagyjuk e ezt az országot, barátainkat, házunkat, gyerekeinket és megszokott környezetünket.
    Szeretnénk életünket úgy befejezni, hogy ne az 1001 éjszaka figuráji vegyenek bennünket körül és ne a müezzin reggeli ordítására kelljen ébrednünk.
    Lehet hogy hihetetlennek hangzik de bizony a tözsgyökeres német barátaim közt szinte irigyelve vagyok, hogy én a magyar nyelvet beszélem, tehát minden különösebb probléma nélkül vehetném, vehetem sátorfámat és mehetnék Magyarországra.
    Sem én sem nejem nem vagyunk nyugdijasok. A valószinüsége annak, hogy Magyarországon munkát kapjunk igen valószinütlen. Megélhetüsünk egyetlen alapja, hogy azt amit 30 èv ota megtakarítottunk feléljük mit talán innen nyugdijat kapunk. Ha kapunk.
    Nem akarok senkit itt megséteni, de pénz nem minden. Mit szólnátok hozzá, ha a házatok elött szinte egy magyar szót nem hallanátok? Èn egy kisvárosban lakom, de ennek ellenére ablakom elött német szót nagyon ritkán lehet hallani.
    Feleségem sötétedés után nem mer az utcára kimenni. Gázpistoly nélkül még nappal sem megyünk sehova, mióta itt a szomsédos utcában már 4 személyt kiraboltak úgynevezett “déli tipusu” férfiak.
    Gondolkodjatok el ezeken a tényeken mielött ítélkeztek azokon kik Magyarországra, több biztonságot remélve költöznek, települnek.

Itt lehet hozzászólni !