Bevándorlókat költöztetne Zuglóba a PM

A tervezetet Szabó Rebeka alpolgármester küldte szét a képviselőknek

Magyar Hírlap

Megnyitná Csepelt a migránsok előtt a parlamenti képviselő

A zuglói rászorulók koppanhatnak, a képen láthatók viszont örülhetnek

Bevándorlóknak is lehetővé tenné a szociális bérlakások megpályázását információink szerint a baloldali vezetésű Zugló új lakásrendelet-tervezete.

„A pályázaton részt vehet minden cselekvőképes, nagykorú, európai gazdasági térségi állampolgár, bevándorlási vagy letelepedési engedéllyel rendelkező személy” – áll a lapunk birtokába került dokumentumban. A Karácsony Gergely PM-es polgármester párttársa, Szabó Rebeka alpolgármester által a képviselőknek szétküldött anyagot a távozó Hoffmanné Németh Ildikó jegyző nem ellenjegyezte. Hoffmanné a kerületi lakásosztállyal új koncepciót készíttetett, a szociális bizottság elé már az elutasított és az új anyag ötvözete került. A jegyző ezt sem írta alá és tegnap a szociális bizottság sem szavazta meg.

Az önkormányzat tavaly lakhatási munkacsoportot hozott létre, a kerületi lakásvagyonnal kapcsolatos rendeletek felülvizsgálatára a liberális Budapest Szakpolitikai Elemző Intézetet és a Városkutatás Kft.-t kérte fel. Ma képviselő-testületi ülés lesz, amelyen Hoffmanné megindokolja távozásának okait. Forrásaink szerint nem kizárt, hogy Hoffmanné „borít” és beolvas a helyi politikusoknak.

Csepelen ilyen szóba sem jöhet

A Csepel.info úgy tudja, hogy a csepeli szociális lakáspályázaton csak csepeliek indulhatnak. Bár Szabó Szabolcs, az Együtt csepeli-soroksári képviselője elkötelezett az illegális bevándorlók tömeges betelepítésében, a Gyurcsány-féle Demokratikus Koalíció pedig szintén az illegális bevándorlóknak adná a magyar rászorulóknak szánt önkormányzati lakásokat, a csepeli önkormányzat erre nem hajlandó. Sőt, a Fidesz-KDNP elutasítja a kötelező betelepítési kvótát, és népszavazást kezdeményezett a kényszer-betelepítésekről.

Forrás: Magyar Hírlap, Csepel.info

 

2 hozzászólás “Bevándorlókat költöztetne Zuglóba a PM” bejegyzésre

  1. futár szerint:

    Valahogy meg kene szabadulnia a keruletnek a szocialis berlakas allomany jelentos (de inkabb teljes) reszetol.
    Aki jogosult ra nagy esellyel nem fogja tudni fizetni a lakbert/rezsit es elkezdi felhalmozni a tartozasokat…amig tudja. Nem eri meg….

Itt lehet hozzászólni !