Tíz hónapot kapott a házi őrizetből megszökött csepeli férfi

Hirado.hu

Tíz hónapot kapott a házi

A csepeli férfi, aki ellen lopás miatt folyt eljárás, levágta a bokájáról a nyomkövető eszközt, eldobta, majd ismeretlen helyre távozott, elfogták.

Nem jogerősen tíz hónap fogházra ítéltek Budapesten egy 33 éves férfit, aki megszökött a házi őrizetből – tájékoztatott a Fővárosi Főügyészség. A lopás bűntette miatt folyamatban lévő alapügyben márciusban elrendelték a férfi házi őrizetét, nyomkövető eszköz alkalmazásával.

A kényszerintézkedés betartását a kijelölt XXI. kerületi lakásban a rendőrök március 22-én ellenőrizték, és akkor még mindent rendben találtak, pár órával később azonban a vádlott levágta a bokájáról a nyomkövető eszközt, eldobta, majd ismeretlen helyre távozott. A férfit néhány héttel később elfogták a XXI. kerületben, a kerületi ügyészség pedig fogolyszökés vétsége miatt gyorsított eljárásban bíróság elé állította.

A bíróság a vádlottat tíz hónap végrehajtandó fogházbüntetésre ítélte, valamint elrendelte egy vele szemben korábban kiszabott hat hónapos felfüggesztett börtönbüntetés végrehajtását is – olvasható a közleményben.

Forrás: Hirado.hu

Itt lehet hozzászólni !