40 ezer forintos bírság a munkáját végző csepeli újságírónak

Index.hu, Mno.hu

 

Bilincs

Negyvenezer forint pénzbüntetésssel sújtotta az Index.hu munkáját végző, csepeli újságíróját a rendőrség. Emlékezetes, hogy több újságírót november 17-én a Batthyány-örökmécsesnél egy be nem jelentett demonstrációról állított elő a rendőrség.

Jogszerű rendőri intézkedéssel való szembeszegülés szabálysértésének elkövetése miatt negyvenezer forintos pénzbírsággal sújtotta a rendőrség az Index internetes újság munkáját végző újságíróját. Ismert: november 17-én a Batthyány-örökmécsesnél egy be nem jelentett demonstrációról tudósított volna. Ám a rendőrség – igazoltatás, és bilincselés után – előállították, és hat órán keresztül fogva tartották a VII. kerületi rendőr kapitánykapitányságon. Egyébként hasonlóan járt Barcs Miklós a hvg.hu videósa, akit a kőbányai rendőrségen tartottak fogva, őt is negyvenezer forintra büntették – írja az index.hu.

A rendőrség hétfőn kézbesített szabálysértési határozatában megállapítja, hogy az újságíró hivatkozása, miszerint „újságíróként a felszólítás ellenére a helyszínen tartózkodhatott nem helytálló, mivel függetlenül attól, hogy milyen minőségben tartózkodott a helyszínen, a jogszabály minden állampolgárra egyformán kötelező, azaz a terület elhagyására vonatkozó rendőri felszólításnak köteles lett volna eleget tenni”.

A rendőri intézkedés jogszerűsége megállapítható – szögezi le a határozat. A rendőrség által hivatkozott szabálysértés maximális büntetési tétele 50 ezer forint lehet. A határozatot – amire lehetőség van – az Index újságírója megtámadja majd a bíróságon.

Forrás: Index.hu, Mno.hu

Itt lehet hozzászólni !