Kigyulladt egy panelház pincéje

Metropol

Tűz gyulladt ki szombat hajnalban a főváros XXI. kerületében a Reggel utcában egy panelház pincéjében. A tüzet körülbelül két óra alatt eloltották, de az oltás idejére a tűzoltók egy egész lépcsőházat kilakoltattak – közölte Kis-Guczi Péter, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság sajtóügyeletese.

A csepeli panelház 14 lakásos lépcsőházából a pincetűz és a rendkívül erős füst miatt több mint húsz lakót ki kellett lakoltatni – ők mintegy két órán keresztül, az utcán voltak kénytelenek kivárni, hogy visszatérhessenek otthonaikba. A lakók többségét már a helyszínre érkező tűzoltók menekítették ki a lépcsőházból mentőálarcok segítségével – mondta a sajtóügyeletes.

A tűz a pincében gyulladt ki még fél három körül a pincefolyosón, ahol lomok és faanyagok voltak felhalmozva. A tüzet fél öt körül oltották el, majd a tűzoltók ventilátorokkal kiszellőztették a házat, hogy a lakók vissza tudjanak térni a lakásokba. Az elektromos kábelek kiégtek, ezért a házban jelenleg még nincsen áram. A tűz okát a tűzvizsgálók jelenleg is folyó vizsgálata fogja kideríteni.

Forrás: Metropol

Itt lehet hozzászólni !