Hétnapos ülésbe kezd a parlament

Fidesz.hu

Hétnapos ülésbe kezd a parlament

Eddigi tavaszi ülésszakának leghosszabbra tervezett ülésével folytathatja munkáját mától az Országgyűlés, a képviselők hét egymást követő munkanapon tanácskozhatnak a tervek szerint.

A házelnök előzetes napirendi javaslata alapján az ülés az Európa napjára történő emlékezéssel kezdődik, majd az ilyenkor megszokott interpellációkkal és azonnali kérdésekkel folytatódik.

A parlament honlapján vasárnap még nem szerepelt, ugyanakkor Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter tájékoztatása alapján számítani lehet arra is, hogy a parlament ma napirendre veszi a kvótareferendum kiírását, amelyet akár már kedden el is rendelhetnek. A népszavazást előreláthatólag szeptemberben vagy október első napjaiban lehet majd megtartani.

Az első ülésnap kedden elfogadni tervezett előterjesztések utolsó, bizottsági vitáival zárulhat, így tárgyalnak például a népszavazási törvény azon módosításáról is, amely lehetővé tenné a párhuzamos aláírásgyűjtést az azonos témájú kérdésekben.

Az Országgyűlésben kedden várhatóan felszólal Áder János köztársasági elnök a párizsi klímacsúcson született megállapodást ismertetve, majd még aznap vita kezdődhet az alaptörvény hatodik, terrorveszélyhelyzettel összefüggő módosításáról. A parlament szerdán és csütörtökön a jövő évi büdzséről, pénteken pedig az adóváltoztásokról tárgyal, míg a jövő héten szó lehet a törvénytelen személyszállítást végző szolgáltatók honlapjainak blokkolhatóvá tételéről.

Fotó: Soós Lajos (MTI)

Forrás: Fidesz.hu

4 hozzászólás “Hétnapos ülésbe kezd a parlament” bejegyzésre

  1. kerdezo szerint:

    A het napos ulest hogy kepzeljem el?
    Het napig ulnek egyhelyben, mintha sztrajkolnanak?
    Vagy gondoljak arra, hogy het napig ulnek egyhelyben es nem csinalnak semmit?

  2. Nagyapó szerint:

    kerdezo! Ha nem érti, kérdezze képviselőjét, akire szavazott!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  3. Grün Izidor szerint:

    Szilárd!
    Készítheted a kockás hálókabátodat! 😛 😀
    .
    http://forum.p24.hu/forumkep/33/320171/444/13311954/3.jpg

  4. Nagyapó szerint:

    Az időközi önkormányzati választásokon “kitűnően” szerepeltek a szocik. Kuglifejű már annak is örült, hogy Pakson többen szavaztak rájuk, mint legutóbb.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

Itt lehet hozzászólni !