Így lett az Index pártújság?

Ripost, Csepel.info

Így lett az Index pártújság

Újságíró csicskahad szolgálja az offshore-gazdákat

Egyre in­kább be­bi­zo­nyo­so­dik, hogy a köz­is­mert Index.hu hír­por­tál hát­tere szo­ro­san össze­fo­nó­dik az off­shore-ral. Va­gyis hogy min­den­kori tu­laj­do­no­sai gya­korta a ma­gyar­or­szági adófi­ze­tés el­ke­rü­lé­sé­vel fi­nan­szí­roz­ták a por­tál mű­kö­dé­sét – írja a Ripost. Az újságcikk alapján más is felsejlik a ködből: azt eddig is lehetett tudni, hogy az Index a balliberális pártok szócsöve lett, de azt nem lehetett látni, hogy miért. Most erre is sor került.

Mint ismeretes,  a Panama-papírok néven elhíresült nemzetközi offshore-botrányban kiderült, hogy az Index tulajdonosa,  Spéder Zoltán a hírportállal összefüggésben egy a Seychelles-szigeteken, valamint egy másik adócsaló paradicsomban, a Brit-Virgin szigeteken bejegyzett vállalkozás  meghatalmazottjaként tevékenykedett.

A botrány máris egy  újabb meglepetéssel szolgál, hiszen az Index.hu tulajdonosai között cégjogászok a hétvégén megtalálták a harmadik, sőt negyedik offshore céget is, melyekben már Bajnai Gordon neve is felbukkan!

Seychelles, Brit-Virgin, ide bújnak a trükkös üzletemberek…

Az Index.hu története lényegében tehát offshore cégek története!  A Whitestone International nevű, Seychelles-szigeteki társaság   éveken át tulajdonolta a jelenleg is Spéder érdekeltségébe tartozó CEMP nevű médiavállalatot, mely a mai napig az Index.hu kiadója és tulajdonosa.

Az indexes médiamogul neve ráadásul egy másik adóelkerülő cég kapcsán is felbukkant a Nagy Panamai Leleplezés révén.Spéder általános jellegű meghatalmazottja volt egy Novum Asset Management nevű cégnek is, amelyik a Brit-Virgin szigetekre bejegyezve kerülte el a hazai adófizetést.

És ez még nem minden…

A cégiratokat  átböngésző szakértők – akik követik a Panama-papírok- botrányt  kirobbantó Soros György módszereit –   gondosan átfésülnek mindent, így  Index-ügyben máris újabb szenzációval szolgáltak!

Az index.hu  tulajdonosai között sikerült rábukkanni több ciprusi “adóoptimalizáló” offshore cégre is! Az egyiknek maga az egykori szocialista miniszterelnök, a Gyurcsányt váltó Bajnai Gordon volt a kézbesítési megbízottja…

Ezek a meglepő “indexes” szálak, még azokba az időkbe vezetnek vissza, amikor az EU-tagság előtt Ciprus  orosz, ukrán üzletemberek és maffiózók paradicsomának számított.

Az Index Zrt. közvetlen tulajdonosa például a Fleminghouse Investment Ltd. nevű ciprusi offshore cég volt, ami lényegében Bajnai Gordonhoz volt “bekötve”. De tulajdonolta az Index-portált egy másik ciprusi offshore cég is, a Vitonas Investments Ltd., amelyik a biztonság kedvéért egy másik, afféle fedőcég közbeiktatásával irányította az Index-médiabirodalmat….

Mint ismeretes, a szocialista kormányok idején szinte kötelező volt a ciprusi offshore-ozás, még maga a Magyar Nemzeti Bank elnöke, Simor András is rendelkezett egy nagy botrányt kavaró ciprusi adóelkerülő céggel.

Innen nézve nem meglepő, hogy az Index-portált is ciprusi “adóoptimalizáló”, vagyis a magyar adófizetést elkerülő cégek irányították. Persze politikailag is megbízható általános meghatalmazottak, mint a későbbi szocialista gazdasági miniszter, majd kormányfő Bajnai Gordon révén…

Forrás: Ripost

27 hozzászólás “Így lett az Index pártújság?” bejegyzésre

  1. bagoly szerint:

    Ez a majom még vesz levegőt ?

  2. Ada szerint:

    Más szemében a szálkát, a sajátjában a gerendát sem veszik észre, ilyenek ezek a liberálisok!

  3. Grün Izidor szerint:

    Ada!
    Addig csinálják a liberálisok, hogy a “más szemében a szálkát, a sajátjában a gerendát sem veszik észre” amíg megszívják a dolgok hátulütőjét és megy tovább a két malomban harangozás! 😛 😀

  4. Krtek szerint:

    Itt lenne az ideje ezeket a mocskokat felakasztgatni.

  5. Nagyapó szerint:

    Szeretem figyelni az ősmagyar lovaglást. Egyszer a ló egyik, máskor a másik oldalán lógni. 2004 előtt M.O.is offshore terület volt, Ciprussal együtt. Cégek dolgoztak – legálisan – az adóminimalizálási lehetőségen.
    Legyen egy egyszerű példa: (az országok, adatok fiktívek) előállítok egy kereket 1000-ért, amit az olaszok megvesznek 2000-ért. Mit teszek:
    1. Eladom, 2000-ért, befizetek 16%-ot a költségvetésbe 2000-1000=1000*0,16= 160 Ft adót
    2. Létesítek egy céget Albániában. ahol az adó 4 %. Eladom a kereket az albán cégnek 1000-ért, magyar adó 0, (esetleg veszteségesen, mint egyes multik), majd eladom az olaszoknak 2000-ért, az adó 2000-1000=1000*0,04=40 Ft. Nyertem 120 Ft-ot.
    Még sok legális mód van, azonban az a probléma, hogy egy vezető politikus, aki felesküdött az ország vezetésére, jobbítására, élhet-e ilyen eszközökkel?

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  6. kerdezo szerint:

    A csepel.info pedig a csepeli fidesz seggebol log ki.
    Akkor 1:1, mehet mindenki tovabb, nincs itt latnivalo…

  7. Lovas szerint:

    Szabó Szabolcsék az összes programjukat itt hirdetik, és fideszes? Érdekes meglátás. Örülj neki, hogy itt más is megszólalhat, nem csak a ballibák. Te is ezért jársz ide.

  8. Grün Izidor szerint:

    Lovas!
    Nem értem a problémát!
    Ha jól tudom Szabó Csepel parlamenti képviselője is, ez az oldal egy független híroldal!
    Mivel itt is jelentős szavazótábora van valahol hirdetni kell! 😛 😀

  9. Nagyapó szerint:

    Idióta dr grün Izidor Charlie Rodrigez megint a szövegértés. Olvassa újra bülbülszavú kerdezot, hátha megérti!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  10. Grün Izidor szerint:

    Öreg Pöcs!
    Attól mert valami vagy valaki független még lóghat ki a fityesz és Vezíre seggéből!
    Szabadjon megemlítenem a független főügyészt esetleg a független jegybank elnököt! 😛

  11. királyerdei szerint:

    Kifizette ez a Bajnai csávó a libákat? :

  12. belekotkot szerint:

    Akkor most a TV2 példáján vegyük át, miként néz ki a nemzeti kormány politikája!

    Döntés: kell még egy tévécsatorna a propaganda terjesztéséhez, az Orbán-Habony–Rogán-kör kiszolgálásához.

    1. lépés: Keresnek egy baráti milliárdost, ezúttal Andy Vajnát, akire ráosztják a tulajdonos szerepét.

    2. Az állami Eximbank ad majdnem hét­milliárd forintos hitelt a vásárláshoz.

    3. Rogán Antalhoz csoportosítják az állami reklámköltések felügyeletét, így elég pénzzel láthatják el a csatornát.

    4. A kormány dönt arról, hogy terjesztési díjat szedhetnek a nagy kereskedelmi televíziók, így milliárdokhoz jut a TV2, miután megszerezte a megfe­lelő érdekcsoport.

    5. Újabb milliárdos hitelt kap a csatorna, ezúttal működésre, azaz az üzemeltetését is részben az adófizetők finanszírozzák.

    6. A szerződést az Eximbank ­részéről Puskás András jegyzi, aki az V. kerületi ingatlanbot­rányok idején Rogán alpolgármestere volt.

    7. Az indoklás szerint garanciát a hitel visszafizetésére a tévé reklámbevé­telei jelentik, s mint tudjuk, a hirdetések állami – vagyis nagy – részét Rogán osztja.

    A példa azt mutatja, hogy a Fidesz-közeli üzletemberek úgy jutnak vagyonhoz, hogy ahhoz a tőkét a Fidesz az álampolgároktól szedi össze.

    Orbánék érdeme, hogy sikerült a közösségi vagyon magánosításának új változatát kifejleszteniük. Ez valóban szellemesebb, mint ha harisnyával a fejükön beszaladnának az államkincstárba, és elvinnék az aranyrudakat, ám érdemben nem különbözik attól. Ezt hívják ők nemzeti politikának. Ezt hívjuk mi lopásnak.

  13. Grün Izidor szerint:

    “8.) A népet el kell zárni az objektív, korrekt és teljes tájékozódás/tájékoztatás minden forrásától. Ennek érdekében pénzügyileg támogatni kell azokat a médiumokat, amelyek butítják és félretájékoztatják az embereket, s gazdaságilag el kell lehetetleníteni azokat, amelyek ennek ellenkezőjét próbálják elérni.”
    Ennyi! 😛 😀

  14. Orsòs Rodrigò szerint:

    Az MTV kormánymédia, a felcsúti Ramszesz maffiakormányának a szócsöve KÖZPÉNZBŐL!!!

  15. Nagyapó szerint:

    Igen, ez a félretájékoztatás tökéletesen látszik a Ny. Európai sajtóban. (L.A Gekaufte Journalisten (Megvásárolt újságírók) szerzője, Udo Ulfkotte)

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  16. Grün Izidor szerint:

    Orbán wellnessbunkeréről tájékoztat félre a The Financial Times!m 😛
    .
    http://www.168ora.hu/itthon/orban-wellnessbunkererol-ir-financial-times-145461.html

  17. Anikó (Krizantém u-ból) szerint:

    Akinek nem tetszik az MTVA, vagy a TV2-es csatorna tájékoztatása lehet nézni az RTL Clubot és az ATV-ét és Kálmán Olgát ők mindig csak igazat mondanak ! Húha valaki el is hiszi !

    Királyerdei: ugyan már hol él, akkor ha kifizette volna, elismerte volna a libatenyésztőkkel kapcsolatos szemétségét !

    Simor András offshore lovag, független jegybank elnök úr volt, MNB volt elnöke 2007-2013-ig a 8 milliós fizetésével a Gyurcsány kormány ideje alatt maga volt a tisztességes banki elnök !!!

  18. Vazulnéni szerint szerint:

    Szerencsére itt mindig megmondják az igazat a gonosz Orbánbasiról így megvannak a fékek és ellensúlyok ,virágzik a demokrácia 🙂

  19. Nagyapó szerint:

    “És itt üzenem önöknek: egyértelműen támogatom Orbán Viktort. Európa egyik jövőbeli vezetője lehet belőle” Jozef Banášt

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  20. Nagyapó szerint:

    Eetásak! “Tartományi belügyminiszter: nincs iszlamista háttérre utaló jel a bajorországi késes támadás ügyében.
    Hangsúlyozta: az eljárásban nincs szerepe annak, hogy a feltételezett elkövető „született német, vagy Németországban élő külföldi születésű ember”.
    A hatóságoknak csak az indíték fontos, és nem lehetnek elfogultak, annak hatására sem, hogy az illető mit kiabált vagy kiabálhatott – szögezte le a miniszter a Bayerischer Rundfunk (BR) bajor tartományi közszolgálati médiatársaság jelentése szerint, utalva arra, hogy szemtanúk beszámolói alapján a késelő az Allah akbar! (Allah hatalmas!) felkiáltással rontott rá emberekre válogatás nélkül a München közelében fekvő Grafingban az elővárosi vasút (S-Bahn) helyi állomásán.
    No comment.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  21. Grün Izidor szerint:

    “A miniszterelnök szerint jó a 3 százalékos gazdasági növekedés, de ezzel nem lehet megelégedni, meg kell célozni az 5 százalékos növekedést.”
    .
    És ha még az is kevés akkor meg kell célozni a 10%-ot?!
    Sic itur ad astra!
    Szegénykémre ráférne már egy agykurkászás! 😛 😀

  22. fghfjhgkjhk szerint:

    “Újságíró csicskahad szolgálja az offshore-gazdákat”
    Újságíró csicskahad szolgálja a Fidesz-gazdákat.
    1:1
    😛

  23. robi szerint:

    Ez a “RIPOST” természetesen azért lett kiizzadva, hogy az MNB botrányról elterelje az idomítható polgárok figyelmét.
    Számomra akkor lesz a névtelenségbe burkolt szerkesztő hiteles, ha majd azt is firtatja: igaz-e a hír, hogy a féltucatnyi PALLAS alapítvány egyike ezer szám vásárolta meg a bankelnök általírt könyvet, hogy fogyjon egy kicsit a piacon?

    Többen nem fogják fel, hogy a bíróságokon minden libás vád megbukott, amivel Bajnait vádolták a felheccelt feljelentők. A sok szerencsétlen csak mondja a magét. Szánalmas.

    Tudom, a bíróságot és az ügyészséget a “komcsik” uralják.
    Talán a a vezetőik is”komcsik?” Hoppá!

  24. Grün Izidor szerint:

    “Az MTVA 2022 munkavállalójának átlagbére az év első három hónapjában bruttó 439 ezer forint volt”
    ,
    A csahosokat meg kell fizetni mert könnyen belemarnak a gazdiba! 😛
    .
    http://nol.hu/belfold/negyszazezer-korul-az-atlagfizetes-a-kozmedianal-1614951

  25. kerdezo szerint:

    Mikor lesz a hatalyos torvenyeknek megfelelo impresszum a csepel.info-n?????????????

  26. fghfjhgkjhk szerint:

    kerdezo!
    Amikor valaki végre számon fogja rajtuk kérni, de nincs mit.
    A bloghoz nem kell, de ez minden, csak nem az.

  27. admin szerint:

    Kedves kerdezo: jelenleg is a hatályos törvényeknek megfelelő, a blogoknál megkövetelt impresszumunk van.

Itt lehet hozzászólni !