Orbán Viktor: Brüsszelt csak népszavazással lehet megállítani

Hirado.hu

Orbán Viktor: Brüsszelt csak népszavazással lehet megállítani

Ellent kell mondani Brüsszel minden olyan döntésének, amellyel a parlament ellenében telepítenének be bárkit Magyarországra – jelentette ki a kormányfő a Kossuth Rádió reggeli műsorában. Orbán Viktor szerint a kötelező kvótáról szóló népszavazást ellenzők abban érdekeltek, hogy ne a magyarok döntsék el, kik élnek itt. Hozzátette: jó lenne, ha a referendumkezdeményezéshez minél több uniós ország csatlakozna. A Brüsszel által tervezett 250 ezer eurós szolidaritási hozzájárulást a szegényebb tagállamok lenézésének nevezte a miniszterelnök, aki emlékeztetett arra, hogy az összeg megegyezik egy magyar munkavállaló 40 évi bérével.

Az Európai Bizottság “büntetéses” javaslata “lórúgás”, egy “gyomorszájra mért ütéssel ér fel”, “a felháborodást nehéz civilizált nyelvi formákba önteni” – fogalmazott Orbán Viktor, aki szerint “ennél erősebb propaganda az Európai Unió gondolata ellen még nem történt”.

“Elefántcsonttoronyban ülnek”

Szerinte a brüsszeli vezetők “egy elefántcsonttoronyban ülnek a világtól elszigetelve, nem is ismerik a valóságot, fogalmuk nincs, miről beszélnek”.

Orbán Viktor a migránsok tagállamok közötti automatikus elosztására tett brüsszeli javaslatról szólva jelezte, a “betelepítéspárti baloldal” mindig tagadta, hogy lenne “kényszerbetelepítési” terv, most azonban az Európai Bizottság maga hozta azt nyilvánosságra.

“Nem babra megy a játék: arról van szó, hogy el akarják venni a magyaroktól azt a jogot, hogy mi mondhassuk meg, kikkel kívánunk és kikkel nem kívánunk együtt élni, és valahova, egy idegen országba, valahova, egy Brüsszel nevű városba akarják telepíteni ezt a jogot” – fogalmazott a miniszterelnök, azt kérve, hogy mindenki sorakozzon fel a kényszerbetelepítés ellen.

Kész tévedés

Az európai bizottsági javaslatot önmagában egy kész tévedésnek minősítette, szerinte ugyanis a testület menekültügyi kérdéssel foglakozik, pedig “a mi problémánk nem a menekültek szétosztása, hanem a határok megvédése”. Meg kell erősíteni a határvédelmet, ellenőrzés nélkül senkit sem szabad beengedni, a menekülttáborokat pedig az EU-n kívül kell létrehozni – ismertette a Schengen 2.0 akciótervben foglalt kezdeményezését.

A kormányfő azt is mondta, hogy a magyarok mutatták a legnagyobb szolidaritást menekültügyben, “csak én nem vettem magamnak azt a bátorságot, hogy kiszámlázzam Brüsszelnek a regisztrációs költségeket 175 ezer menekült után (…), a magyar rendőrség működési többletköltségeit (…) és a kerítésépítés költségeit”. “Mi európai módon viselkedünk” – jelentette ki.

Urai vagyunk a helyzetnek 

Közép-Európában, benne Magyarországon “urai vagyunk a helyzetnek”: “ellenőrzés alatt tartjuk az eseményeket (…), itt nem járulunk hozzá, hogy a kulturális örökségünk egyik pillanatról a másikra eltűnjön, itt nem fognak létrejönni párhuzamos társadalmak” – mondta.

A kötelező betelepítési kvótáról tervezett népszavazás kérdését Orbán Viktor világosnak, egyszerűnek, érthetőnek nevezte. Megjegyezte: neki is van “nemet mondási felhatalmazása”, de az ő szava nem ér annyit, mint tízmillió magyaré. “Azért csináljuk az egész népszavazást, hogy Brüsszelt meg tudjuk állítani” – ismételte meg álláspontját.

„Ismerjük a volt NATO-főtitkárt”

Javier Solana volt NATO-főtitkár kijelentését, miszerint ha Magyarország ma kérné felvételét az Európai Unióba, el lenne utasítva, a miniszterelnök úgy kommentálta, “ismerjük a volt NATO-főtitkárt”, “ez egy öreg kommunista”.

Rezsicsökkentés, nyugdíjemelés

A polgári berendezkedés irányába mutató költségvetésként jellemezte a jövő évi büdzsét Orbán Viktor. A költségvetéssel mindenki léphet egyet előre – hangoztatta a kormányfő.

Kitért a nyugdíjasokra, akikkel – fejtette ki – a kormány még 2010-ben kötött egy szerződést, vállalva a nyugdíjak értékének megőrzését, ami sikerült is.

Mint mondta, a rezsicsökkentéssel és a nyugdíjak emelésével lényegében sikerült ellensúlyozni a korábbi, 2010 előtti “veszteségeket”, amikor elvették a 13. havi nyugdíjat, az ellátás pedig folyamatosan veszített az értékéből.

„Második nyugdíjemelés”

Orbán Viktor kiemelte, hogy a költségvetésben rögzített nyugdíjemelésen túl van egy második, az élelmiszeráfa-csökkentésben megtestesülő nyugdíjemelés is a büdzsében, ez a megélhetési költségek rezsijének csökkentése.

A 2017-re tervezett 2,4 százalékos költségvetési hiányról szólva jelezte, hogy ezzel “bőven az unióval kialakított egyetértés határán belül” maradnak.

Az egészségügyben dolgozók következnek

Az állami alkalmazottak béréről is beszélt a miniszterelnök, aki felidézte, hogy bevezették az életpályarendszert, és jelentősen emelték a fizetéseket a rendőröknél és a katonáknál, “mert első a biztonság”.

Őket követték a pedagógusok – folytatta -, mert “második a jövő”, majd a közigazgatásban dolgozók következnek, mert “a harmadik legfontosabb dolog a rendezettség”.

Forrás: Hirado.hu

43 hozzászólás “Orbán Viktor: Brüsszelt csak népszavazással lehet megállítani” bejegyzésre

  1. Grün Izidor szerint:

    “Brüsszelt csak népszavazással lehet megállítani”
    .
    De nem egy tagállam népszavazásával! Az annyi mint halottnak a purgálás! 😛

  2. csapajev szerint:

    Bezzeg a rengeteg nyugat-európai ADÓFIZETŐ!!!! ember pénze jól jön,ugye???
    Az a pénz nem fán terem,azért emberek megdolgoznak.
    Mégpedig keményen.
    Nem LOPÁSRA!!!!! adják,és nem egy eszement népszavazásra….

  3. Nagyapó szerint:

    csapajev! Tudom, hogy a komcsik nem a hazában, hanem az internacionáléban hisznek, de nézzen utána, hogy a nyugati cégek mennyi pénzt vittek ki országunkból, A MAGYAR ADÓFIZETŐK!!! pénzéből és mennyit adtak vissza!!
    Különben csapajev az elmúlt szoci rezsim alatt degeszre lopta magát, most sír!!!
    „A szocialistákkal az a baj, hogy előbb-utóbb kifogynak a mások pénzéből.” (Margaret Thatcher)

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  4. Tóth kati szerint:

    A komcsi beírók is olyanok,mint vezéreik,bármikor ,bárkinek képesek a saját hazájukat elárulni.A kvótás népszavazással mi szavazók is hozzájárulhatunk saját hazánk megvédéséhez.Az eu-ból jövő pénz pedig töredéke annak,mint amennyit a nyugati multik kivisznek innen.Igen Csapajev elvtárs az emberek dolgozni szoktak a fizetésért,csak nyugaton a multik nem ennyit fizetnek,hanem jóval többet.Ha nem érné meg nekik egy sem jönne ide.Maga ne a nyugati adófizetőket sajnálja hazaáruló módon.

  5. Vazulnéni szerint szerint:

    Az EU nagyon hatékonyan, költség-optimalizálva irányít ,az ország által befizettet pénzt az általa helyesnek tartott célokra adja vissza uniós támogatásként melynek egy meghatározatlan része ugyancsak visszaáramlik hozzá Vajon a hazai GDP hány százalékát termelik magyar tulajdonú cégek és hányat a “multik” ….? A megbonthatatlan szovjet-magyar barátság idejében előfordult hogy a periférián a “legvidámabb “barakkban jobban éltek az emberek mint a birodalom központjában .Ez a Punio esetében nem fordulhat elő nem véletlenül negyed évszázad alatt egy volt szocialista országnak sem sikerült felzárkózni bár Ausztria szintjére sem például.Ha már beárazzuk a menekülteket mértékegységként lehetne használni a lélegeztetőgépet,esetleg stadionban is lehetne számítani (a ballibsiknek ajánlott mértékegység ) vagy az egészségügyben hiányzó gumikesztyűben……. Csapajev e-társ nagyon erős szert használ ,hogy ilyen dolgokat tud írni 🙂

  6. Grün Izidor szerint:

    Vazul néni!
    “az ország által befizettet pénzt az általa helyesnek tartott célokra adja vissza uniós támogatásként”
    .
    Ne felejtsd el, hogy a befizetés kb. hétszeresével megtoldva! 😛 😀
    http://index.hu/gazdasag/2014/02/12/tiz_eve_dol_a_le/

  7. Jobban szerint:

    Közben az Európai Unió mindent szabályoz, irányít. A támogatások folyósítása megéri nekik, hogy irányíthassák a jelent és a jövőt is. Mezőgazdasági folyamatokat irányítanak (akácfa…), ipari folyamatokat irányítanak (cukorgyárak…)…Olaszországban maradhat-e a fafűtéses kemence pizza sütéshez, lassan azt is, hogy mit gondolhatunk…

  8. Grün Izidor szerint:

    Jobban!
    “Azé a nóta, aki fizeti!”
    A legtöbb cigány tudja! 😛 😀

  9. fghfjhgkjhk szerint:

    Ide már annyi pénz jött névértéken, mint amennyit Ausztria kapott Marshall segély címén a II. VH. után!
    Érdekes, nem? 😛

  10. Jobban szerint:

    Mi is mindannyian fizetünk…talán nem kell mégsem mások érdekét képviselnünk, hiszen mindenki a maga érdekében lobbizik, irányít, szavaz, cselekszik…
    “A zsidó optikus tanítja be segédjét:
    – Amikor a vevő kiválasztotta a szemüvegét, és az árat kérdi, azt mondod: 10 dollár. Ezután figyeled a reakcióját. Ha nem szörnyed el, akkor hozzáteszed: A lencse még 10 dollár. Ha még ezt is elviseli, akkor azt mondod: Darabonként.”
    http://www.viccesviccek.hu/Zsido_viccek

  11. Grün Izidor szerint:

    fghfjhgkjhk!
    Abból folyik a tőkefelhalmozás és azért némi porlás is van! 😛

  12. Jobban szerint:

    Az ideiglenes befogadótábor azonnali bezárását, a migránsok távozását követelték péntek este Körmenden, a Jobbik által két helyszínre meghirdetett, tiltakozó sétával egybekötött demonstráción…
    http://mno.hu/belfold/a-kormendi-tabor-bezarasaert-demonstralt-a-jobbik-1341189

  13. Grün Izidor szerint:

    jobban!
    Azonnal nem tudják bezárni mert mint a neve is mutatja ideiglenesen befogadottak lakják, akik a végleges befogadásukra várnak!
    Addig pedig lakniuk kell valahol! 😛

  14. robi szerint:

    Érthetetlen a sírás-rívás az ú.n. “rendszerváltás” egykori élharcosaitól és híveitől.

    Mit hittek, mi következik? Örüljenek inkább annak, ami már magánzsebekben van.
    Akinek nem tetszik, kiléphet az unióból, a következmények borítékolhatók.

    Megjegyzés: a kilátásba helyezett büntetés híre aligha táviratban érkezett, 1 nappal ezelőtt.
    Feltehetően a hetekkel ezelőtti brüsszeli csúcs óta tudnak róla az illetékesek.
    A bejelentésre az időzítést most tartották megfelelőnek. Mindenki döntse el, miért?

  15. Grün Izidor szerint:

    robi!
    Hetekkel ezelőtt aláírt valami menekült elosztási dokumentumot Brüsszelben a Vezír, amit először vállaltak, de később rémülten tagadni kezdtek!
    Azóta sem tudjuk, hogy mit!

  16. csapajev szerint:

    Mennyire undorító és unalmas nagyapó ” idézete”…..

  17. kilgore trout szerint:

    Brüsszel ámokfutása nem véletlenszerű, hanem nagyon is tervezett. A cél a nemzetállamok lebontása, melynek eszköze a lakosság felhígítása teljesen idegen elemekkel a számtalan egyéb mellett (TTIP, esztelen liberalizmus, stb.).

  18. robi szerint:

    Szerintem,szó sincs ámokfutásról.

    Előre eltervezett történet, amire a tagállamok vezetői mostanáig szó nélkül bólintottak.
    Legfeljebb otthon a polgároknak mást mondtak, mint amit ott kint jóváhagytak.

  19. Grün Izidor szerint:

    kilgore trout!
    Kétezer befogadás megrengetné a nemzetállamot?
    De hiszen a Balog páter (atya) által befogadott ezer kopt keresztény család kb. ötezer főnyi menekültjét észre sem venni!
    Olyannyira, hogy még maga a zegyházuk sem tud róluk! 😛

  20. Jobban szerint:

    Kedves Grün Izidor!
    Kommentemben szó sem volt, hogy magam kérném amiről szó van, csupán a Jobbik szervezte demonstrációról szóló tájékoztatást osztottam meg. Igen, valóban, mivel kialakították/kialakult ez a káosz, és elindultak világ körüli útjukra, valahol lakniuk kell.

    Egyetértek kilgore trouttal, hogy tervezett a brüsszeli ámokfutás. Azért fizetjük a brüsszeli adminisztrációt, hogy ők a saját eszméik mentén alakítsák a mi életünket. Még jó, hogy a magyar képviselők többsége nem abba az irányba tart.

  21. Jobban szerint:

    Kedves Grün, a kétezer csak egy kezdet, ha valami beindul, lesz abból több is, még mindenki nem kelt útnak!!!!!…már most is rengeteg menekült tartózkodik hazánkban, akiket nem is számolunk, ilyen, olyan okból, címszó alatt.
    Lehet, hogy Ön nem veszi észre a befogadott keresztényeket, gondolom Ön nem keresztény, de van aki igen. Talán nem véletlenül, érthető okokból nem állnak ki a nyilvánosság színe elé, hiszen örülnek, hogy biztonságban vannak és nem a maguk mutogatása a céljuk. Az egyház nem egy emberből áll és nem az a célja, hogy célponttá tegye a krízishelyzetből megmenekült tagjait.

  22. Grün Izidor szerint:

    Jobban!
    “Kommentemben szó sem volt, hogy magam kérném amiről szó van”
    ,
    Talán az én kommentemben volt szó arról, hogy Ön kérte volna?!
    Szövegértési problémáival nem tudok mit kezdeni! 😛 😀

  23. Grün Izidor szerint:

    Jobban!
    “Magyarország akár 14 millió embernek is megélhetést tud biztosítani – mondta tegnap a magyar kormányfő az Amerikai Kereskedelmi Kamara (AmCham) üzleti ebédjén. Orbán Viktor a gazdasági növekedés fenntartását firtató kérdésre reagált úgy, hogy ehhez szerinte több millió külföldit kell foglalkoztatnia az országnak.”
    .
    Ezt hogyan kellene értenem, ha nem úgy ahogy a Vezír értette?!
    Erre még hatszázezret tegyek rá, akik élve a szabad munkavállalás és lakóhely választás jogával más országokban eszik a bevándorlók kegyelemkenyerét?! 😀
    .
    http://www.origo.hu/itthon/20010608orban.html

  24. Jobban szerint:

    Kedves Grün, akkor miért nekem címezte, hogy valahol lakniuk kell, ha nem én állítom?

    Amire hivatkozik:”Ez a cikk 14 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.”
    Ez is szintén a szövegértés kategóriájába tartozik, hogy 14 éve frissült cikkben szereplő állításokat hogy lehet konkrétan 14 év múlva alapul venni? Hiszen azóta némi víz lefolyt a Dunán! Amit anno a Miniszterelnök Úr mondott az akkori helyzetben helyt álló lehetett, de 14 év után valakin számon kérni, hogy változott a véleménye, azaz úgy tenni mint Ön, hogy mintha most is erre kellene alapoznunk, nagyon irreális, hogy finoman fejezzem ki magam.
    Igen, valóban azok is velünk élnek, akik a szabad munkavállalás és lakóhely választás jogával élve itt tartózkodnak, de kevésszer esik róluk szó!

  25. Grün Izidor szerint:

    Jobban!
    A “zemmúthatév” előtti “zemúttnyócév” is pont 14 év!
    Arra lehet?I
    A minapi Medgyessy kavarásra gondolok!
    A változó véleményről csak annyit hogy a Vezír nagy utat tett meg a “Csuhások térdre! Imához!”-tól a zEurópai kereszténység védelmezője szerepig!
    A “Tovariscsi konyec”-től “Putyin pincsijé”-vé válni se semmi! 😀

  26. Jobban szerint:

    Kedves Grün Izidor!
    Nagy károkat okozni az országnak több cikluson keresztül más kategória mint a szétvert kelet, Ázsia és Afrika migrációs helyzetével kapcsolatba vonni 14 évvel ezelőtti populációs helyzetről alkotott véleményt. Mert az ország további kormányzását, abból a szakadék szélén tántorgó helyzetből kellett jó irányba vinni!
    Istennek legyen hála, hogy egy fiatal kereső politikus a jó irányba indult el és jó irányt tart, annyira jót, hogy sok más európai politikus is egyre inkább magáévá teszi ezt a józan és bölcs állásfoglalását. Azért valljuk be, hogy huszonvalahány év távlatában manapság nem biztos, hogy erény, ha valaki ugyanott tart ahonnan elindult…persze vannak negatív példák is ugyanerre, lásd MDF.

  27. Grün Izidor szerint:

    Jobban!
    “Azért valljuk be, hogy huszonvalahány év távlatában manapság nem biztos, hogy erény, ha valaki ugyanott tart ahonnan elindult”
    .
    Hála a Vezír áldásos tevékenységének most éppen a ’90-es éveknél tartunk!
    Sokan nosztalgiával gondolnak vissza az átkosra! 😛

  28. Nagyapó szerint:

    Idióta dr grün Izidor Charlie Rodrigez beszél szövegértési gondokról, amikor képtelen felfogni, hogy a páter a katolikus pap megszólítása, amit protestánsok saját papjaikra nem használnak, így egy református tiszteletes nem lehet páter!
    Szövegkörnyezetből kivett idézetek más beállítása hazugság. A 14 miiló lakos stimmel, annyit könnyen elbír az ország, de ezt Orbán a Kárpát medencéből való betelepítésre mondta (akkor még nem volt migráció).
    Jó lenne, ha tanulmányozná Winston Churchill életútját, talán közelebb kerülne a politikusok megértéséhez.
    Orbán egy törpe – DK nagyságú – pártocskából csinált egy nagy polgári pártot úgy, hogy kommunista ellenessége nem változott.
    Egyébként jól vezeti az hazánkat. Igaz ebbe a hazába a kommunisták idegenként élnek.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  29. Jobban szerint:

    Érdekes megközelítés, hogy csak Orbán Viktor “hatása érezhető”. A rendszerváltás előtti és a rendszerváltás “hatásai” és a 2000-es évek balliberális “tevékenysége” nincs figyelembe véve. Miért nincs?
    Az “imádott” Nyugat manapság már nem az ami volt és sok negatív tendencia hatott és hat ránk negatívan. Sokan nem látják át ezt. A tömegtájékoztatást is sokszor manipulatív célra használják fel.
    “Nem cselszövény szerezte e hazát, e hazáért nem csalni – tenni kell!” Vajda János

  30. Grün Izidor szerint:

    Ugyan már Édes Öreg Komcsi cimborám!
    Te magyarázol nekem a szövegértésről, amikor olyan egyszerű dolgok megértésével mint az ikes igék nem boldogulsz?!
    Azt meg hiába is magyaráznám, hogy mi a Kárpát haza!
    Miért kellene onnan betelepíteni nemzettársainkat?!
    Nem azt mondta Vezírünk, hogy mindenki boldoguljon a szülőföldjén?! 😛 😀

  31. Jobban szerint:

    Kedves Grün Izidor, egy Grün, ám Anselm idézetét ajánlanám újból a figyelmébe, mert nem kellene ilyen módon megnyilvánulnia… „Bizony, ő is csak ember. Ő is csak sérült gyermek…Kicsivé kellett téged tennie, meg kellett aláznia, hogy hihessen a saját nagyságában, mert nem talált más kiutat. Akinek kisebbségi érzése van, annak a másikat még annál is kisebbé kell tennie, mint amekkorának önmagát érzi.”
    Kedves Izidor! Kiforgatva tálalja Orbán Viktor álláspontját. Igenis, ha szükséges és úgy adódik, Ő szeretettel fogadja, fogadná nemzettársainkat, a balliberális vezetőkkel ellentétben, akik csak idegeneket fogadnának szíves örömest (migránsok befogadására való buzdítgatás), és ez 2004-ben, a 23.000.000 románnal való riogatásnál is kiderült. Bárki jöhet, csak határon túli magyar ne jöjjön, vallja a baloldal.
    Orbán Viktor szeretetteljes és befogadó álláspontját igazolja, hogy bevezették a gyorsított honosítási eljárást, amiről a csepel.info is tudósítani szokott, erről a baloldal hallani sem akart csak riogatott.

  32. Grün Izidor szerint:

    Jobban!
    “egy Grün, ám Anselm idézetét ajánlanám újból a figyelmébe”
    .
    Csak egy kérdés: Kitől idézte ezt Anselm Grün?! Nem-e lehetne-e inkább a szerzőtől?!

    Ajjaj! Már megint az a fránya szövegértelmezés?! 😛 😀

  33. Jobban szerint:

    Ejnye kedves Grün….

    Anselm Grün: A Megbocsátás Angyala
    Megbocsátani és kiengesztelődni: engedékenységnek hangzik. A másik nyugodtan
    megüthet engem, nekem pedig nem marad más, mint Krisztushoz hasonlóan mindig, mindent megbocsátani. A Megbocsátás Angyala azonban nem aláz meg, nem tesz védtelenné, hanem felszabadít azoknak az embereknek a hatalma alól, akik megsebeztek és megbetegítenek.
    A német Verzeihen = megbocsátás a zeihen = vádol igéből származik; valakit gyanúsí-
    tani és megvádolni, valakire vallani. A verzeihen így azt jelenti, hogy nem ítélem el a
    vádlottat, hanem lemondok arról a jogos követelésemről, amit a másik vétke „megnyitott”
    számomra. Nem kell azonban elnyomnod az érzéseidet, amikor megbocsátasz valakinek. A megbocsátás mindig a harag végén van, nem pedig az elején. A megbocsátáshoz először is meg kell engedned, hogy valóban érezd a fájdalmat, amit a másik okozott neked. Nem szabad
    azonban vájkálnod a sebben, hogy minél jobban fájjon!
    Ha a harag érzését jámborul elnyomom, a háttérből is képes megmérgezni a légkört. Ha alkalmas időben kifejezzük haragunkat, anélkül, hogy túllihegnénk, akkor a harag tisztázhat valami fontosat. Ha kimondom a haragomat, lehetőséget kínálok a másiknak arra, hogy kritikusan nézzen magára. Hidat építek számára, hogy őszintébben és jobban merjen kommunikálni. Komolyan veszem a másikat és komolyan veszem a saját érzéseimet is.
    Ekkor már kijelentheted: „Bizony, ő is csak ember. ő is csak sérült gyermek.”
    Vagy te is úgy imádkozhatsz, mint Jézus a kereszten: „Atyám, bocsáss meg nekik, hiszen nem tudják, mit cselekszenek.” (Lk 23; 34)
    De talán azt gondolod: „A másik pontosan tudta, mit is cselekszik, amikor megsértett, vagy bűntudatot keltett bennem, vagy kritikájával kíméletlenül felfedte érzékeny pontomat”.
    Igen, azt talán tudta, ő mit is tesz, de azt nem sejthette, hogy benned valójában mit okoz. Õ maga ugyanis a saját lelki alkata, félelmei, kétségei foglyaként nem tehetett másként. Kicsivé kellett téged tennie, meg kellett aláznia, hogy hihessen a saját nagyságában, mert nem talált más kiutat. Akinek kisebbségi érzése van, annak a másikat még annál is kisebbé kell tennie, mint amekkorának önmagát érzi. – Ha így át mered gondolni a történteket, a másik embernek nem lesz hatalma fölötted. Megbocsátás nélkül nem létezhet egészséges emberi együttélés. Amikor a sértéseket állandóan felrójuk egymásnak, kialakul a sértõdések ördögi köre. Ha ebbe belépünk, keserûség és agresszió támad bennünk, amely minden lehetséges
    alkalommal felszínre tör, szemrehányás, kritika, gyűlölködés formájában. Tudjuk, hogy egyik bűn a másikat gerjeszti. A Megbocsátás Angyala meg tudja törni a visszavágások ördögi körét! Megtisztítja a légkört, és képessé tesz bennünket – bár újra és újra megsérülünk – az emberi együttműködésre, az újrakezdett jóakaratra.”
    A lélek ötven angyala Anselm Grün – Kiadó:JEL KÖNYVKIADÓ Oldalak száma:168Borító:FŰZVESúly:180 grISBN:9799639319652Nyelv:MAGYAR Kiadás éve:2010 Árukód:2081674 / 1068525 Formátum:A 5 210 X 148 Fordító:Lázár Julianna
    https://www.libri.hu/konyv/anselm_grun.a-lelek-otven-angyala.html

  34. Grün Izidor szerint:

    Jobban!
    “egy Grün, ám Anselm idézetét ajánlanám újból a figyelmébe”
    .
    A kérdésem továbbra is áll! Kitől idézte ezt Anselm Grün?! 😛

  35. Jobban szerint:

    Anselm Grüntől olvastam, ahogy jeleztem is többedszerre.

  36. Grün Izidor szerint:

    Jobban!
    Anselm Grüntől olvastam egy idézetét, azt azonban többszöri kérdésemre cem válaszolta meg, hogy kit idézett a nevezett!
    A zsidókra nem jellemző, hogy maguktól idéznének! 😛

  37. Jobban szerint:

    Kedves Grün Izidor! Tőle olvastam, de ha még ezerszer megkérdezi sem tudok mást leírni…. Hogy ő kitől idézett, azt, ha valóban bárkitől idézett, és Ön tudja, akkor majd ha úgy dönt, leírja a kommentjében vagy sem. Mindenesetre kérem amennyire tudja szívlelje meg. Érdemes. Nem véletlenül írta le kedves Grün Anselm. Nagy gondolat és fontos gondolat.
    “Kicsivé kellett téged tennie, meg kellett aláznia, hogy lehessen a saját nagyságában, mert nem talált más kiutat. Akinek kisebbségi érzése van, annak a másikat még annál is kisebbé kell tennie, mint amekkorának önmagát érzi.” Anselm Grün

  38. Grün Izidor szerint:

    Jobban!
    Nem csigázom tovább!
    Bár Nagyapóhoz hasonlóan nem szívesen oktatok ingyen!
    Induljuk el a kezdettől:
    “Anselm idézetét”
    Helyesen:
    “Anselm idézetet”
    Egy vessző megváltoztathatja egy mondat értelmét!
    Akár egy szóét is, nem mindegy, hogy szarnyalás vagy szárnyalás!
    Ennyi! 😛 😀

  39. Jobban szerint:

    Kedves Grün Izidor! Gratulálok a precizitásához, köszönöm, hogy ingyen mégis önként vállalta okításomat.
    Hű maradt önmagához…
    “A lelki adományok különfélék,… A megbízatások is különfélék, …”
    A helyzet viszont változatlan…
    “Akinek kisebbségi érzése van, annak a másikat még annál is kisebbé kell tennie, mint amekkorának önmagát érzi.” Anselm Grün

  40. Grün Izidor szerint:

    Jobban!
    A precizitás alapkövetelmény!
    Nem engedhettem meg magamnak, hogy egy nebuló rám pirítson!
    Az olyan lett volna mint egy igazmondó miniszterelnököt hazugságon kapni! 😛 😀

  41. Jobban szerint:

    Valóban…erre gondolt? “Hazudtunk reggel, éjjel meg este” – mondta Gyurcsány Ferenc az előző másfél év kormányzásáról májusban, az MSZP frakció alakuló ülésén. A vasárnap délután több médiumhoz – köztük elsőként az [origo]-hoz is – eljutott hangfelvételen a meglehetősen trágár hangot megütő miniszterelnök világossá teszi: szándékosan nem számoltak be a választási kampányban arról, hogy milyen megszorításokat terveznek. Gyurcsány először azzal magyarázta beszédét, hogy van, amikor az embert elkapja a hév, később kijelentette: nem bánja, hogy kikerült a felvétel, a magyar politika katartikus ponthoz érkezett.”

  42. Grün Izidor szerint:

    Jobban!
    Akár arra is gondolhatnák, csak a Fletónak arról nincs bírósági ítélete! 😛
    .
    http://index.hu/belfold/2016/04/29/orbannak_bocsanatot_kell_kernie_gyurcsanytol/

  43. Jobban szerint:

    Viszont sajnos elveszítette a választók bizalmát, kérdés, hogy ezek után mire számíthat….keveset tett le az asztalra és sokat vett el az emberektől, az országtól…

Itt lehet hozzászólni !