A németek szerint nem szabad a német sajtó

MTI, Pesti Srácok, Csepel.info

Magyarországon a balliberális média, főként az Index, az Origo, RTL Klub cenzúrázta például a migráns válság híreit, azt hirdetve, hogy csak menekültekről van szó, akik még a  szemetet is összeszedik maguk után

Lassan beérik annak a gyümölcse, amiről Udo Ulfkotte beszél, és amit például Köln kapcsán művelt a német média. Németországban a lakosság többsége bizalmatlan a sajtóval szemben, jelentős többségük úgy véli, a médiának kívülről diktálják, hogy miről és hogyan számoljon be – mutatta ki egy hétfőn ismertetett felmérés.

A Bayerischer Rundfunk bajor közszolgálati műsorszolgáltató számára készült felmérés alapján a nép az állami intézményeket, a kormányt és a pártokat, továbbá a gazdasági lobbistákat, illetve a hirdetőket tartja a médiának diktáló háttérszereplőknek.

Országosan a nép mintegy kétharmada kívülről irányított rendszerként tekint a sajtóra (a volt NDK területén még nagyobb az arányuk), és csupán az emberek harmada tartja függetlennek a sajtót. Csaknem kétharmados többségben vannak azok, akik szerint a tudósításokban nem jelenítik meg a nemkívánatosnak tartott véleményeket, és akik szerint az újságírók nem mindig mondhatják ki, amit gondolnak. A német lakosság több mint fele gondolja úgy, hogy a média tudósításai elsősorban a kormányt és a gazdaságot támogatják, míg a sajtó csupán 31 százalék szerint látja el az ellenőrző feladatát.

Ugyancsak sokan – 61 százaléknyian – vélekednek úgy, hogy a sajtó csak a politikusok és gazdasági vezetők döntéseire összepontosít, és nem számol be megfelelően a döntések következményeiről. Ennél is többen tartják felszínesnek és túlzottan leegyszerűsítőnek a német sajtót.

Forrás: Pesti Srácok

2 hozzászólás “A németek szerint nem szabad a német sajtó” bejegyzésre

  1. Szabadságharcosok útja mindig rögös szerint:

    Április 22-én terrortámadás volt Essenbe; többen meghaltak. Két 16 éves afgán IS tag hajtotta végre egy esküvőre rontottak be. Szomszédom fodrászának a tesója ott él, ő tette fel facebookra a képeket, aztán 15p múlva a rendszer törölte a profilját. A rendőrség teljes hírzárlatot rendelt el. Médiacsoportok be se tehették a lábukat Essenbe. Napi szinten egyre súlyosabb erőszakhullám szakad Európára és Európa még mindig tesz semmit ezellen, mert nem tehet semmit. Na ezért írom Nektek 3éve már hogy ZEITGEIST-ban élünk. Megelevenedik naponta a 10évvel ezelőtt látott képsorozat, amiben azt láttam, hogy a polgárt verik nyílt utcán és a másik polgár nem segíthet rajta mert majd azt lövik le a rend őrei. Nagyon durva értékvesztett idők jönnek, mert ez jobb nem lesz. A bűn új értelmi kifejezést nyer majd, mert bűn nélkül lassan már mi sem fogunk tudni élni…és ez lesz a megszokott….
    Egyet közlök veletek; ez egy generált folyamat. Nincs háború egyik országban sem ahonnan ezek jönnek. Albánia a melegágya ezen gerjesztőnek és Kína adja a pénzt. Röhögjetek, szúrkálódjatok továbbra is vakon, de 2020-ban nem a muszlimok jelentik a veszélyt. Majd figyeljétek a sárgalázt, mert az viszi el a mi kulturánkat. Beszélgessetek el keresztény afrikaiakkal ( Nigéria, Elefántcsontpart, Togo, Benin, Angola, Guinea-Bissau…stb) ők nem a muszlimoktól félnek, hanem Kínától. Európa már rég Kína rabszolgája csak ezt sokan nem akarják tudomásul venni. A világ minden országában 10évre adómentességet kapnak….ja…és régen feloldották már az 1gyerekes politikájukat.

  2. Szabadságharcosok útja mindig rögös szerint:

    Ja amit még közölni akartam. A rémhírek és infók már régóta csak facebook vagy youtube-ról érhetők el. Vannak kódolt internetes portálok, ahol az egész folyamatot dokumentálták de csak nagyon kis rétegnek van hozzáférése…mert tény és való tömegpánikot keltenének a képkockák….mert pl egy mészárlás után jönnek a szervkereskedők, amiről fingja nincs egy európainak. De sokszor felteszem magamnak is a kérdést. Akarok tudni a borzalmakról vagy maradjak a népi dáridó szintjén hogy ha nem tudom nem fáj??

Itt lehet hozzászólni !