Gyermekrajzok a pitypangról

Csepel.hu

egigero10

Pitypang címmel nyílt kiállítás az Égigérő – Ég Ígérő Gyermekgalériában április 28-án. A Nagy Imre Általános Iskola és Alapfokú  Művészeti Iskola és az ÁMK közös galériájában a képzőművészeti pályázatra beérkezett legszebb alkotásokat állították ki. Az alkotók színes rajzaikon keresztül bemutatták miként és hogyan élnek a világ gyermekei.

A pályázatra 3-tól 18 éves korig, bármilyen képző- és iparművészeti technika felhasználásával, méretbeli megkötés nélkül lehetett benyújtani műveket. Szebbnél szebb képzőművészeti alkotások érkeztek csepeli Festő utcai Tagóvodából, a Karácsony, Nagy Imre, Széchenyi és a Vermes Miklós általános iskolákból, valamint a berettyóújfalui Igazgyöngy művészeti iskolából, a győri Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Intézményből és a Bácsborsódi „Őszi Napfény” Integrált Szociális Intézményből.

A kiállítás megnyitóján Tóth Endre, a Nagy Imre ÁMK intézményvezetője köszöntötte a gyermekeket és gratulált ügyes munkáikhoz.

Ezután a művészeti iskola 4. a. osztályos tanulói mesét és verset adtak elő a pitypangról. Előtte Fehérvári Adrienn, a Fasang Árpád Zeneiskola növendéke gitárjátékát hallgatták meg a résztvevők.

A felkészítő pedagógusok (Bonczné Lencsés Gyöngyi, Buzás Judit, Jónásné Albert Erzsébet, Kállai Ibolya, Karácsony Krisztina, Kemény Zsuzsa, Kónya Gábor, Kovács Lajos, Kovácsné Pap Orsolya, L. Ritók Nóra, Ludányi Zsóka,

Mucsi Ildikó, Perényi Anna, Puláné Jerabik Ivett, Szabó Barbara, Szerémi Lotti,

Török Zita, Varga Erika és Veréb Veronika) munkáját Körömi Gábor, a Nagy Imre Általános Iskola és AMI intézményvezető-helyettese köszönte meg.

A pályázatok értékelésénél nincsenek dobogós helyezések, mindenki kapott oklevelet és különleges filctollat az ajándékátadásakor Kállai Ibolyától és Szerémi Lottitól.

A szép rajzok október végéig tekinthetők meg a gyermekgalériában.

Csepel.hu

Egy hozzászólás “Gyermekrajzok a pitypangról” bejegyzésre

  1. fghfjhgkjhk szerint:

    “virágzik a pitypang megírom…”
    Ezzel a faxséggal mi lett???
    🙂 😛 😀

Itt lehet hozzászólni !