Budapest legjobb palacsintázója Csepelen van!

Kultography blog

Budapest legjobb palacsintázója Csepelen van

Sosem gondoltuk volna, hogy pont Csepelen találjuk meg Budapest legjobb palacsintázóját, de így lett. A Trendy Palacsintázóban több mint 130 féle palacsintát kóstolhatunk meg, sósat, édeset, egyszerűbbet vagy épp különlegeset, bármilyet, amire csak vágyunk.

Egy ismerősöm ódákat zengett a Trendy Palacsintázó kávékrémmel töltött kávés palacsintájáról, így egy hétvégi napon felkerekedtünk, és elmentünk a Csepel Művek bejárata mellett lévő, a Színesfém utca 27-es szám alatt található kis étterembe. A hely valóban aprócska, csupán pár kockás abrosszal leterített asztal van, de ott jártunkkor épp kevesen voltak, így kényelmesen elfértünk. Nem ismervén a helyi adagok méretét, két-két palacsintát rendeltünk, egy sósat főétel gyanánt és egy édeset desszertnek.

A sós palacsinták esetében 23 különböző finomság közül lehet választani, mi egy karfiolos, húsos palacsintát kértünk sajttal (950 Ft) és egy húsos, mozzarellás, bazsalikomos palacsintát (950 Ft). Bár az ételre várni kell, de ennek az az oka, hogy frissen készül minden, a szakács pedig nagyon érti a dolgát. A karfiol állaga tökéletes volt, roppanós, ízletes, pont annyira volt megpárolva, amennyire kell. A húsos szósz is kellemesen fűszeres, ízletes volt, a sajtot is sikerült tökéletesen ráolvasztani a palacsintákra, melynek tésztáját nem túl vékonyra és nem is túl vastagra sütötték, de ami a legfontosabb semmi sem tocsogott az olajban, zsiradékban. Az ételekről pedig kiderült, hogy nemcsak ízletesek, de óriási adagok is. A palacsintától és a mellé halmozott zamatos salátától nem lehetett látni a tányért, így ha nem annyira éhes az ember, elégedjen meg egy palacsintával és ne legyen oly botor, mint mi, akik vakmerően kettőt is bevállaltunk.

A húsos, zöldséges csodák elfogyasztása után érkezett levezetésnek a desszert – amit több mint 100 palacsinta variáció közül választottunk – egy “Toffifee tál” (1290 Ft) és egy kávés palacsinta kávékrémmel töltve (690 Ft). Az adagok itt sem lettek kisebbek, így jó kedélyűen, de annak biztos tudatában, hogy csomagolás lesz a vége, fogtunk neki a grandiózus édességhegy elfogyasztásának. Mind a tészták, mind a krémek frissen készültek, különösen érezhető volt ez a kávés esetében, hiszen itt nemcsak a krémbe került a koffeindús italból, de a tésztába is. Az íze pedig frenetikus volt, kellemesen kesernyés, nem túl édes, pont a megfelelő arányban tejszínes, amit csak tovább fokozott a frissen készített tejszínhab. Az édesség így pont azt az érzetet nyújtotta, mintha a reggeli kávém palacsintává változott volna. Az óriási Toffefee tálon volt minden, a pisztácia fagyitól kezdve, a tejszínhabba merülő toffifeeken át egészen a habdombok alatt megbúvó hatalmas adag, mennyei diós, karamellás, vaníliás krémmel töltött palacsintákig.

Messzemenőkig csak dicsérni tudjuk a Trendy palacsintákat, az ár-érték arány kiváló, a kiszolgálás kedves és akár elvitelre is lehet kérni a finomságokat, de ami a legfontosabb, hogy friss alapanyagokból, mindent helyben készítenek, a minőség pedig első osztályú. Kocsival és tömegközlekedéssel is könnyen megközelíthető étteremről van szó, így ebben a borongós, esős tavaszi időben ideális választás lehet akár hétvégén, akár valamelyik este elugrani palacsintázni egyet Csepelre.

Forrás: Kultography blog

4 hozzászólás “Budapest legjobb palacsintázója Csepelen van!” bejegyzésre

  1. Rázsó szerint:

    Ezt is köszönjük a kerület vezetésének. Bezzeg a szocik alatt nem itt volt Budapest legjobb palacsintázója. Újabb ékes példája annak, hogy: a magyar reformok működnek.

  2. Betke szerint:

    Rázsó mióta él csepelen, mert ez a palacsintázó legalább 12-14 éve üzemel, de 10 biztos!

  3. bb szerint:

    Egyszeruen csodalatosan irta le a tajekoztatast a palacsintakrol. Mint ha Meg AZ izeket is ereztem. Sok koszonet erte, bearanyozta a stilusa az estemet.

  4. fghfjhgkjhk szerint:

    Betke!
    Lehet tévedek, kövezzenek meg, de 2000 óta, tudtommal.
    Az agitprop hülyeség ismét előjött valakiből. Értelme semmi és semmi köze a politikához, de az már nem zavarja! 🙂

Itt lehet hozzászólni !