V. Országos Kerámia és Szobrászat Verseny – Első nap agyagoztak a diákok

Csepel.hu

kiallitas 031

Pénteken kezdődött az V. Országos Kerámia és Szobrászat Verseny döntője a Nagy Imre Általános Művelődési Központban. A kétnapos megmérettetésre az ország számos pontjáról több mint nyolcvan diák jelentkezett.

A színházteremben tartott megnyitón Körömi Gábor, a Nagy Imre Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola intézményvezető-helyettese köszöntötte Tóth Endrét, a Nagy Imre ÁMK intézményvezetőjét, Kerepesi Ágnest, a Nagy Imre Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola intézményvezetőjét és a zsűritagokat, Lázár Zsuzsát, a Budai Rajziskola intézményvezetőjét, Vágó Szilvia kerámia- és porcelántervező iparművészt, valamint Nagy Imre szobrászművészt, a Magyar Képzőművészeti Egyetem tanárát.

A versenyzőkhöz elsőként Tóth Endre intézményvezető szólt. Örömét fejezte ki a tekintetben, hogy sokan részt vesznek az országos verseny döntőjében, majd kellemes és tartalmas napokat kívánt a diákoknak. Ezután jó versengésre bíztatott a zsűri elnöke, Nagy Imre. Részletes technikai információkat Geisbühl Tünde festőművész adott.

A szaktárgyi verseny első napján a diákok agyagoztak. Kötelező feladatuk egységes volt. Formáztak többek között meseszereplőket, figurát, kompozíciót, tárolóedényt és maszkot – tájékoztatta oldalunkat Körömi Gábor.

Ez idő alatt a felkészítő pedagógusoknak és a kísérőknek a Ludwig Múzeumba szerveztek programot a rendezők.

A versenyzők másnap a szabadon választott feladat során készíthetnek bármilyen kompozíciót kartonpapír, hurkapálca és drót felhasználásával.

Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !