A Pancho Aréna lett a világ legszebb stadionja

Travelo

A Pancho Aréna lett a világ legszebb stadionja

Tízes listáján a felcsúti Pancho Arénát szavazta meg a Footballs Top Ten a világ legszebb luxus futballstadionjának.

Nem első alkalommal díjazták szépsége miatt a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia stadionját, írja a turizmusonline.hu. Ezúttal a Footballs Top Ten választotta a legszebbnek a 2014-ben megnyílt stadiont. A cikk kiemeli fa burkolatokat és a világítást, és azt is megemlíti, hogy több nézőt tud fogadni, mint maga Felcsút. A Puskás Akadémia Pancho Aréna olyan létesítményeket előzött meg a nívós listán, mint a riói Maracana vagy a Bayern München stadionja.

A felcsúti aréna nem először kerül ki nyertesként a stadiono “szépségversenyében”: tavaly novemberben a FourFourTwo című szaklap által készített összeállításban került be a világ 12 legszebb labdarúgó-stadionja közé.

A Pancho Aréna terveit Makovecz Imre kezdte el és Dobrosi Tamás fejezte be. A 3500 fő befogadóképességű stadion a Puskás Akadémia FC mérkőzéseire, valamint nemzetközi és válogatott ifjúsági tornákra készült.

Forrás: Travelo

3 hozzászólás “A Pancho Aréna lett a világ legszebb stadionja” bejegyzésre

  1. Nagyapó szerint:

    A Footballs Top Ten, meg a FourFourTwo is “Orbán bérencek”.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  2. fghfjhgkjhk szerint:

    “The construction of the Pancho Arena in Felcsut was surrounded in controversy. Hungarian Prime Minister Viktor Orban grew up in the village the stadium was built in and is known for his love of football so a lot of eyebrows were raised when Orban’s government passed a lot of legislation which helped the companies which built the stadium. Despite that and the fact that the stadium has a larger capacity than the village it is built in, the Pancho Arena is truly beautiful. Named after Hungarian and football legend Ferenc Puskas, the Pancho Arena was designed by Hungarian architect Imre Makovetz and opened in 2014. The wooden interior and lighting make for a truly beautiful place to play football.”

    Ezt is elolvasták? 😛
    http://footballstopten.com/top-10-luxury-football-stadiums-world/10/

  3. Nagyapó szerint:

    Ugyancsak vitatták az Eiffel torony, a Szabadság szobor és a Krisztus szobor létesítését is.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

Itt lehet hozzászólni !