Felvételen ahogy több száz migráns őrjöng Párizsban

Felvételen ahogy több száz migráns őrjöng Párizsban

Egy párizsi metróállomás közelében elszabadultak az indulatok és több száz migráns csapott össze egy szélsőséges csoporttal, majd a rohamrendőrökkel. Az őrjöngést végül a hatóság megfékezte.

A videofelvétel a párizsi Sztálingrád metróállomáshoz közel készült a város 19. kerületében, ahol több ezer migráns él, a legtöbbjük hajléktalan. Közülük kivált egy pár száz fős csoport, akik felkaptak mindent, amit a kezük ügyébe került és törtek-zúztak.

A helyi szélsőségesek és a migránsok összecsapása még az állomáson kezdődött el, amikor a szélsőségesek elkezdték dobálni a bevándorlókat.

A rohamrendőrök könnygázt vetettek be az őrjöngő tömeg ellen és letartóztatták azt a férfit, aki először elkezdte a dobálózást – amiből végül az egész incidens kipattant.

A rendőröket üvegekkel és törmelékkel dobálták meg a hajléktalan migránsok és helyi szélsőséges “bűnözésellenes brigád” összecsapása során.

A felvétel a szomszédos Boulevard de la Vilette-en készült, egy biztonságos pontról

Legalább 4 migráns megsérült, akiket kórházba szállítottak.

Az elmúlt egy hónapban 1000 migráns vert tanyát a környéken, sokan Calais-ból jöttek ide.

A francia belügyminiszter, Bernard Cazeneuve korábban már bejelentette, hogy fel fogják számolni a tábort, ami meg is történt. A migránsok azonban két hét múlva visszatértek a matracaikkal és ismét tanyát vertek a metróállomás mellett.

A párizsi rohamrendőrök számára ez kemény műszaknak bizonyult, mert a nap folyamán szintén könnygázt kellett bevetniük és tömeget kellett oszlatniuk egy másik, a munka törvénykönyvének módosítása kapcsán rendezett tüntetésen. A két eset valószínűleg független egymástól.

Hollande elnök pénteken még azt nyilatkozta az ügyben, hogy mindenképp megváltoztatják a munkajogi szabályokat és a 35 órás munkahétnek búcsút mondhatnak a franciák.

A rohamrendőrök egyébként csütörtökön is oszlattak. Számukra minden bizonnyal nem 35 órás volt ez a munkahét.

Forrás: 888

4 hozzászólás “Felvételen ahogy több száz migráns őrjöng Párizsban” bejegyzésre

  1. belekotkot szerint:

    Tetszik, A főcím :Felvételen ahogy több száz migráns őrjöng Párizsban

    Aztán később megtudjuk hogy :A helyi szélsőségesek és a migránsok összecsapása még az állomáson kezdődött el, amikor a szélsőségesek elkezdték dobálni a bevándorlókat.

    Tehát azok a szemét migránsok visszaütöttek. 🙂

  2. Rázsó szerint:

    Láttunk már hasonlót 2006-ban. Bár azok nemzeti érzéstől fűtött fiatalok voltak, akik jogosan lázadtak a hazaáruló libsibolsikomcsi kormány ellen 🙂

  3. Szabadságharcosok útja mindig rögös szerint:

    És ezek sorozatosak lesznek. Nézzétek már meg a Zeitgeist doksifilmet. A 6évvel ezelőtti képek ma mind a valóság képét festik. A lázongások a szélsőjobbos csoportoktól szintén megerősödnek és itt gondolok minden nemzeti tudatú országra. 2020 a végállomás. Hillary Clinton lesz az elnök és megindul a Vénusz-projekt. Mert a Zeitgeist erre akar kitérni, hogy szemléletváltás jön, aminek lesznek áldozatai mint minden új irányzatnak, de a Világuniót akkor is véghez akarják vinni.
    Tudtátok hogy a Rotschildék megvették a szabadkőműves Genfet és Bázelt? A Hilton lányok egyikét hozzáadták ahhoz a Mark Rotschildhez, aki a kezébe tartja az egész svájci bankrendszer alapműködését….

  4. Grün Izidor szerint:

    “Néhányan már nem is mennének tovább Németországba, jó lenne nekik Magyarországon.”
    .
    Nem ismernek bennünket eléggé?! 😀
    .
    http://mno.hu/kulfold/embertelen-korulmenyek-a-magyar-hataron-1338177

Itt lehet hozzászólni !