Csepelen is tiltott adatgyűjtést folytat az MSZP

Csepel.info

MSZP_adatgyujtes

A hűtlen kezelés miatt elítélt Szenteczky “lopásgátló” aláírásokat is gyűjt

Törvénytelenül gyűjt aláírásokat az MSZP, miután az Országgyűlés kedden már megszüntette a vasárnapi pihenőnapot – állítja Péterfalvi Attila, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnöke. Szenteczky János, a csepeli MSZP több bűncselekmény miatt elítélt elnöke azonban közleményben jelentette be: folytatják a törvénytelen adatgyűjtést, és minden tisztességes ember érdekét ők képviselik.

Nem tisztességes az MSZP aláírásgyűjtése a vasárnapi boltzárról szóló törvény eltörléséért – mondta az Origónak Péterfalvi Attila, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnöke. Szerinte az MSZP nem folytathatja az aláírásgyűjtést.

Az MSZP négy ügyben jelentette be adatkezelési szándékát a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság NAIH adatvédelmi nyilvántartásába. A négy ügy a következő: a vasárnapi boltzárról szóló törvény visszavonásáról szóló népszavazás; támogató aláírások gyűjtése azért, hogy nyitva legyenek vasárnap is a boltok; szimpatizáns-adatgyűjtés és a földtörvényről szóló népszavazási kezdeményezéshez aláírásgyűjtés.

Ezek közül az első ügy a népszavazási kezdeményezéshez kötődik, míg a második egyfajta demonstráció amellett, hogy megszűnjön a vasárnapi pihenőnap.

Péterfalvi Attila azt mondta az Origónak, hogy szerinte a vasárnapi boltzárról szóló törvény visszavonásáról szóló népszavazási kezdeményezés esetében már értelmetlen az aláírásgyűjtés, mert a parlament kedden visszaállította a korábbi állapotokat. Az adatvédelmi törvény viszont előírja, hogy az adatkezelésnek mindig törvényesnek és tisztességesnek kell lennie, viszont Péterfalvi szerint ha nincs egyértelmű célja az aláírásgyűjtésnek, akkor az nem lehet tisztességes. A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnöke ezekben az ügyekben ezért tájékoztatást kért Tóbiás József MSZP-elnöktől.

MSZP: aki nem ért velük egyet, az politizál és mondjon le

Az MSZP aláírásgyűjtése törvényes és indokolt – reagált az MSZP. A szocialisták közölték, hogy kizárólag a Nemzeti Választási Iroda által érvényesített, hitelesített és kiadott aláírásgyűjtő íveken gyűjti a szignókat. Szerintük az elnök “politikai nyilatkozatot tett”, ezért felszólították, hogy hagyja abba a politizálást, vagy mondjon le.

Szenteczky János, a csepeli MSZP két rendbeli hűtlen kezelés és két rendbeli rágalmazás bűncselekményének elkövetése miatt elítélt vezetője a párt Facebbok-oldalára tett ki egy nyilatkozatot. E szerint Csepelen is folytatni fogják a törvénytelen adatgyűjtést. “Ez nem csak a baloldali érzelműek és a demokraták érdeke, de minden jóérzésű, tisztességes állampolgáré. Ezért az MSZP Csepeli Szervezete felhívással fordul a csepeliekhez, a helyi civil szervezetekhez és a demokratikus ellenzéki pártokhoz, hogy minél többen írják alá az íveket, illetve minél többen segítsék az aláírásgyűjtést.” – áll a közleményben.

Az MSZP gyaníthatóan a választások közeledtével használja fel majd a támogató aláírásoknál szereplő adatokat.

Csepel.info

9 hozzászólás “Csepelen is tiltott adatgyűjtést folytat az MSZP” bejegyzésre

  1. Grün Izidor szerint:

    Mintha úgy rémlene, hogy papírjuk van a Kúriától, hogy gyűjthetnek! 😀 😀

  2. Lovas szerint:

    Nagyon kéne nekik a hatalom.

  3. helyi szerint:

    Ki a F@sz az a Péterfalvi Attila? Tették fel eddig a kérdést a Fideszesek…Most ugyanaz a kérdés….:)

  4. fghfjhgkjhk szerint:

    Lovas, menetelj, a hatalom mindenkinek kell. 🙂
    Akkor kéretik a rezsicsökkentés adatgyűjtő ívét is elégetni.

  5. Grün Izidor szerint:

    fghfjhgkjhk!
    Amíg a az eus bíróság nem dönt a kötelező betelepítési kvótáról addig miért gyűjtögetik az aláírásokat?!
    Ha elvetik a feljelentést, akkor potyán dolgoztak a kedves fijjug!
    Ha megítélik a tiltakozás jogosságát akkor is! 😀 😛
    .
    http://magyaridok.hu/belfold/a-megallapodas-nem-jelenti-hogy-vegleg-elvetettek-a-kotelezo-betelepitesi-kvotat-513883/

  6. Nagyapó szerint:

    Idióta dr grün Izidor Charlie Rodrigez! Tudja egyáltalán miről ír?? Milyen aláírásgyűjtésről??

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  7. Grün Izidor szerint:

    Vén hüje!
    Helyi szinten az öt kiló krumpliért vásárolt kxóta ellenesekről! 😛

  8. Jobban szerint:

    Hát, ha ez így működne?!? Van akik lakást kaptak/nem is egy ilyen eset/, és mégis “meggyőződésüknek” megfelelően választanak, 5 kg krumplival meddig lehet jutni. Hol él?
    Azért a kvóta kicsit komolyabb téma mint, hogy ennyi burgonyával el lehetne intézni.

  9. fghfjhgkjhk szerint:

    Jobban!
    Minden aláírásgyűjtés egyben adatgyűjtés is.
    Ezt minek kell rágni egy oldalon keresztül?
    Rólam ilyen szinten senkinek nincs adata.
    😛

Itt lehet hozzászólni !