Szakmák bemutatója a Weiss Manfréd Szakközépiskolában

Csepel.hu

sze2

A város minden pontjáról érkezett fiatalokkal telt meg április 15-én este a csepeli Weiss Manfréd Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium épülete és udvara. A „Szakmák Éjszakája” nevű rendezvényhez csatlakozott az intézmény, melyet ezen a napon országszerte mintegy háromszáz helyszínen szerveztek meg első alkalommal a Szegedi Szakképzési Centrum kezdeményezésére.

A Weiss Manfréd Szakközépiskola a tavaly megalakított Budapesti Komplex Szakképzési Centrum része, melyhez városszerte tizenegy iskola tartozik, és a legkülönbözőbb szakmákat oktatják bármilyen korosztály részére. Az érdeklődő fiatalok több mint hatvan szakmát ismerhettek meg az eseményen rendkívül széles skálán: a gépi forgácsolótól a színháztechnikusig, a pincértől a fogtechnikusig szinte bármilyen hivatás rejtelmeibe be lehetett tekinteni.

A Szakmák Éjszakája megnyitóján szinte mozdulni sem lehetett az iskola nagytermében, ahol a fellépőket és a vendégeket Rákóczi Ferenc konferálta. Az ünnepségen Valló Péter, a Budapesti Komplex Szakképzési Centrum igazgatója mondott beszédet, aki kiemelte, hogy a tavaly Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter hozta létre a szervezetet, ezzel is elősegítse hazánkban a megbecsült szakmák oktatását. A szervezet sikeresen működik, hiszen rengeteg képzési formában minden korosztály megtalálja az érdeklődési körének megfelelő szakmát – még nyolcvanöt éves tanulójuk is van. Beszédet mondott Morovik Attila, kerületünk alpolgármestere is, aki Csepelnek a szakmák oktatásában elfoglalt helyét méltatta. „Weiss Manfréd olyan korszerű ipari centrumot hozott létre, ahol a gombostűtől a repülőgépig mindent gyártottak, így kerületünkben a szakképzés már több mint 100 éve összefonódik az itt élők életével” – hangsúlyozta az  alpolgármester, a rendezvényt pedig e szavakkal nyitotta meg: „A jó szakma szegletkő, melyre stabil jövő építhető! A jövőtök lehet, hogy ezen az éjszakán kezdődik!”

Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !