Állásbörze a Radnótiban: minden munkát keresőnek segítenek

Csepel.hu

allasborze13

Állásbörzét tartottak a Radnóti Miklós Művelődési Házban április 12-én, ahol több száz állásajánlattal várták az érdeklődőket. Az eseményen 41 cég 1100 állást kínált, az álláskeresők száma pedig 370 volt. Borbély Lénárd polgármester azt emelte ki, hogy az önkormányzat célja minél több munkalehetőség biztosítása a csepelieknek. György István, a Budapest Főváros Kormányhivatal kormánymegbízottja azt mondta, hogy egyre kevesebb az álláskeresők száma Budapesten. Dudás Zoltán, a Budapest Főváros Kormányhivatalának XXI. kerületi hivatalvezetője azt hangsúlyozta, hogy minden álláskeresőnek segítenek. 

Borbély Lénárd köszöntötte az állásbörzén megjelent munkaadókat, vállalkozókat és intézményeket, valamint az állást keresőket. Csepelen már kevesebb a munkát keresők száma, mint a budapesti átlag. A további cél is az, hogy minél több álláslehetőséget kínáljanak a helyi lakóknak. Az önkormányzat tervezi, hogy specifikus álláskeresést indít a saját honlapján, ahol a munkaerőpiac résztvevői könnyebben és gyorsabban megtalálhatják számításaikat. Olyan szakmákat is feltüntetnek majd, amelyekből jelenleg hiány van. Az önkormányzat és a vállalkozók között jó az együttműködés. A polgármester külön kiemelte a Metrans Kft. képviselőit, akik a cég beindulásakor 200-250 munkahelyet tudnak majd biztosítani a csepelieknek.

György István arról beszélt, hogy immár sokadik alkalommal rendezik meg az állásbörzét, ezek között pedig a csepeli esemény mindig sikeres. Tavaly a munkát keresők fele állást talált az itteni börzén. Budapesten jelenleg 14 százalékkal kevesebb az álláskereső, mint az elmúlt esztendőben. Az országban 4 millió 240 ezer ember dolgozik, ami a legmagasabb szám az utóbbi időben.

Dudás Zoltán a mostani rendezvény különlegességeként említette, hogy a Budapest Főváros Kormányhivatalának jóvoltából nemcsak Csepelről és környékéről, hanem egész Budapest területéről is kínáltak állásokat az érdeklődőknek. Összesen 41 cég jelent meg, amelyek 1100 különféle munkát ajánlottak fel. A munkát kereső érdeklődők száma 370 volt. A hivatalvezető hangsúlyozta, hogy minden álláskeresőt nyilvántartanak és mindenkinek segítenek.

Az állásbörze a Budapest Főváros Kormányhivatala XXI. Kerületi Hivatala és Foglalkoztatási Főosztálya, valamint a csepeli önkormányzat támogatásával valósult meg az „Út a munkaerőpiacra” elnevezésű kiemelt projekt keretében. Az állásbörze célja, hogy elősegítse a munkaadók és álláskeresők közötti kapcsolatfelvételt, valamint alkalmat biztosítson a közvetlen és személyes találkozásra a munkaerőpiac szereplői számára. A mostani börzén főként különféle fizikai munkákat kínáltak, de akadtak adminisztrátori, irodai állások is.

Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !