Itt a Fidesz alelnöke beszél

168 Óra

Németh Szilárd

A Fidesz rezsibiztos alelnöke szerint a tanári megmozdulások szervezői „a komcsik ügynökei”, céljuk bomlasztás, zavarkeltés, balhézás. A szakszervezeti vezetőkről azt gondolja, az illegális bevándorlókhoz hasonlóan tolják maguk előtt a gyerekeket és becsapják a tanárokat.

– Ön aztán tudja heccelni a népet.

– Voltak, akik ezt mondták a rezsicsökkentéskor is. De tessék mondani, most épp mivel?

– Minapi parlamenti felszólalását idézem: „A szakszervezeti vezetők az ellenzéki pártok elvtelen kiszolgálóivá váltak, az iskolákat pedig ugyanezek a szakszervezetek túszul ejtették, sőt a pedagógusokat, szülőket és gyermekeket biodíszletként használják fel önző, hataloméhségből fakadó céljaikra.” Felhasználták a szülőket, a diákokat és a pedagógusokat?

– Így van.

– Improvizálja az ilyen kirohanásokat?

– Dehogy, ezt is előre megírtam, hogy egyes hírportálok véletlenül se adjanak olyanokat a számba, amiket nem mondtam, és nem is gondoltam. Mégis így történt. Pedig ebben a szövegben nincs benne, hogy „nekimentem volna a tanároknak”. És nem is a szülőkről „állítottam ki bizonyítványt”, hanem egyes politikusokról és az őket kiszolgáló szakszervezeti vezetőkről. Utóbbiak nyilván megállapodást kötöttek az ellenzék prominenseivel, most a szélsőbaltól a szélsőjobbig mindenki kánonban dalolja a magáét. Miközben a magyar iskolák minden tekintetben sokkal jobb állapotban vannak, mint 2010 előtt.

– Ezért vett tiltakozásként kockás inget sok tízezer tanár és diák?

– Nagyon jó viseletnek tartom, nekem is van egy rakás cowboyos flanelingem, sőt, kockás alsónadrágom is.

– Szülők egy csoportja „Nem megyek suliba” címen mozgalmat szervezett a tanárok melletti szolidaritásként, és több tízezren nem vitték iskolába a gyereküket. Őket is megtévesztették?

– Úgy vélem, igen, hiszen a meggyőző többség volt iskolában. Még csepeli polgármesterként 2011-ben átéltem hasonló politikai akciót. A Szárcsa utcai általánosban kevés volt a diák, ráadásul többségük nem is csepeli volt. Nyilvános testületi ülésen kértem fel oktatási szakembereket, készítsenek átfogó javaslatot arról, hogyan oldhatnánk meg ezt a problémát. A munkába bevontuk az igazgatót, a nevelőtestületet és a szülőket is. Azonban az ellenzék hatalmas hisztériát csapott, hogy be akarom zárni az iskolát. A gyermekek itt is statisztákká váltak, az iskola, mint oktatási-nevelési intézmény csak eszköz lett a politikai balhé kedvéért. A bezárás fő indokának azt tartották, hogy háromháznyira lakom a sulitól, nyilván zavarnak a gyerekek, ebből is látszik, hogy a hatalom megszédített, egy önző, a pedagógus múltját elfelejtő polgármester vagyok. Ráadásul a szülőket akkor is az ellenzéki politikusok – az MSZP-től a Jobbikig – tartották kézben, egy szigetszentmiklósi hölgy vezette az akciót. Amikor kiderült, eszem ágában sincs bezárni az iskolát, még megtalálták ennek az indokát is: a fiamat oda akarom majd beíratni, hogy ne kelljen messzire járnia. Ő nem a Szárcsába jár, az iskola pedig azóta is teszi a dolgát, tanítja, neveli és óvja a gyerekeket.

– Azt akarja ezzel mondani, hogy most is az történik, mint a Szárcsa utcában?

– Valami hasonló. Pedig a gyermekek ügye most is többet ér, a politikának pedig továbbra sincs helye az iskolában!

– A szülői mozgalmat egy szegedi, kétgyermekes anyuka indította, akit felháborított, hogy az iskolában nincs kréta, vécépapír és fénymásolópapír. Magánkezdeményezés volt, és…

– Soha nem állítottam, hogy nem lehetnek problémák, de azt, hogy Szegeden, az ország harmadik legnagyobb városában nincs kréta, egyszerűen nem hiszem el. Tényleg olyan borzalmas a helyzet, hogy ehhez a kezdeményezéshez ennyire sokan csatlakozzanak, aztán hajrá világforradalom? Hol voltak a szervezők 2002 és 2010 között, amikor 381 iskolára került lakat, amikor totális csődbe vitték az iskolafenntartó önkormányzatokat, amikor Csepelen már februárban hitelből kellett fizetést adni a tanároknak? Viszont értem és osztom is azon pedagógusok, szakmai szervezetek és szülők álláspontját, akik szerint a KLIK eddigi, rövid ideje tartó működése során finanszírozási, rendszerszintű és személyi alkalmatlanságból fakadó működési hibák, zavarok tapasztalhatók. Ki nem fizetett számlák, késve elszámolt túlmunkák, fullasztó bürokrácia, a „vízfej” létből adódó tehetetlenség, nemtörődömség, nagyképűség. De mit oldott meg ebből a tüntetés, a sztrájk? Az égvilágon semmit. Csak épp összeugrasztottak gyereket gyerekkel, pedagógust pedagógussal. Meg kidobtak egy rakás pénzt az ablakon a sok el nem fogyasztott ebéddel. Közben a felnőttek meg arra akarták rávenni a gyerekeket, hogy ne menjenek iskolába, mert sok a tananyag.

– Tananyagról szó sem volt. A szülők akarták kifejezni szolidaritásukat.

– Az osztályzatok be nem írásával fenyegetőző tanárnő is a tananyagot ostorozza, közben persze a diákoknak okoz vele kárt. Ebből is látszik, hogy a felvetett problémák nem oldhatók meg politikai hecckampányokkal, értelmetlen sztrájkokkal, osztályzatok be nem írásával, és a nemzeti ünnepre időzített provokatív ellenzéki tüntetésekkel. A szakmai kérdések tisztázásához csak a párbeszéd, a Köznevelési Kerekasztal a járható út. A szülők persze fejezzék ki az akaratukat, de arra kérem őket is, hogy ne engedjék politikai célokra használni gyermekeiket!

– Nem egyszer a kormány használt politikai célra gyerekeket.

– Mikor is?

– Például tavaly a mórahalmi kormányablak megnyitóján, ahová óvódásokat vezényletek ki énekelni.

– Nemcsak kormányablak megnyitón, hanem nemzeti és állami ünnepeken, önkormányzati és sportrendezvényeken, templomokban, bálokon, kiállítás megnyitókon, hagyományőrző találkozókon, mint iskolán, óvodán kívüli tevékenységekben is részt vesznek, énekelnek, szavalnak gyerekek. Karácsonyra fenyőfát rajzolnak, március 15-ére még nemzeti színű zászlókat is festenek. És ez így van jól! Fontos eszköz ez az értelmi-politechnikai, erkölcsi-esztétikai és testi nevelési folyamatban.

– Sőt. A zákányi óvodások a határon kerítést építő katonáknak énekeltek hálából, hogy megvédenek minket a „migránsoktól”. Egy óvodás fogalmazott így.

– Zákányban, mint határtelepülésen minden család, így a gyerekek is megszenvedték az illegális migrációt. Kérdezze meg tőlük, hogy azoknak énekelni, akik megvédik az otthonukat, ugyanaz-e, mint felhasználni a gyereket arra, hogy ne menjenek iskolába. Engem nem tud arról meggyőzni, hogy pártatlan szülők szervezték sztrájkot. A felbujtók nagyon is kötődnek a pártpolitikához.

– Soroljuk őket!

– A tüntetésen egymást taposva tolongtak az ellenzéki politikusok, meg a Soros Györgyhöz köthető hálózati aktivisták. A Teleki Blanka igazgatója, Pukli István is direkt marketingként nyomja a politikát az iskolában. Beszédes az is, ahogy Mendrey László, a PDSZ és Galló Istvánné a PSZ vezetője az MSZP páholyából figyelik és szakértik a parlamenti vitát.

– Pukli István 2007-ig tartozott az ifjú szocialistákhoz. Lassan tíz éve, hogy kilépett.

– Igen, erről Zuschlag János is beszélt: „Azért ültem 6 évet, hogy például Pukli meg a többi fiatal majdnem ingyen tudjon Fadd-Domborin táborozni, meg tudjon ifjúsági szervezetet alapítani.” Pukli gimnáziumi igazgató úr most meg „gigatüntetést” szervez a nemzeti ünnepre.

– És?

– És 2012-ben, iskolaigazgatói kinevezésekor tüntettek ellene, mert fideszes komisszárnak tartották. Jó kis csavar, mint egy Möbius-szalag.

– Most meg a Fidesz ellen kampányol?

– Pukli olyan, úgy viselkedik, mintegy jól képzett ügynök.

– Kinek az ügynöke?

– Ávós nagypapával vajon kié lenne? Most tényleg azt tetszik gondolni, hogy magától és szakmai meggyőződésből cselekszik ez a kalandos életű elvtárs?

– Nehezen követem. 2012-ben a fideszes többségű önkormányzat nevezte ki.

– Ez pont engem igazol.

– A minapi tüntetésen Pukli ultimátumot adott a kormánynak: ha Orbán Viktor és Áder János nem kér bocsánatot a megalázott tanároktól, egy órás munkabeszüntetést tartanak.

– Már az egész ló kilóg! Semmi köze sincs se az iskolához, se a közneveléshez, se a pedagógiához. Nyílt politikai zsarolás, igazi bolsevik diktátum. Ennek hallatán Lukács György Vagy Szamuley is megnyalná mind a tíz ujját.

– Ezt maga tényleg elhiszi?

– Pukli is csak egy eszköz, egy jól képzett katona a politikai akcióban. Már ott is kilóg a lóláb, hogy amikor minden szereplő leül tárgyalni, a két szakszervezeti vezető nem. Az oktatás és az egészségügy olyan téma, ahol gyorsan lehet közösségeket létrehozni. Mindig lesz probléma: egy koszos vécé, egy kiabálós tanár néni, egy kicsit nehezebb iskolatáska, egy nehezebb memoriter. Miközben azon, hogy a Kormány úgy menti meg az iskolákat, hogy állami fenntartásúvá teszi az azokat, nincs mit vitatkozni. Ebben amúgy a Jobbik vitte véghez a legszembetűnőbb páli fordulatot, Az oktatási programjában gyakorlatilag egy KLIK-et és államosított tankönyvpiacot hirdetett meg. Most meg pont ezek ellen megy. Nem véletlenül mondom: ez egy politikai akció, ami a remélt kormánybuktatásról szól. Ha meg nem megy, hát okozzunk minél nagyobb kellemetlenséget. Azonban olyan csata zajlik, amit a kormány fog megnyerni. Mi megértettük, hogy akkor jó a magyar köznevelési rendszer, ha az iskolában első a gyermek. A cél, hogy a magyar diákok versenyképes tudást szerezzenek, a szüleik biztonságban tudhassák őket az iskolákban, a pedagógusok pedig megbecsülést kapjanak.

– Küzdenek rendesen. A már idézett parlamenti felszólalásában azt is mondta: a szakszervezeti vezetők „ugyanúgy gátlástalanul tolják maguk előtt a gyermekeket, ugyanúgy felelőtlenül használják a kiskorú tanulókat pajzsnak, mint az Európát lerohanó illegális bevándorlók”. Hogy jönnek ide a bevándorlók? Miért kell ez?

– Mert ez metafora jutott eszembe. Az aktualitás is összekapcsolja őket, nemcsak a viselkedésük mozgatórugói. Az egyik migráns céljai elérése végett, eszközként fogta a kicsinyét, és áthajította a kerítésen. Nem tudom, belegondolt-e a tettébe és annak következményeibe.

– Hogy micsoda?

– A metaforát – hangsúlyozom – a szakszervezeti vezetőknek szántam. Soha nem bántanám meg se a pedagógusokat, se a szülőket. Nekik felnőttként joguk van tüntetni, joguk van sztrájkolni, joguk van véleményt nyilvánítani. De azt is kimondhatjuk, hogy mindenekelőtt a szülők, és az iskolával összefüggésben a pedagógusok felelőssége is, hogy olyan ügyekben ne késztessék állásfoglalásra a gyermekeket, amelyekhez felnőttek mérlegelése, döntése szükséges! A felnőttek dolgában nem a gyerekeknek kell igazságot tenniük. A pártpolitikának meg végképp nincs helye az iskolában.

– Nézzünk egy szikárabb témát. Az állam miért fordít egyre kevesebb pénz az oktatásra?

– Ez nem igaz.

– Az előző oktatási államtitkár, Czunyiné Bertalan Judit nyilatkozta ezt nekünk.

– Úgy igaz az állítás, hogy a működési költségek valóban csökkennek, mert fogynak a gyerekek. De a fejlesztési összegek nőttek. A KLIK valóban túlszaladt 38 milliárddal a költségvetésén, de ez igazán nem pénz egy ekkora ágazatban, már pótolta is a kormány. Összességében pedig jó irányba mennek a dolgok. Akik a tanári mozgalmat szervezik, rég nem az oktatásról és a gyerekekről beszélnek, hanem a 2010 előtti világot kívánják vissza. Tokkal, vonóval. Ehhez eszközként most az iskolát, holnap az egészségügyet használják fel. A „Vörös Csepel, zúgjon a hangod, Váci út felelj neki” mintájára ma ez hallatszik a Parlamentben: „komcsik üvöltsetek, majd a Jobbik felel nektek”. És ez a szélsőbal- és szélsőjobboldali agresszív együttműködés határozza meg a jövőjüket is.

– Egyelőre nem az ellenzék veri szét a demokráciát. Hallotta, mi történt a Nemzeti Választási Irodánál?

– Persze.

– Egy futballcsapat kopasz biztonsági emberei megakadályozták, hogy a szocialista Nyakó István benyújtsa népszavazási kezdeményezését.

– Méltatlannak és elfogadhatatlannak tartom.

– Ki küldte oda a kopaszokat? Kubatov Gábor pártalelnök?

– Én ezt el nem tudom képzelni róla. A választási iroda alkalmazottja szerint jobbikos kopaszok voltak, a Jobbik szerint viszont a Fradi verőlegényei. Az ügyben 22 feljelentést tettek, majd az igazságszolgáltatás eldönti, mi történt.

– A kopaszok a Fradi biztonsági emberei. Kubatov a Fradi elnöke.

– Már lezajlott a nyomozás? Gábor Amerikában volt, onnan egy ilyet meg lehet szervezni? Ezek egyelőre csak vádaskodások és találgatások. Az viszont tény, hogy a Fideszben a népszavazás mindig is erős legitimációs tényező volt. Ezért nem szabad lejáratni. Most viszont ez történt, így a képviselőknek ezt a demokratikus intézményt is meg kell erősíteniük. Ha a témában lesz érvényes és eredményes népszavazás, a Fidesz azt el fogja fogadni, és a döntés értelmében fog törvényjavaslatot benyújtani.

– Egy szót még ejtsünk a minap bevezetett „egész országra kiterjedő válsághelyzetről”. Mi célt szolgál?

– Mutatok önnek egy nyílt szakmai dokumentumot, aminek a tartalmát Nemzetbiztonsági Bizottság ülésén minden ellenzéki párt képviselője is megismerhette. Ebből az előkészítő anyagból látszik, mennyire megváltozott a migrációs helyzet, amire a magyar emberek biztonsága érdekében megfelelő választ kell adni. Gondolja, hogy egy ilyen döntést a kormány csak úgy meghoz, és átcsoportosít 7,3 milliárd forintot, mozgósít plusz 1500 katonát, ha nem lenne rá oka? A nyugat-balkáni embercsempész útvonal lezárásával megnőtt a bel- és nemzetbiztonsági kockázat, nőtt az agresszív határsértések, a bűn- és terrorcselekmények elkövetésének lehetősége, egyre nagyobb nyomás fog hazánkra és Európára nehezedni. A válsághelyzet országos kiterjesztése az ezekkel szembeni megelőző intézkedés, ami a magyarok számára semmilyen állampolgári vagy szabadságjoguk korlátozásával sem jár.

– A Helsinki Bizottság szerint ilyen válsághelyzetnek számos kritériuma van, amiből jelenleg ránk egy sem igaz.

– Európában és Magyarországon még szólás- és véleményszabadság van. A Helsinki Bizottság is azt mond, amit akar, de nem ők felelnek a magyar emberek, az otthonok, munkahelyek, iskolák, az utcák és a rendezvények biztonságos mindennapjaiért, hanem a Kormány. Ők egy liberális toposzban élnek. A valóság viszont egészen más. Keleti pályaudvar, Röszke, Köln, Párizs, Hamburg, Malmö. A sokáig titkolt svéd bűnügyi jelentésekben olvasható, azért verik meg a nőket, mert szőke a hajuk, vagy, mert burka nélkül mentek az utcára, aztán büntetésből meg is erőszakolják őket. Hol van itt már Európa büszkesége, a szabadság, hová lett a skandináv demokrácia vagy a svéd jóléti modell? Nekünk ettől kell megvédenünk Magyarországot.

Forrás: 168 Óra

3 hozzászólás “Itt a Fidesz alelnöke beszél” bejegyzésre

  1. Grün Izidor szerint:

    “Itt a Fidesz alelnöke beszél”
    Már azt hitték, hogy valaki hozzáértő! 😛 😀

  2. Nagyapó szerint:

    És ezt a 168 óra írta! Bravó!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  3. Grün Izidor szerint:

    És ezt Csepel szellemi világítótornya, okleveles könyvtárszakos segédtanító nyilatkozta! 😛 😀

Itt lehet hozzászólni !