Csepel TISZK – a munkaerőpiac igényeihez igazítva

Metropol

Nálunk nincs felvételi, és nem utasítunk el senkit. Minden jelentkezőnek igyekszünk az érdeklődésének és képességeinek leginkább megfelelő képzési formát találni – nyilatkozta Kollár József, a Csepeli TISZK igazgatója.

Megoldható ez a rugalmasság, hiszen a több mint 60 éve működő iskola mára Európa egyik legkorszerűbb szakképző központjává nőtte ki magát.

A legnagyobb kereslet általában a gépészeti, informatikai és elektromos szakemberek iránt van, ám a kínálatban található összes képzést évről évre összehangolják a valós munkaerő-piaci igényekkel. Mivel a képzések 70%-a gyakorlat, amely vagy partnercégeknél (mint ELMŰ NyRt., Siemens és Excel-Csepel), vagy az európai színvonalú tanműhelyben zajlik, a végzett szakembereknek nem jelent problémát az elhelyezkedés. Gyakran maguk a gyakorlati helyek kínálnak munkalehetőséget.

A képzési idő hossza a szakmától és előképzettségtől függően 1–3 év, nappali képzés keretében, s már a 8. osztály elvégzése után (szakközépiskolai képzés), ill. a 10. osztály lezárása után (szakiskolai és szakképzés), valamint érettségi után a felnőttképzésben (az átlagos képzési idő itt csupán 10 hónap) fogadják a jelentkezőket.

A gazdasági végzettségűek főleg multinacionális vállalatoknál és bankoknál tudnak elhelyezkedni, míg az informatikusokat főként rendszergazdaként vagy honlapfejlesztőként alkalmazzák, de a képzésből kerülnek ki villanyszerelők és logisztikai ügyintézők is, átlag 120–150 000 forintos kezdőkeresettel.

A képzés ingyenes – első szakma esetén, 22 éves korig –, s a felsőfokú OKJ-s végzettség pluszpontot jelent a felvételin szakirányú továbbtanulás esetén. (További információ a lenti elérhetőségeken.)

CSEPEL TISZK: CSEPEL-SZIGET MŰSZAKI SZAKKÖZÉPISKOLA, SZAKISKOLA ÉS KOLLÉGIUM
1211 Budapest, Posztógyár u. 10., Tel.: 06-1-276-6677
www.csepel-muszaki.hu
PÁLYAORIENTÁCIÓS TANÁCSADÁS – MFPI
1088 Bp., Vas u. 8–10., Tel.: 06-1-338-2156/219; 06-1-2333/219
www.budapestedu.hu/palyavalasztas

metropol.hu

Itt lehet hozzászólni !