Most elmaradtak Demszky pofonjai

Lippai Roland jegyzete

Magyar Nemzet

Látva a „liberális gyöngyszem” két évtizede regnáló gazdájának testbeszédét, az ember tényleg azon kezd el gondolkodni, vajon mikor érkezik el az a pillanat, amikor végleg lehull az amúgy is ütött-kopott és hazug demokrata álarc, s a nagy büdös pofon is elcsattan.

Reményeink szerint nem jutunk el odáig, hogy a – természetesen alaptalanul bírált és kellemetlen kérdésekkel zargatott – nagy emberek visszakézből vágják pofán az újságírókat, ám úgy látszik, lassan de biztosan azért csak elérjük ezt a szintet is. Mindig van lejjebb, ásnak szorgosan.

Mindez akkor juthat eszünkbe, amikor a tojásos kalandból épségben kikeveredő, s kétségtelenül feldúlt Demszky interakcióba lép a hírTV riporterével a bíróság folyosóját koptatva. Arca az agresszor arca. Valami ilyesmi történhet azokban a pillanatokban is, amikor a kidobólegény nekilát megtisztítani a diszkót a kellemetlen elemektől, miegyebektől. Érdemes megnézni a légyottot: abban a néhány – minden épeszű ember által fenyegetőnek vélt – mozdulatsorban, amit Demszky előadott, megmutatkozott, valójában ki is viseli a „tojásos” öltönyt és „gatyát” a kutyaszaros Budapesten. Egészen félelmetes, ahogy „felmegy benne az ideg”, csak éppen a végkifejlet maradt el szerencsére, a blokkoló mechanizmus egyelőre megakadályozta a politikai öngyilkosságot – már ha ilyesmiről lehet ebben a hazában beszélni.

Csodálatos dolog a mimika, fölfedi az arc mögött a jellemet, legyen annak bármilyen is a minősége. Akár „romlott áruról” is beszélhetnénk. Az ilyet általában – jobb helyeken – leveszik a polcokról, akár a hamis mézet, jelen esetben azonban egy masszív anyagról van szó, de talán egyre többen érzik, ez a cucc már menthetetlen. A költségvetés nélküli város vezetőjének ebbe a néhány másodperces performance-ába belesűrűsödött ennek az egész rezsimnek minden frusztrációja, kínja, minden dühe azzal szemben, ami nem ők maguk.

Az egyik „nem áll szóba” az ellenzéki sajtóval, a másik torreádornak nézi a sajtóst, vörös kendőnek a kamerát, de olyan is akad, aki pogácsával teli szájjal küldi el jobb helyekre a számára kényelmetlen orgánumok munkatársait. Belegebedhet, aki olyan ellenzéki hírműsort akar megnézni, amelyben akár Demszky, Kóka vagy Gyurcsány elmondta a tutit. Egy-két bátor legény akadt csak. Általában nehéz nekik az a levegő. Prüszkölnek ugyan, de annak más oka lehet. Nincs mit csodálkozni Demszkyn, vagy a többi hasonlóan ideges potentáton. Nagyon sokat dolgoznak, nagy a felelősségük, elvégre csak egy országot és annak fővárosát lökték vissza vagy 40 évvel a múltba, s mint láthatjuk, Anna Freud elhárító mechanizmusainak minden eszközét bevetik. Vagyis mindenki okozója itt a bajoknak, ellenzék, a buta nép, csak éppen ők nem, úgy tolják el maguktól a problémákat és a felelősséget, mintha magával a fekete himlővel állnának szemben.

Az nem szokatlan, hogy a 18-as karikát meghaladó kifejezések hangzanak el a nagy magyar politikai ugar elhasznált levegőjében. Voltak itt arab terroristák, öregecskedő feleségek, miniszterelnök kussoltatása (különösen akkor, ha a költségvetésről van szó), ellenzék befogása, majd a sintértelep meglátogatása, vagy éppen kurva ország is Őszödön. Csak hogy a legemlékezetesebbeket említsük a most állítólag visszavonuló mester hagyatékából. Volt honnan tanulni, ellesni az apró fogásokat.

Kétségtelen, hogy a Demszky-műsor egy új minőséget ad annak a fajta sötét és primitív ellenszenvnek, ami jellemzi őket az ellenzéki sajtóval szemben (is). Talán már saját magukat is gyűlölik, nem csak minket.

mno.hu

6 hozzászólás “Most elmaradtak Demszky pofonjai” bejegyzésre

  1. Zolika szerint:

    Demszkizmusok:

    950 ezerért adják el Demszky 14 millió forintot érő kocsiját
    http://www.mno.hu/portal/630076

  2. én szerint:

    Ilyesztő ez a két őrült.

  3. miska72 szerint:

    Bameg Gabi nem jött be a LOTTO, ha elzavarnak mehetünk dolgozni.
    Azt a betyár úristenit! 🙂
    Mellesleg a neve Tojásos Gábor! 🙂

  4. Gordon szerint:

    Megnéztem az Expresszen. Tíz éves Audik 1,5 milliótól 3,5 – 4 millióig vannak. Valaki nagyon jól fog járni, bár nem az évszázad üzlete.

  5. lolka szerint:

    – Te nekem van egy alsom azt eldobom
    – Neked mid van a töködön kivül?

  6. MirrrenDörmögiMicó szerint:

    Keleti álom mi??

Itt lehet hozzászólni !