SNI tanulók versenyeztek a szépírásért

Csepel.hu

szepiro5

Az V. Országos Szépíró Verseny budapesti döntőjének a Nagy Imre ÁMK adott otthont március 18-án. Csepel második alkalommal ad helyet a nagyszabású rendezvénynek, először 2011-ben csatlakozott a versenyhez. Ebben a tanévben több mint 9700-an jelentkeztek a megmérettetésre a határon túliakkal együtt. A Budapestről nevező 2007 fő közül 285 sajátos nevelési igényű tanuló jutott tovább a mostani fővárosi döntőbe, melyet számos cég mellett a csepeli önkormányzat is támogatott.

A közművelődés zsúfolásig telt aulájában a megjelent vendégek között köszöntötték Kovács-Vass Erzsébetet, a KLIK fővárosi tankerület igazgatóját, Metzger Balázst, a Fővárosi Pedagógiai Szakszolgálat főigazgató helyettesét, Borbély Lénárd polgármestert, Kapdebó Ágnest, a Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatalának tanácsosát, Tóth Jánost, a KLIK XXI. Kerület tankerületi igazgatóját, valamint Potocki Ferencnét, a Tehetségműhely Alapítvány kuratóriumi elnökét, és a Sajátos Nevelési Igényű Tehetségeket Segítő Tanács elnökét.

A rendezvény házigazdájaként Tóth Endre intézményvezető megköszönte a kulturális intézmény dolgozóinak és a Nagy Imre Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola munkatársainak a verseny lebonyolításában való részvételét, valamint a csepeli önkormányzat, a felkészítő tanárok és a szülők támogatását, majd sikeres versengést kívánt a diákoknak,

A Nagy Imre Általános Iskola és AMI képviseletében Kerepesi Ágnes intézményvezető a kézírás fontosságáról szólt. Beszédében hangsúlyozta: a kézírás összetett tevékenység, fejleszti a térérzékelést, a figyelmet, memóriát, kreativitást és a kommunikációt.

A köszöntők sorában Borbély Lénárd polgármester örömét fejezte ki a tekintetben, hogy Csepel második alkalommal ad helyet a rangos eseménynek. Ahogy beszédében fogalmazott: Csepel gyermekközpontú kerület. Megköszönte a felkészítő tanárok és a szülők munkáját, jó versenyzést kívánt a tanulóknak.

A Tehetségműhely Alapítvány képviseletében Potocki Ferencné nyitotta meg a versenyt. Köszönetet mondott a szervező intézmény aktív dolgozóinak, a fővárosi 23 kerületből érkező felkészítő pedagógusok, kapcsolattartók munkáját oklevéllel jutalmazta.

A Tehetségműhely Alapítvány szervezésében az SNI tanulók számára meghirdetett rangos esemény célja a kézírás fontosságára való figyelemfelhívás és a tanulási nehézséggel küzdő gyermekek pozitív megerősítése. A résztvevő általános és középiskolásoknak összesen 45 perc állt rendelkezésre a szövegmásolásra, az elkészült irományoknál az esztétikumot értékelte az alkotóművészekből (Babusa János szobrászművész, Buzogány Dezső kalligrafikus művész, Kapdebó Ágnes tanácsadó, Haba Anikó, a Versike oktató szoftver fejlesztője, Erdei Kvasznay Éva képzőművész, Kohári Krisztina textilművész, Szécsi Ilona fotóművész, Kőrösi Papp Kálmán festőművész) álló zsűri. Idén is korcsoportonként öt kategóriában díjazták a kézírásokat. A legszebben írók dobogós helyezettjei az országos döntő mezőnyében versenyeznek tovább. Ebben az évben 15-en képviselik Budapestet az április 16-án megrendezésre kerülő országos döntőn, amelynek helyszíne szintén Csepelen lesz.

Az eredményhirdetésen oklevelet és ajándékot kaptak a szépíró verseny továbbjutói.

 

Országos Szépíró Verseny eredménye:

kategória 3. helyezettje: Székely Luca

kategória 3. helyezettje: Rimovszky Botond

kategória 3. helyezettje: Kocsis Róbert

kategória 3. helyezettje: Tű Valéria

kategória 3. helyezettje: Jakab Aletta

 

 

kategória 2. helyezettje: Fazekas Dóra

kategória 2. helyezettje: Tomasovszky Franciska

kategória 2. helyezettje: Zsámboki Maja

kategória 2. helyezettje: Berenczi Alexandra

kategória 2. helyezettje: Orsós Laura

 

kategória 1. helyezettje: Szabó Luca

kategória 1. helyezettje: Király Alexandra

kategória 1. helyezettje: Baracsi Nóra

kategória 1. helyezettje: Albert Vivien

kategória 1. helyezettje: Birkás Barbara

 

Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !